Sausage Preparation and the Pro-Tips on Seasoning

Klobása Příprava a profesionální tipy na koření

Posted on: January 16, 2023



Klobásy přicházejí primárně ve dvou typech, hrubě mletá klobása a klobása typu emulze. Záleží na procesu mletí, jaký druh klobásy připravit. Zde je návod, jak si doma připravit klobásu krok za krokem pomocí jednoduchých surovin.

Klobásy přicházejí primárně ve dvou typech, hrubě mletá klobása a klobása typu emulze. Záleží na procesu mletí, jaký druh klobásy připravit. Zde je návod, jak si doma připravit klobásu krok za krokem pomocí jednoduchých surovin.

Mletí nebo mletí:

V tomto procesu se musíte rozhodnout, jaký druh klobásy chcete připravit. U typu emulze musíte přejít na jemné mletí. U hrubého typu nemusíte maso dlouho sekat. Pro tento proces použijte přednostně mlýnek na maso. Maso a tuk umelte zvlášť.

Sekání a emulgování:

Tento proces je pro klobásu emulzního typu, kde se dále naseká v sekáčku. Poté se přidá tuk spolu s kořením a kořením a maso se emulguje. Po celou dobu je udržována nízká teplota.

Nádivka:

Mletá nebo emulgovaná klobása se pak plní do střívek.

Tipy na koření klobás

Koření je důležitou součástí výroby uzenin, protože to dodává masu více chuti.

Je důležité vědět, že všechny druhy koření nebo koření nejsou vhodné pro všechny druhy masa. Zde je seznam různých klobás spolu s jejich spárovanými kořením.

Jehněčí: Toto maso lze dochutit česnekem, bazalkou, mátou, cibulí, majoránkou, solí a pepřem.

Hovězí: Klobásu z hovězího masa můžeme dochutit rozmarýnem, tymiánem, oreganem, cibulí, česnekem, černým pepřem a solí.

Vepřové maso: Pro vepřovou klobásu použijte jako koření papriku, šalvěj, zázvor, koriandr, fenykl, černý pepř a sůl.

Drůbež: Klobásy z drůbežího masa se obvykle ochucují černým pepřem, česnekem, petrželkou, paprikou, bazalkou, muškátovým květem a solí.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.