Kuřecí křidélka jsou často nejlepší kousky kuřete. Můžete si je dát jako svačinu na piknik při sledování fotbalového zápasu v neděli odpoledne, nebo si je můžete dát jako předkrm ve své oblíbené restauraci. Kuřecí křidélka jsou také vysoce přizpůsobitelné, s širokými možnostmi jídel, které můžete mít, spolu s nevynecháním mnoha možností vaření, které máte pro kuřecí křidélka. Tato křupavá kuřecí křidélka vás jistě nechají slintat na další a zvýší vaši chuť na hlavní chod.
Lahodná kuřecí křidélka mají také řadu zdravotních výhod. Dobře uvařená kuřecí křidélka jsou bohatým zdrojem bílkovin a jsou také známá svým terapeutickým účinkem na metabolické poruchy člověka.
Jedno je ale jisté: za těmito pikantními kuřecími křidélky se vždy skrývá recept a vy se musíte řídit a dodržovat dobře nastíněný recept. Dobrou zprávou je, že mnoho jednoduchých receptů, které si můžete udělat sami, zvládnete i ve své domácí kuchyni. Stačí si dát dobrý pozor na koření a další ingredience použité při přípravě.
Hlavní otázkou, kterou si většina lidí klade, je však to, zda je třeba předchozí noc natřít svá kuřecí křídla. Chápeme, proč je tato otázka často kladena, protože tento kus kuřete je obvykle velmi chutný a musíte to udělat správně s aplikací koření.
Co je to suché tření?
Suché potírání je směs mnoha koření a bylinek, které lze aplikovat na různé druhy masa. Tyto sušené bylinky a koření často obsahují sůl a další přísady. Suchá drť se liší od suchého koření tím, že obsahuje bylinky i koření, zatímco suchá koření obsahuje pouze sušené koření.
Suché potírání se osvědčilo jako nejlepší druh koření pro všechny druhy masa. Na rozdíl od jiných ochucovadel lze suché potírání snadno rozetřít na každou část kuřecího křídla. Nemusíte se bát ani občasného promíchání koření – suchým třením ochucujete kuřecí křidélka. Kromě toho, že každé křídlo dostane přiměřený podíl suchého tření, povlak, který tvoří, při marinování snadno nespadne.
Pokud používáte domácí suchý tření, je dobré zajistit, aby koření, které používáte, dobře ladilo s kuřecími křidélky. Chyba v přísadách může zkazit celé jídlo. Budete také chtít zajistit, aby bylo všechno koření dobře promícháno, abyste zvýšili pravděpodobnost, že se vše přilepí.
Měl bych večer předtím natřít kuřecí křidélka suchým vetřem?
Nejlepší způsob, jak natřít kuřecí křidélka, je večer před vařením. To poskytne mnohem více času na to, aby se koření smíchalo s kuřetem. Doporučujeme také přidávat koření ručně, potřete křídla ze všech stran. Tím zajistíte, že do křídel napustíte veškeré koření a chutě, abyste po uvaření vyzdvihli chuť olizovat prsty.
Cílem je zajistit, aby byla kuřecí křidélka dostatečně potažena suchým třením. Doporučujeme být odvážní při suchém tření, protože čím více třete, tím větší chuť se dostane do kousků masa.
Pokud nemáte rádi kuřecí křídla překypující chutí, použijte méně koření. Podstatou je zajistit, abyste přidali dostatek suchého tření podle vaší chuti.
Jaké druhy potravin mohu podávat s kuřecími křidélky?
Nyní, když víte, jak to udělat správně suchým třením, je dobré porozumět různým potravinám, které můžete podávat spolu s lahodnými kuřecími křidélky. Kuřecí křidélka považujeme za neuvěřitelné jídlo s mnoha jídly, které k nim můžete podávat. Dokonalá směs šťavnaté a křupavé kůže bohaté na omáčku z nich dělá vysoce přizpůsobitelné jídlo s mnoha přílohami, které se k nim dokonale hodí.
Sladké brambory, smažená rýže, kukuřičný chléb, těstovinový salát, makaronový salát, zahradní salát, restovaná zelenina, zelný salát a růžičková kapusta jsou jen příklady některých neuvěřitelných jídel, která můžete podávat vedle kuřecích křidélek, které si olizují prsty.
Můžete také vyzkoušet další pokrmy, o kterých si myslíte, že jsou nejlepšími přílohami. Důrazně doporučujeme vyzkoušet jídla, po kterých obvykle nechodíte, abyste rozšířili své kuchyňské průzkumy.
Ale pokud nechcete mít vedlejší kuřátko, můžete si kuřecí křidélka dát jako jídlo samotné. Zasytí vás a dodá tělu mnoho skvělých živin.
Máte zájem o další informace o tmelech? Nehledejte nic jiného než naše články na:
3 domácí pomazánky, které posunou vaše uzené kuře na další úroveň
Slavné typy tření ve spojení s vynikajícími recepty
Co je to Rub, proč a jak to udělat?
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.