When to Go Simple: The Best Cuts of Meat to Use Only Salt and Pepper

Kdy jít Jednoduchý: Nejlepší kusy masa pro použití pouze soli a pepře

Posted on: January 16, 2023



Nakládání nebo marinování se zdá být nedílnou součástí uzení nebo grilování. Souhlasíme, že dodává masu více chutí, ale proces je časově náročný.

Nakládání nebo marinování se zdá být nedílnou součástí uzení nebo grilování. Souhlasíme, že dodává masu více chutí, ale proces je časově náročný. Dobrou zprávou je, že máte možnost tuto část přeskočit. Trik spočívá ve vaření nejlepších kusů masa, které jsou přirozeně jemné a chutné. S těmito řezy můžete získat naprosto delikátní výsledky pouhým použitím soli a pepře.

Nejlepší kusy masa pro jednoduché potírání solí a pepřem

Zde je seznam některých prémiových kusů masa, které nevyžadují další koření nebo aroma.

#1. Horní čepice ze svíčkové

Jedná se o vzácný kus, který se obvykle dělí na steaky. Tvoří trojúhelníkovou část svaloviny nad vrchní svíčkovou. Tento řez je libový a přirozeně chutný. Nevyžaduje mnoho koření. Rychleji se vaří, takže maso při uzení neztrácí mnoho vlhkosti. Zde je recept pro tento řez.

#2. Svíčková nebo oční filé

To tvoří pruh svalů připojený k páteři šelmy. Je to nepracující sval, takže je přirozeně křehký. Tento štíhlý řez je často považován za jeden z nejdražších řezů na steaky. Zde je recept pro tento řez.

#3. Ribeye

Ribeye potěší každého milovníka steaků. Díky bohatému mramorování je přirozeně chutné. Jak název napovídá, ribeye tvoří žeberní část zvířete. Svaly žeber jsou odstraněny po provedení řezu, aby se získal dokonalý mramorovaný steak. Zde je recept pro tento řez.

#4. Svíčková nebo Porterhouse

Svíčková tvoří zadní část zvířete. Sval je přirozeně jemný, šťavnatý a chutný. Je to trochu štíhlejší sval, takže nevyžaduje dlouhé vaření. Sval si po grilování zachovává svou citlivost. Zde je recept pro tento řez.

#5. T-Bone

Tento střih vám dává to nejlepší z obou světů, kterými jsou oční filé a pásová bedra. T-bone obsahuje oboje na každé straně, takže je perfektní volbou pro milovníky steaků. Na řezu se snoubí křehkost filé a chuťová šťavnatost pásového hřbetu. Tento řez můžete použít k získání nejlepšího steaku s malým nebo žádným úsilím. Zde je recept pro tento řez.

#6. Onglet

Tento střih pochází z oblasti spodního břicha zvířete. Je to část, která visí z bránice. Tomu se také říká řeznický řez, protože vyžaduje určitou zručnost, aby byl řezán. Sval je bohatý na hovězí chuť a je přirozeně jemný. Oglet nepotřebuje mnoho hýčkání, pouze sůl a pepř dokážou s tímto řezem zázraky.

#7 Shank

Stopka je stehno krávy a je jedním z nejtvrdších druhů masa. Je to proto, že sval nohy je neustále používán a vytváří tuhý, šlachovitý řez. Proto patří k těm méně oblíbeným, ale také k nejlevnějším. Použijte sůl, mletý černý pepř a olivový olej, abyste získali to nejlepší z marinování stopek.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.