Can You Smoke Meat Twice?

Umíš si kouř maso Dvakrát?

Posted on: November 24, 2021
Read time: Read Time: 10 min



Spárujte text s obrázkem a zaměřte se na vybraný produkt, kolekci nebo blogový příspěvek. Přidejte podrobnosti o dostupnosti, stylu nebo dokonce uveďte recenzi.

Odpověď je jednoznačně ano! Svůj oblíbený kus masa můžete udit dvakrát, ale musíte dbát zvýšené opatrnosti, abyste ho nepřipálili nebo nepřepekli. Doporučujeme přidat do již uzeného masa trochu tuku navíc, aby zůstalo vlhké a jemné po celou dobu uzení. Přidáním extra tuku také zvýrazníte kouřovou chuť masa.

Co je kouřit dvakrát?

To se týká dvojitého uzení kusu masa. Maso jste již jednou uzili, ale s dosaženými úrovněmi uzivosti nejste spokojeni. Poté ho znovu vykuřte a přidejte do něj trochu oleje nebo tuku. Kouření dvakrát závisí na požadované míře kouřivosti a teplotě.

Například jste mohli maso udit, ale rozhodli jste se ho na pár minut hodit zpět do udírny. Dvojité uzení lze nazvat jako proces zvýraznění chuti masa, aby se získala požadovaná chuť.

Doporučujeme použít koření, bylinky nebo dřevo, které zvýrazní vaši požadovanou chuť. To bude záležet pouze na vašich preferencích, ale ujistěte se, že používáte koření nebo dřeviny, které dokonale splynou s přirozenou chutí masa, které uzíte.

Doporučujeme také použít náš Bradley Smoker, která vám nabídne lepší funkce pro regulaci teploty a sledování. To je nezbytné, abyste zajistili, že maso nepřekouříte nebo nepřipálíte. Perfektně funguje také s naší vysokou kvalitou Bradley Bisquettes které přicházejí v široké škále chutí a příchutí a nabízejí vám široký bazén, ze kterého si můžete vybrat.

Tato špičkově hodnocená udírna bude fungovat nejlépe a nebudete se muset bát, že by se vaše maso vysušilo nebo převařilo, stačí pouze regulovat teplotu.

Jaké jsou různé druhy masa, které můžete kouřit dvakrát?

Dobrou zprávou o uzení je, že můžete udit jakýkoli druh masa. Podobně můžete dvakrát udit jakýkoli druh masa, který chcete. Nemusíte jíst maso, o kterém máte pocit, že nedosáhlo vaší preferované úrovně kouřivosti; stále si to můžete nechat udělat podle svého.

Hovězí, jehněčí, kuřecí a rybí maso lze udit dvakrát s použitím libovolného druhu dřeva, které se vám líbí. Trváme na pečlivém prozkoumání použitých dřev, abychom zajistili dokonalé spojení chuti a chuti. Nesprávný výběr dřeva totiž může skončit nepořádkem ve vašem mase.

Doporučujeme používat druhy dřev, které byly identifikovány tak, aby se dobře hodily k druhu masa, které užijete dvakrát, zvláště pokud jste v kuřáckém světě nováčkem. Javor, dub, jabloň a třešeň jsou některá z dřev, která můžete použít. Pamatujte, že druh dřeva, které si vyberete, závisí na druhu masa, které chcete udit.

Můžete zdvojnásobit kouření různých druhů masa?

Vkládání různých kusů masa do udírny současně není vhodné. Je neuvěřitelně vysoká šance, že se chutě promísí, což nechcete.

Kromě toho se různé druhy masa hodí k různým druhům dřeva, takže je téměř nemožné udit dva různé druhy masa současně.

Požadavek na teplotu se u různých druhů masa také liší. Uzení dvou různých druhů masa současně může extrémně ztížit udržení příznivé teploty pro různé kusy masa. Nechcete také skončit s přepečeným nebo nedopečeným masem, které může ovlivnit kvalitu vašeho pokrmu nebo poškodit vaše zdraví.

Doporučujeme uzení různých druhů masa, které vyžadují stejné nastavení teploty a chuti. Ve většině případů by to bylo maso ze stejného zvířete, protože jedině tak můžete mít maso, které sdílí stejné vlastnosti vaření.

Pokud opravdu musíte dvakrát udit maso z různých zvířat, například vepřová žebra a kuřecí maso. Doporučujeme kuře zabalit nebo obalit řeznickým papírem nebo alobalem, aby si uvnitř zachovalo chuť. Budete také muset věnovat velkou pozornost teplotě, aby se maso nepřepeklo. Jen tak zajistíte dobře dvakrát prouzené různé druhy masa s požadovanou kouřivostí.

Pamatujte, že uzení dvakrát platí i pro každodenní scénáře, kdy si můžete koupit předvařené maso a pak ho hodit do udírny, abyste ho znovu uvařili. Někteří lidé budou tvrdit, že dvojité vaření v troubě je kouření dvakrát, což není pravda. Ano, zvýrazňuje chuť, ale není to kouření.

Další skvělé nápady, jak ze sebe dostat maximum Bradley Smoker, podívejte se na úžasné články na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.