Když je čas na grilování, musíme udělat důležitý krok – úklid. Může se to zdát jako zdlouhavý úkol, pouze pokud neznáte tyto rychlé tipy. Zde se podělíme o několik rychlých způsobů čištění grilu a udírny.
Nejlepší způsoby čištění grilu
#1: Otevřete gril. Za prvé, pokud rozeberete většinu grilu, máte přístup ke všem částem.
#2: Vyčistěte interiér. Nasaďte si rukavice a poté přejděte do vnitřku grilu známého také jako grilovací box. Zde se hromadí všechny zbytky jídla a časem se vyvinou do těžko odstranitelných nánosů. Vyškrábejte špínu nožem nebo špachtlí.
#3: Vyčistěte hořák. Trubky jsou náchylné k ucpání, zejména u plynových grilů. Tím se sníží plamen a zpomalí se proces vaření. Uchopte kartáč vyrobený z ocelového drátu nebo nylonu a místo jemně vydrhněte. Začněte od středu a postupně se pohybujte do stran.
#4: Vyčistěte grilovací rošty. Chcete-li vyčistit grilovací rošty, nejprve gril rozpalte. Sestavte všechny díly a zapalte gril zakrývající digestoř. Po nějaké době otevřete kapotu, vypněte gril a začněte drhnout dvířka grilu kovovým kartáčem bez štětin. Tím okamžitě odstraníte všechny odolné nečistoty.
#5: Zabraňte dalšímu usazování. Některé postupy mohou pomoci udržet váš gril bez nečistot a špíny v budoucnu. Před zapálením grilu lehce namažte grilovací rošty kuchyňským olejem, před a po vaření rošty oškrábejte grilovacím kartáčem. Na roštech také vydrhněte kousek syrové cibule, zabráníte tak usazování a usnadníte proces čištění po vaření.
Čištění grilu
Nyní, když máte jasnou představu o krocích spojených s čištěním grilu, chceme toto čištění posunout dále pomocí několika triků. Kromě mýdla a vody mohou váš gril rozzářit další tři kouzelné přísady.
Pivo: Je to vynikající přísada, která rozkládá olej a mastnotu. Stačí nalít trochu piva na rošty, nechat chvíli usadit a poté vydrhnout grilovacím kartáčem.
Ocet: Naplňte lahvičku s rozprašovačem trochou octa. Nyní jej nastříkejte na špínu a špínu. Počkejte, až se trochu usadí na grilovacím roštu a vnitřních částech. Jemně setřete sbalenou hliníkovou fólií. Funguje skvěle na všechny druhy povrchů.
Cibule: Některé enzymy obsažené v syrové cibuli mohou rozkládat mastnotu a olej. Vezměte polovinu cibule a rozetřete ji na grilovací rošty. Poté vydrhněte kartáčem, aby byl čistý.
Nejlepší způsoby čištění kuřáka
Ve skutečnosti je čištění udírny ve srovnání s grilem jednoduché. Zde jsou kroky čištění udírny pro jedinečný zážitek z uzení jídla:
#1 Nejprve vyjměte stojánek na jídlo a vyčistěte jej v horké mýdlové vodě. V případě potřeby odstraňte nánosy. Je to také možnost jednoduše hodit stojany Bradley do myčky nádobí, žádný shon!
#2 Poté stejným postupem umyjte odkapávací misku.
#3 Přejděte na odkapávací misku. Zde najdete maximum špíny a špíny. Vyžaduje to nějaké drhnutí a škrábání, abyste se zbavili té špíny. Zde nezapomeňte použít štětec.
#4 Nenechte si ujít těsnění dveří. Nečistoty se mohou usazovat i ve dveřích. Pro hladké otevírání a zavírání dvířek jej otřete teplou mýdlovou vodou.
#5 Seškrábněte nečistoty z hořáku na biskety pomocí nějakého ostrého nástroje, jako je nůž nebo špachtle, a poté jej očistěte hadříkem.
#6 Nedotýkejte se vnitřku udírny. Stačí seškrábnout černé vločky a je to.
Snadné a jednoduché, které pomůže vašemu udírně vydržet déle a každému receptu dodá úžasnou chuť!
Nezapomeňte se podívat na úžasné články na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.