Is Foil Or Butcher Paper Better For Smoking?

Je Fólie Nebo Řezník Papír lepší na kouření?

Posted on: January 17, 2023



Pokud jste fanouškem uzeného masa, možná máte doma vlastní udírnu. Připravit si tuto pochoutku, kdykoli budete chtít, může být velká radost. Ať už jde o víkendovou noc s rodinou a přáteli, nebo prostě jen o útulný večer o samotě, uzené maso si můžete vychutnat téměř za všech okolností.

Pokud jste příznivci uzeného masa, možná budete mít doma vlastní uzenářku. Připravit si tuto pochoutku, kdykoli budete chtít, může být velká radost. Ať už jde o víkendovou noc s rodinou a přáteli, nebo prostě jen o útulný večer o samotě, uzené maso si můžete vychutnat téměř za všech okolností. Aby bylo možné maso připravit, je často nutné ho zabalit. Jakmile je maso hotové a uzenář může jít, často vyvstává otázka: "mám použít alobal nebo řeznický papír?"

Pokud jste sami přemýšleli, která z těchto možností je nejlepší, nejste sami. Je důležité pochopit, že jak alobal, tak řezník jsou oblíbené volby a mají své klady a zápory. Mnohokrát záleží na tom, jaký druh masa užijete. Pojďme si projít jak fólii, tak řeznický papír, abychom vám pomohli zjistit, co je pro vás nejlepší.

Fólie

Pokud jste fanouškem dušeného uzeného masa, alobal je správná volba. Fólie není prodyšná a má tendenci zachytit veškerou šťávu a tuk z masa. Jakmile je vaše maso uvařeno a vyjmuto z udírny, aby si odpočinulo, tyto tuky a šťávy se pak znovu vstřebají a uzamčí se v nich všechna ta dobrota a chuť. Nicméně, možná nejdůležitějším rozlišovacím znakem, pokud jde o fólie, je čas.

Uzení s fólií drasticky zkracuje dobu vaření díky izolačním vlastnostem fólie. I když se doba vaření zkracuje, je důležité si uvědomit, že jelikož je prostředí vaření velmi vlhké, může to ohrozit křupavost kůrky masa. Celkově vzato, pokud máte málo času, fólie je správná cesta.

Řeznický papír

Pokud chcete, aby vnější kůrka masa nebyla mokrá, pak je řeznický papír správnou volbou. Na rozdíl od fólie je řeznický papír velmi prodyšný, a proto propouští vlhkost. Zabráníte tak nadměrnému zapaření masa. Řeznický papír nejen zabraňuje nadměrnému zapaření, ale také chrání maso před plným nárazem udírny.

Řeznický papír nasákne mastnotu i z prsou, a protože je prodyšný, propustí více kouře než alobal, takže maso bude mít ještě větší chuť.

Proces balení

Nyní, když jsme pochopili hlavní rozdíly mezi fólií a řeznickým papírem, měli byste lépe porozumět tomu, kdy je použít. Proces balení je u obou téměř identický. Zde je návod, jak zabalit maso do fólie nebo řeznického papíru:

Začněte se 2 listy řeznického papíru a ujistěte se, že jsou čtyřikrát delší než vaše maso.

Začněte tím, že položíte první list na rovný povrch a ujistěte se, že dlouhý okraj je kolmý k vám. Udělejte, aby se druhý list překrýval o polovinu jeho šířky. Horní stranou nahoru položíme maso podélně na papír nebo alobal. Udržujte maso asi stopu od okraje. Na fólii můžete lehce přidat trochu octa, aby maso získalo vlhkost.

Dále přehneme okraj papíru nebo fólie přes vršek masa a pevně přitáhneme. Každý záhyb by měl kopírovat tvar masa.

Přehněte jednu stranu papíru alobalu tak, aby připomínala tvar masa, které udíte, a měla by směřovat od vás v tupém úhlu.

Nezapomeňte vyhladit papír nebo fólii. Dále zasuňte papír nebo fólii z opačné strany, abyste se ujistili, že jsou bezpečné. Pak papír složíte shora tak, aby od vás probíhal v tupém úhlu.

Naposledy maso přetočte a ujistěte se, že horní strana je nahoře. Zabalené maso po celou dobu pevně přitahujte. Maso přetočte a pevně zajistěte fólií nebo papírem, ve kterém je zabaleno. Znovu přehněte strany.

Nakonec přehněte horní konec fólie nebo papíru tak, aby měl dvojnásobnou tloušťku.

Existuje mnoho proměnných, které se týkají vytváření BBQ, ale v jednu chvíli můžete změnit pouze jednu věc. Podívejte se na výsledky Aaronova testu obalování hrudníku:

Závěrečné myšlenky

Tyto kroky by vám nyní měly pomoci zabalit jakýkoli druh masa, který udíte. Abychom to shrnuli, alobal je uzavřen a nechává šťávu a tuk uvnitř, zatímco maso odpočívá po uvaření. Co se týče řeznického papíru, prodyšné vlastnosti papíru umožňují průchod většímu množství kouře, a tak budete mít uzené a chutnější maso pro každého.

Celkově vzato, možnost udit maso v pohodlí domova je jednou z největších víkendových radostí a nyní víte, jaký druh obalu použít podle druhu chuti, textury a kouřivosti, kterou požadujete. Doufáme, že s tímto odborným návodem dokážete uvařit chutné jídlo.

Další skvělé nápady, jak ze sebe dostat maximum Bradley Smoker, podívejte se na úžasné články na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.