The Most Famous Rub Types Paired with Delicious Recipes

Nejznámější Rub typy Spárováno s lahodnými recepty

Posted on: January 16, 2023



Existuje jeden jednoduchý způsob, jak zvládnout umění grilování jídla, na kterém se všichni pitmistři shodují. Tření jsou skvělým způsobem, jak ochutnat jídlo a zároveň jemné a šťavnaté. Jednoduchá směs koření a bylin může dělat zázraky, aby vám poskytla perfektně upravený šťavnatý steak. Třete se dobře hodí k jakémukoli druhu grilování, ať už je to kouření jídla nebo grilování.

Existuje jeden jednoduchý způsob, jak zvládnout umění grilování jídla, na kterém se shodnou všichni pitmistři. Ano, mluvíme o tmelech. Rubs jsou vynikajícím způsobem, jak ochutit jídlo a zároveň ho učinit jemným a šťavnatým. Jednoduchá směs koření a bylinek dokáže zázraky a připraví vám dokonale propečený šťavnatý steak. Rub se hodí ke každému typu grilování, ať už jde o uzení jídla nebo grilování.

Zde si povíme o typu tření a receptech, které jsou pro každou z nich nejvhodnější. Začněme tedy s druhy tření pro grilování jídla.

Tření suchého typu

Vyrábí se ze všech suchých ingrediencí, jako je mleté koření, sušené bylinky, mletá semena, atd. Suchá směs se rovnoměrně rozetře po celém jídle před grilováním. Pokrm musí před vařením chvíli odpočívat, aby do něj pronikly chutě z tření. Je nejvhodnější pro potraviny, které nevyžadují změkčovač. Suché potírání je skvělé pro steaky s méně tukem, jako jsou žebra.

Mokrý typ tření

Tento tření má všechny chutě suchého tření v tekutém základu. Základ se obecně vyrábí za použití oleje, alkoholu nebo ovocné šťávy, která dodává chuť a také působí jako zjemňující přísada. Mokré otírání je ideální pro kusy masa, které vyžadují pomalé vaření a mají tendenci snadno vyschnout.

Kousek masa se před vařením nechá asi hodinu ponořený ve vlhkém tření. Při tomto procesu maso absorbuje nejen chuť třeně, ale také vlhkost z tekutého základu.

Snadné recepty suchého/mokrého typu tření

Nyní, když máte základní představu o typech tření a jak je aplikovat, je čas na recepty. Podívejte se na několik jednoduchých receptů na suchý a mokrý peasy, které můžete vytáhnout za okamžik.

1. Barbeque rib rub (suché tření)

Recept: Smíchejte 3 polévkové lžíce cibulového prášku, česnekového prášku, hořčičného prášku a mleté bazalky s jednou polévkovou lžící černého pepře, červeného pepře a soli. K této směsi přidejte 1/3 šálku papriky jako základní chuť a vše dobře promíchejte. Váš suchý třen je připraven k aplikaci na jakýkoli řez žeber.

2. Slaný sladký rub (suchý rub)

Recept: Smíchejte jednu polévkovou lžíci černého pepře, chilli, cibulového prášku, česnekového prášku a soli. Nyní do něj jemně vmíchejte dvě lžíce papriky. Dokončete to smícháním půl šálku tmavě hnědého cukru. Vaše suché potírání je připraveno a lze jej použít na jakýkoli kus masa.

3. Kakaová a kávová drť (suchá drť)

Recept: Smíchejte po 1/3 šálku tmavě hnědého cukru a mleté kávy. Nyní přidejte 1 polévkovou lžíci každé papriky, skořici, kajenský pepř a sůl. Nakonec přidejte ¼ šálku kakaového prášku a vše dobře promíchejte. Vaše suchá masáž bude mít esenci kavárny a moka.

4. Sladká a kouřová Barbeque rub (Wet rub)

Recept: Smíchejte dvě čajové lžičky papriky, česnekového prášku, limetkové šťávy a olivového oleje. Můžete použít i avokádový olej. K tomu přidejte jednu lžičku chilli a kokosový cukr. Nyní smíchejte půl lžičky kmínu, chipotle prášek, sůl a pepř. Když tření dosáhne pastovité konzistence, je připraveno k použití.

5. Pikantní drůbeží drůbež (Wet Rub)

Recept: Smíchejte jednu polévkovou lžíci sušeného drceného rozmarýnu se dvěma lžičkami papriky. Nyní přidejte jednu a půl lžičky zázvorového prášku a koření Old Bay s celerovou solí. Přidejte dvě lžíce olivového oleje a vytvořte dokonalý základ.

6. Sweet and Spicy rub (Mokrý rub)

Recept: Smíchejte jednu polévkovou lžíci papriky, černého pepře, kajenského pepře, tymiánu s citronovým pepřem, soli, medu, bourbonu a limetkové šťávy. Nyní smíchejte půl polévkové lžíce cibulového prášku s ¼ šálku tmavého piva. Míchejte, dokud nedosáhne krémové konzistence, a poté je vaše tření připraveno k aplikaci.

Tajemství dokonalého kouření

Se všemi těmi tipy a recepty na grilování se chceme také podělit o některé triky o uzení potravin. Tyto hacky rozhodně nenahrazují zkušenosti a dovednosti pitmastera, ale pomohou vám zvládnout základy uzení jídla.

Vždy používejte tření: Pokud nechcete, aby váš steak chutnal nevýrazně, nezapomeňte ho potřít. Dodává chuť a také zvýrazní chuť, vůni a barvu jídla.

Použijte nejlepší maso: K uzení používejte syrové maso, protože může absorbovat více chuti ve srovnání s napůl uvařeným jídlem. Nejkvalitnější maso si také po uvaření zachová svou křehkost.

Používejte specializovanou udírnu potravin: Je důležité používat profesionální udírnu potravin. Jedním z takových příkladů je Bradley Smoker, který přichází s pokročilými ovládacími prvky a uživatelsky přívětivými funkcemi včetně digitálního nastavení, magnetických dveří a automatického systému podávání paliva.

Udržujte stálou teplotu: Malé kolísání teploty může celou hru s uzením zkazit. Může maso vysušit nebo připálit, takže je hořké a páchne. Naštěstí na to existuje řešení. Bradley Bisquettes jsou speciálně navržené dřevěné štěpky, aby hořely déle a vytvářely rovnoměrné teplo. Bradley Bisquettes dobře spolupracují s Bradley Smoker, aby vám poskytly ten nejlepší zážitek z uzení jídla.

Tyto Bradleyho tipy a triky pro přípravu pomazánek a uzení jídla byly zjednodušeny, aby pomohly začátečníkům ovládnout umění uzení jídla. Koneckonců, potřebujete jen vůli, abyste začali získávat lahodné výsledky.

Máte zájem o další informace o masových potěrech? Nehledejte nic jiného než naše články na:
3 domácí pomazánky, které posunou vaše uzené kuře na další úroveň
Slavné typy tření ve spojení s vynikajícími recepty
Co je to Rub, proč a jak to udělat?

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.