Kuřecí stehna a noky s uzenými žampiony a červenou paprikou
I když se mé úsilí o uzení obecně soustředí kolem velkého kusu masa, v poslední době jsem začal experimentovat s komponenty. Například minulý týden jsem kouřil hrudí, ale věděl jsem, že to nebude hotové včas k večeři, a tak jsem si dal na gril vynikající žebírkový steak. Když to chtělo nějakou houbovou omáčku přes to, prohrabal jsem se zásuvkami ledničky a našel jsem pár červených paprik. Tím se kola roztočila.
Tu noc jsem si dal ten steak. Bylo pozdě, první gin s tonikem se proměnil ve druhý a já skončil s grilovaným sýrovým sendvičem k večeři. Nicméně se mi podařilo dostat do udírny tři půllitry různých hub a ty dvě nádherné červené papriky. Výsledkem bylo krásné jídlo a velmi jednoduchý recept. Zde je to, co budete potřebovat.
Kuřecí stehna a noky The Bacon Maven s uzenými žampiony a červenou paprikou
4 velká kuřecí stehna
1 litr hub shitake
1 litr nakrájených hub baby bella
1 půllitr celé hlívy ústřičné nebo žampionů
2 velké červené papriky
1 lžíce tuku ze slaniny
1 lžíce olivového oleje (nejlépe s rozmarýnem)
2 šálky kuřecího vývaru (více po ruce)
1 16 uncový balíček noků (nebo dva až tři šálky, pokud je chcete vyrábět ručně)
10 uncí čerstvého baby špenátu
1 šálek husté smetany
2 lžíce utřeného česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
Sůl a pepř na dochucení
Technika
Nechte nejprve uzené houby a papriky. Všechny houby nechte celé, kromě stonků shitake, protože mohou ztvrdnout.
Poté usekněte hlavu, odstraňte semínka a červené papriky rozčtvrťte. Rozložte je se všemi houbami na jednom stojanu v udírně nastavené na 220 stupňů nad jablkovým dřevem po dobu asi 90 minut.
Papriky by měly ztratit svůj zářivý červený odstín a slupka by měla být trochu svraštělá. Houby by měly vypadat trochu vysušené a tmavší barvy, ale žádná z podnosů by neměla vypadat, jako by byla smrštěná. Koneckonců, nedehydrujeme, pouze kouříme.
Po dokončení vyjměte z udírny a vychladněte a celou várku můžete jistě dát do lednice pro pozdější použití. Uložte je do uzavřené plastové nádoby a uchovávejte v lednici, dokud se nerozhodnete tento pokrm připravit.
.Dokonalá kombinace těstovin, hub a kuřete
Ve velké pánvi rozpusťte slaninu, máslo nebo olivový olej. Přidejte jednu polévkovou lžíci prolisovaného česneku a při prskání vložte do kuřecích stehen. Postačí trocha kuřecího vývaru, protože chceme v pánvi udržet trochu vlhkosti a zabránit tomu, aby se vše rozstřikovalo.
Ujistěte se, že jste rozvinuli každé stehno tak, aby každé bylo co nejplošší a co nejvíce v jedné vrstvě v pánvi. Horní stranu osolte a opepřete, pokud chcete, nechte spodní stranu zhnědnout, otočte a opakujte.
Jakmile jsou hotové, rozdělte jednu ze snítek rozmarýnu rovnoměrně po horní části klacku a přiklopte na pánev poklici. a stáhněte pánev z ohně.
Byliny, které dělají ten rozdíl
Ve větším rendlíku nebo talířku rozehřejte rozmarýnový olivový olej a druhou lžíci prolisovaného česneku tak, aby sotva prskaly. Přidejte noky a na středním plameni rovnoměrně opékejte. DeLallo je můj oblíbený, protože mají správnou hustotu a nejsou příliš těžké,
Zhruba v polovině přidejte listy z druhé snítky rozmarýnu, občas zamíchejte, aby polštářky získaly pěknou barvu, nikoli sytě hnědou. Chceme jen pěknou směs toastově hnědé a krémově žluté brambory.
Jakmile jsou noky tam, kde je máte rádi barevně, přidejte uzené žampiony a papriky a asi hrnek kuřecího vývaru. Míchejte, aby se to spojilo a trochu zvedněte oheň na hořáku.
Čas na kuře
Vezměte kuřecí stehna, nakrájejte je na hrubo a přidejte je také do pánve, spolu s veškerou tekutinou a odřezky na dně pánve.
Znovu promíchejte, podle potřeby přidejte trochu kuřecího vývaru, aby směs zůstala v malém množství tekutiny, a poté přidejte hustou smetanu.
Nakonec navrch položte špenát – použila jsem všechnu velkou 10-uncovou plastovou vanu baby špenátu od Organic Girl – vršek položte na pánev a nechte špenát zavadnout, možná pět minut.
Nakonec by v pánvi mělo být tak akorát tekutiny, aby se spojila se škrobem z noků. Ve výsledku byste měli skončit s pěkně omáčkovým pokrmem, ne příliš sypkým, ne příliš hustým.
Připraven jít
Podávejte s hustým francouzským chlebem a máte syté jídlo, které není ani příliš těžké, ani příliš lehké. Takový, jehož kouřové odlesky dodávají bohatství tomu, co by jinak bylo průměrným kastrolem.
Od Bacon Maven