Jedna ze skvělých věcí na mém Bradleym je, že neváhám vyjít ven a něco kouřit. Nezáleží na tom, jestli nepracuji s velkým kusem masa nebo celou rybou.
Pro tento recept, který byl perfektní nedělní večeři pro dva, se slušným množstvím zbytků, jsem použil jednu libru vepřové panenky. Řeknu vám, že okurkový salát byl skvělý s vepřovým masem. Ještě lepší to však bylo na druhý den na chlebíčku s vepřovými plátky! Je to tak snadné, chutné a perfektní fólie pro všechny ty kouřové dobroty.
Asijský Rub
Za jednu libru svíčkové
- Jedna polévková lžíce prášku Five Spice
- Mletý zázvor - 1 polévková lžíce
- „Syrový cukr“, cukr Demerara nebo světle hnědý cukr – 1 polévková lžíce
- Praskaná zrnka sečuánského pepře – jedna čajová lžička nebo více, pokud chcete více nakopnutí
- Granulovaný česnek - jedna polévková lžíce
- Půl lžičky soli
- Asi 1/4 šálku slaniny – to drží tření pohromadě a samozřejmě dodává ještě více chuti
- Vše výše uvedené velmi dobře promíchejte a směsí potřete celou panenku.
- Dejte do lednice alespoň na čtyři hodiny nebo přes noc.
Před vložením do udírny nechte panenku odležet mimo lednici alespoň jednu hodinu.
Proces kouření
Nejprve zahřejte Bradley Smoker na 220 stupňů a poté dobře naolejujte rošt. U jedné libry svíčkové byla doba uzení na vnitřní teplotu 160 stupňů asi dvě hodiny.
Jak se vždy doporučuje, nechte před krájením pár minut odležet.
Okurkový salát
Ingredience
- Půl šálku rýžového vinného octa
- Asijská sladká chilli omáčka - 2 polévkové lžíce
- Citronová kůra - jedna čajová lžička
- Jedna střední okurka, nakrájená na tenké plátky
- Středně velká mrkev, julienned
- Půlka malé červené cibule, nakrájená na tenké plátky
- Asi 1/2 šálku na tenké plátky nakrájených ředkviček
- Nasekaný čerstvý koriandr – 1/2 šálku
- Nasekané, suché pražené arašídy 1/4 šálku (Dejte si pozor na přidávání soli, když používáte solené arašídy)
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Technika
V misce prošlehejte ocet, chilli omáčku a citronovou kůru. Dále přidáme okurku, mrkev, ředkvičky, cibuli a promícháme. Po ochucení solí a pepřem přikryjte a nechte alespoň 2 hodiny chladit.
Před podáváním salát sceďte a doplňte koriandrem a arašídy
Užívat si!
od The Philly Foodist