The Smoker’s Toolbox

Úloha Smokera Panel nástrojů

Posted on: January 11, 2023



Téměř každá práce nebo řemeslo má svou vlastní sadu nástrojů. Tesař potřebuje ke své práci kladivo, čtverec, vodováhu, metr a pilu. Dobrý fotograf používá různé objektivy, filtry, spouštěče, světla a modifikátory světla, aby získal co nejlepší snímek.

Téměř každá práce nebo řemeslo má svou vlastní sadu nástrojů. Tesař potřebuje ke své práci kladivo, čtverec, vodováhu, metr a pilu. Dobrý fotograf používá různé objektivy, filtry, spouštěče, světla a modifikátory světla, aby získal co nejlepší snímek.

Myslete na kouření vážně

Lidé, kteří to s kouřením a grilováním myslí vážně, mají také seznam nástrojů a vybavení. Tyto nástroje jim pomáhají dostat z kuřáka maximum.

Některé nástroje jdou nad rámec těch samozřejmých, například mít udírnu a dřevo. Používáme je k vylepšení konečného výsledku čehokoli, co se udí. Nebo jinak, aby byla práce s kouřením jednodušší nebo pohodlnější. Zde je seznam některých skvělých nástrojů pro téměř každého fanatika kouření.

Digitální teploměr

Ze všeho vybavení a příslušenství pro grilování je podle mého názoru toto nejdůležitější. Kvalitní digitální teploměr je vedle udírny a spousty dřeva dalším nezbytným nástrojem každého vážného kuřáka.

Posouzení propečení masa na základě doby, po kterou bylo maso v udírně, může přinést přijatelné výsledky. Nicméně je tu něco, s čím bude každý seriózní BBQer souhlasit. Použití digitálního teploměru ke sledování vnitřní teploty poskytuje konzistentní a přesnější výsledky.

Existují dva hlavní druhy digitálních teploměrů – okamžitý odečet a druh, který má sondu s dlouhým kabelem. Digitální teploměry s okamžitým odečtem jsou skvělé pro rychlou kontrolu teploty.

Digitální teploměr s okamžitým čtením: Mějte vždy jeden po ruce

Otevřete dvířka Bradley Smoker a zapíchněte teploměr do kuřecích prsou, klobásy nebo jiného masa, které udíte. Získáte tak okamžitý přehled o vnitřní teplotě masa. Ještě lepší je mít jeden z těchto teploměrů s okamžitým odečtem v kapse při uzení nebo grilování.

Dalším praktickým typem digitálního teploměru je typ, který má sondu s dlouhým kabelem. Jsou ideální pro dlouhé uzení, protože můžete sledovat teplotu, aniž byste museli otevírat dvířka kuřáka.

Jednoduše zapíchněte sondu do vepřového zadku, domácí kielbasy, uzeného bůčku nebo jiného masa. Poté protáhněte kabel otvorem pro kuřáky v horní části přístroje Bradley.

Základna teploměru může spočívat na udírně, což vám umožní sledovat teplotu masa během uzení. Některé digitální teploměry dokonce umožňují nastavit cílovou teplotu. Jakmile dosáhne požadované teploty, zapípá.

Injektor

Injektor na maso je úžasný způsob, jak do masa vstřikovat marinádu, rozpuštěné máslo a další tekutá vylepšení chuti.

Zatímco jemné potírání kořením okoření povrch a pronikne do kousku masa, injektor vám umožní dostat nějaké koření do jádra masa. Navíc vstřikování marinády a rozpuštěného másla také dodá masu šťavnatější konečný výsledek.

Mít uzené vepřové nedopalky a celé krůty s a bez vstřikování marinád, to vám můžu říct. Určitě se zlepšila jak chuť, tak i vlhkost masa.

Jedno upozornění: Pokud se chystáte pořídit vstřikovač masa, pořiďte si kvalitní. Na internetu existuje řada levných modelů, které jsou vyrobeny z tenkých plastových dílů a mohou se po několika použitích zlomit. Můj výběr injektoru na maso je z www.spitjack.com

Rukavice na grilování

Kdykoli budete udit maso nebo jiná jídla, nastanou chvíle, kdy budete chtít nějaké dobré rukavice na grilování. Zatímco rukavice do trouby budou fungovat, já osobně nerad používám své prošívané rukavice do trouby. Normálně se na tkanině zanesou zbytky kouře a pak je třeba je vyprat.

Místo toho je mnohem lepší volbou kvalitní pár silikonových rukavic, které jsou odolné vůči teplu. Silikonové rukavice vám umožní zvednout uzený vepřový nedopalek z udírny nebo sundat domácí uzené klobásy z háčků. Poté rychlé opláchnutí a všechny jsou vyčištěny a připraveny k opětovnému použití.

Kouzelné podložky Bradley

Zatímco stojany Bradley Smoker jsou skvělé pro většinu potravin, které můžete udit, jsou výzvou pro několik věcí.

Jemné rybí filé mohou být na standardních roštech bojem a dokonce i kuřecí křidélka se mohou přilepit. Také uzení menších potravin, jako jsou ořechy nebo menší krevety, vyžadují chytré úpravy, aby nepropadly otvory.

Nové podložky Bradley Smokers Magic Mats jsou ideální pro jemné nebo malé potraviny. Oba jsou nepřilnavé a mají mnohem menší otvory. Kromě těchto výhod se Magic Mats velmi snadno čistí a lze je mýt v myčce.

Od té doby, co je mám, používám je pořád.

https://www.bradleysmoker.com/ca/product/bradley-smoker-non-stick-silicone-mat-magic-mats/

Vepřové tažné drápy

Pokaždé, když udím nějaký vepřový zadek k trhanému, dávám si pozor, abych udil několik pečeně. 'Mohl bych naplnit kuřák,' říkám často!

Jakmile vylezou z udírny připravené k ‚vytažení‘, vždy sahám po drápech. Díky nim je tahání mnohem jednodušší a mnohem rychlejší.

Na trhu je celá řada různých produktů a obvykle vypadají dost podobně a dělají v podstatě to samé. Dodávají se v párech a chcete-li je použít, jednoduše je uchopte rukama, což vám umožní vypadat jako X-Men's Wolverine.

Drápy rychle zpracují vepřové nedopalky a jsou skvělé pro lidi jako já, kteří často dělají trhané vepřové maso.

Heavy Duty fólie

Může se to zdát jako hloupost mít v krabici s nástroji, ale zjišťuji, že fólie nemám nikdy dost. Používám ho neustále při uzení, protože je skvělé zabalit žebra, vepřové nebo jiné maso, jakmile vyjdou z udírny.

Metoda FTC (Foil-Towel-Cooler) je ideální pro uzené hrudí nebo vepřový zadek. Je to skvělý způsob, jak v případě potřeby několik hodin udržet teplotu masa. Je to také perfektní způsob přepravy uzeného masa, pokud ho vezete na párty, piknik nebo jinou událost!

Při nákupu fólie se ujistěte, že je odolná. Delší/širší varianta je také praktická a skvělá pro balení masa.

Jednorázové fóliové podnosy

Spolu s fólií jsou jednorázové fóliové tácky super praktické pro každého kuřáka. Mějte je na skladě. Kromě toho jsou tácy skvělé pro uzení potravin, které nebudou fungovat na udírnách.

Použijte je na pečené fazole v udírně, zeleninu a další potraviny. Alobalové tácky jsou také skvělým způsobem, jak na udírnách držet maso, které jste uzili. Tác stačí přikrýt fólií a je připraven! Nyní jej můžete přepravovat nebo použít k obsluze na pikniku.

Svítilna

Každý seriózní BBQer ví, že jsou chvíle, kdy je nutné jít kuřáka zkontrolovat pozdě v noci. Dlouhé kouření vepřového zadku nebo hrudí může začít uprostřed noci nebo může pokračovat pozdě do večera. Při kontrole kuřáka vám pomůže dobrá baterka.

Nejlepší typy baterek jsou podle mě ty směrové se stojánkem. Můžete jej položit tak, aby ukazoval na kuřáka, a mít obě ruce ke kontrole masa.