Uzené maso má neuvěřitelnou chuť a proměňuje i to nejzákladnější maso, včetně kuřecích prsou, v něco skutečně mimořádného. Ale pokud jste ve světě uzení potravin nováčkem, může být těžké vědět, jaký druh masa udit jako první. Různé kusy masa mohou mít různé procesy uzení, které se musíte naučit, než se stanete pitmasterem. Ale klíčová věc, kterou je třeba mít na paměti, než cokoli jiného, je, že grilování nemusí být zastrašující. Uzení jídla může být snadný úkol pro každého, s tímto snadným uzením masa vám pomůže začít s grilováním.
Jednoduchá, rychlá a snadno uvařitelná jídla, jako jsou hovězí žebra, vepřové kotlety, krůta, kachna a losos, jsou pro začátečníky tím nejlepším masem k uzení. Získáte tak pevný základ pro uzení potravin, než přejdete k lahodnějšímu a chutnějšímu masu, jako je hrudí, jehněčí, vepřový zadek a trojšpička. Tato snadná a jednoduchá masa k uzení vám také pomohou získat tolik potřebné znalosti o nejlepších chutích a správných teplotách pro uzení dokonalého, jemného a pikantního masa. Také zvýší vaši důvěru v pecku a zahřejí vás na složitější kusy masa.
Nejjednodušší začátek uzení s masem
1. Hovězí žebra
Hovězí žebra jsou běžně uzené kusy masa. Značný počet milovníků venkovního vaření bude mít vždy hovězí žebra na seznamu ideálního druhu masa k uzení. Ale pro tuto rozšířenou lásku k hovězím žebrům existuje pádný důvod. Hovězí žebra jsou známá tím, že jsou jedním z nejjednodušších kusů masa k uzení a vytvářejí šťavnaté, jemné a chutné jídlo.
Vysoký obsah tuku v žebrech umožňuje uzení, aniž byste se museli příliš obávat, že se vysuší nebo ztratí koření, což z nich dělá skvělou volbu pro začátečníky. Také hovězí žebra nejsou tak tvrdá jako jiné kusy masa, což umožňuje rychlé a snadné vaření.
2. Vepřové kotlety
Vepřové kotlety jsou další skvělou volbou pro začátečníky. Tato lahodná a pikantní chuť může být na první pohled zastrašující, ale zvládnou je i amatérští kuřáci. Jedná se o snadno uditelný kus masa s měkkou tkání, který nepotřebuje intenzivní vaření, aby se rozpadl.
Tajemstvím uzení vepřového masa je mít alespoň palec tlustý řez, aby nedošlo k převaření.
3. krocan
I když se krůta většinou jí na Den díkůvzdání, je jedním z nejjednodušších a nejrychlejších mas k uzení. Je to rychlý recept, který vyžaduje asi dvě hodiny na přípravu a uzení. Nezapomeňte, jak křehká, pikantní a chutná krůta může být. Kromě toho vám krůta dá spoustu masa, na kterém si můžete pochutnat se svými přáteli nebo rodinou.
Vše, co potřebujete, je dbát zvýšené opatrnosti během procesu uzení, aby nedošlo k přehřátí nebo převaření ptáka. Můžete ho namazat máslem, což krůtě pomůže vyhnout se vysychání a zároveň zvýrazní její chuť. Je to proto, že krůta má nízký obsah tuku, což zvyšuje pravděpodobnost, že bude suchá.
4. Losos
Zatímco mnoho ryb chutná po uzení fantasticky, losos je jednou z nejmastnějších ryb na trhu a je velmi vyhledávaný pro uzení. Extra olej zabrání vysychání ryb během procesu vaření. Lososa můžete marinovat a pro dokonalé zvýraznění chuti použít třešňové dřevo.
5. Kuřecí prso
Kuřecí prsa se snadno udí, ale mohou rychle vyschnout. Doporučuje se proces solení, protože udržuje maso vlhké. Koření lze provést jakýmkoli druhem tření, takže se ujistěte, že použijete jeden, abyste zvýšili chuť. Vždy je nejlepší pozorně sledovat teplotu, aby nedošlo k příliš rychlému vysychání.
Rychlé tipy, co se naučit, než začnete kouřit
- Různá masa vyžadují různé teploty a doby uzení. Správný čas a teplota výrazně ovlivní celkový výsledek.
- Tvrdost masa, obsah tuku a velikost ovlivňují celkovou dobu uzení. To znamená, že maso s nízkým obsahem tuku potřebuje krátkou dobu uzení. Vysoký obsah tuku umožní delší dobu vaření bez vysušení masa.
- Koření je základním krokem, který ovlivňuje chuť a chuť masa. Existuje také široká škála dřevin, které mohou pomoci zlepšit chuť vašeho masa.
- Znalost ideálního dřeva pro konkrétní kus masa, který připravujete, je důležitá pro skvělou chuť. Chcete-li odstranit všechny možné pochybnosti o ideálním dřevě k použití, měli byste jít na naše Bradley Bisquettes, což jsou speciálně stlačené dřevěné pilinové puky stejnoměrné tloušťky, které hoří přesný čas. Produkují konzistentní, čistý kouř a před přeměnou na popel zhasnou. Bradley Bisquettes jsou k dispozici v 17 příchutích, jako je bílý ořech, pekan, jablko, olše, dub, třešeň, javor atd.
- Ke kouření můžete použít jakýkoli nástroj, ale vždy je nejlepší pořídit si kuřák. Špičkový kuřák může také změnit váš výsledek uzení a poskytnout vám ty nejlepší výsledky. Některé kuřáky, jako je náš Bradley Smoker, jsou navrženy s moderními funkcemi, které usnadňují kouření. Za použití Bradley Smoker vám bude sloužit s automatickým podavačem dřeva, digitální konzolí, izolovaným tělem pro vaši bezpečnost a dvojitým topným tělesem pro vylepšení vašeho zážitku z uzení masa.
Závěrečné myšlenky
Podívejte se na tyto další články o uzeném mase:
5 jídel, o kterých jste nevěděli, že můžete kouřit
5 druhů masa, o kterých jste nevěděli, že můžete kouřit
Abychom vám pomohli dále v procesu stát se pitmasterem, vytvořili jsme e-knihu zdarma:
Naučte se tipy a triky grilování, od výběru nejlepšího grilu a udírny až po nejlepší kusy masa pro začátek. Přečtěte si také techniky a tajemství pit mastera, abyste dosáhli dokonalé chuti.
+ 20 bezplatných receptů a tabulka párování dřeva na kouření!
A bonusový průvodce vnitřní teplotou!