Best Way to Smoke Scallops

Nejlepší způsob kouření Hřebenatky

Posted on: January 17, 2023



Hřebenatky jsou skvělé jídlo. Pokud je uvaříte správně, mohou být vynikající, ale je to trochu umění. Nicméně, jak všichni víme, s kouřením nikdy neuděláte chybu.

Hřebenatky jsou skvělé jídlo. Pokud je uvaříte správně, mohou být vynikající, ale je to trochu umění. Nicméně, jak všichni víme, s kouřením nikdy neuděláte chybu. Uzení mušlí je skvělý způsob, jak přidat chuť a dát jim pěknou, křupavou kůrku. Ani k výrobě této pochoutky nepotřebujete žádné složité vybavení. S profesionální udírnou a solí a pepřem můžete vytvořit úžasný pokrm v pohodlí vašeho domova. Zde je návod, jak na to.

Na co si dát pozor při nákupu hřebenatek ke kouření

Proces přípravy skvělých uzených mušlí začíná přímo u rybího pultu. Když se snažíte koupit mušle k uzení, je důležité najít ty nejčerstvější možné. Hledejte hřebenatky, které jsou ještě mokré a mají mírně průsvitný vzhled. Často je nejlepší sbírat mušle ze spodní části skořápky, protože zde bývají měkkýši nejčerstvější. Hledejte pevné, masité mušle s jemným vzhledem.

Hřebenatky podobné velikosti a vzhledu bývají podobné kvality. Abyste předešli nepříjemným překvapením, nekupujte je jako součást smíšeného pouzdra. Budou smíchány s jinými hřebenatky, které byly vystaveny na dlouhou dobu. Jako další preventivní opatření kupujte mušle, které nebyly skladovány v chladničce. Místo toho je kupte na rybím trhu nebo v obchodě s čerstvými mořskými plody s vysokou mírou obratu.

Jaké velikosti hřebenatek byste měli hledat

Další věc, kterou byste měli zvážit, je velikost. Chcete si koupit ty největší hřebenatky, které najdete na uzení. Protože se hřebenatky prodávají na základě počtu za libru, jděte na menší počet. To vám dá méně, ale větší hřebenatky na libru.

Jak připravit mušle ke kouření

Hřebenatky jsou obvykle čisté, když přijdou z trhu. To však neznamená, že si odpočinete. Pokud si nejste jisti jejich původem a čistotou, dejte si pro jistotu práci. Začněte tím, že je opláchnete tekoucí vodou a poté je osušíte papírovými utěrkami.

Poté je budete chtít dochutit trochou soli a pepře. Dejte si na to pozor, protože mušle jsou velmi jemné, takže z koření nechcete být přehnaně nadšení. Stejně tak je to s marinádami. Vyhněte se jakýmkoli kyselým marinádám, protože ty předvaří vaše mušle, než je vykuříte.

Hřebenatky nemají mnoho tuku. Před přidáním koření můžete na jejich povrch přidat lehkou vrstvu olivového oleje. Hřebenatky jsou nyní připraveny pro uzení.

Nejlepší možnosti uzení dřeva pro hřebenatky

Nejlepší na uzení jídla je hrát si s chutěmi. Stejně jako u všech potravin bude konečná chuť vašich uzených hřebenatek záviset na typu dřeva, které si vyberete. Protože mušle mají přirozeně sladkou chuť, dosáhnete lepších výsledků s mírnými dřevinami. Jablko, třešeň a bílý ořech Bikety jsou dobrým místem, kde začít. Jejich chuť dokonale doplní sladkost mušlí, aniž by je přebila. Pro pestrou chuť můžete experimentovat i s jinými druhy dřeva.

Jak dlouho trvá uzení hřebenatek?

Každý má jiný vkus, pokud jde o propečenost a úroveň kouřivosti. Obecně platí, že nechcete své mušle kouřit příliš dlouho. Jak dlouho je budete kouřit, závisí na způsobu kouření, který zvolíte. Zde máte dvě možnosti: pomalu nad nepřímým žárem a rychle nad přímým žárem.

Pokud se chystáte na maximální infuzi kouře, chcete pomalou a pomalou metodu. Předehřejte udírnu na 225 °F (107 °C). Ujistěte se, že máte biskety na svém místě, a potom umístěte mušle na udírny. Mít svůj teploměr na maso s vámi od začátku procesu.

Hřebenatky se považují za hotové, když dosáhnou vnitřní teploty 145 °F (63 °C). To obvykle trvá asi 45–60 minut v dobré udírně.

Dejte pozor, abyste mušle nepřevařili, protože mají tendenci rychle vysychat a chcete je propečené, ale ne křupavé. Pečlivě sledujte změny barev, abyste se ujistili, že se tak nestane.

Po dokončení vyjměte mušle z udírny a nechte je tři minuty odpočívat. Pokud v mušlích zbyla nějaká šťáva, sceďte ji, aby neztuhly, a poté je ochlaďte. Můžete toho dosáhnout vložením hřebenatek do lednice, mrazáku nebo lednice. Pokud chcete, můžete je dokonce přes noc umístit do mrazáku. Hřebenatky jsou skvělé uzené a jedí se s dobrým suchým bílým vínem. Zkuste to a uvidíte, jak to půjde!

Zde je několik receptů s mušlemi:
Recept na uzené mušle přes fenyklový salát
Recept na horké uzené mušle a mangovou salsu
Recept na uzené hřebenatky Linguine

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.