Uzení jídla je oblíbený způsob přípravy hovězího, vepřového, ryb a drůbeže. Uzená chuť, kterou masu dodává, je neuvěřitelně lahodná. Uzení je skvělý způsob, jak vařit, ale musíte dodržovat několik pravidel, abyste zvládli umění získat jemné, šťavnaté a lahodné maso se správným množstvím kouře.
Uzená krůta a další maso jsou oblíbené na svátky. Pro většinu kuchařů je však velký rozdíl mezi našimi očekáváními a realitou. Spíše než křehké a šťavnaté maso, ve které jste doufali, skončíte s masem, které je suché, tuhé a chutná jako kůže. Zde se dozvíte, jak zajistit, aby se vám to nikdy nestalo.
Dnes přichází k záchraně How to Ace the Art of Food Smoking, aby vám ukázal, jak si vybrat udírnu se správnými vlastnostmi, dřevem a tajnými tipy, díky kterým bude grinch ve vaší rodině zelený závistí.
Jak vybrat správnou udírnu potravin
Kvalitní udírna by vám měla pomoci připravit lahodné uzeniny, měla by se snadno používat a snadno čistit. Zde jsou některé z funkcí, které je třeba hledat u dobrého kuřáka.
#1. Multifunkční topné články: Oddělené ovládací prvky pro troubu a kouř umožňují zařízení fungovat jako horký udírník, studený udírník, sušička nebo trouba.
#2. Automatický termostat: To zajišťuje, že udírna udržuje konzistentní teplotu po celou dobu vaření podle předem nastavené teploty.
#3. Automatické vypnutí: Tato funkce automaticky vypne hořák na dřevo nebo udírnu, jakmile uplyne doba uzení. Pomůže vám nezmeškat dokonalou propečenost!
#4. Digitální rozhraní: Díky tomu je celý zážitek z vaření mnohem jednodušší, protože nabízí všechny funkce na dosah ruky. Zařízení můžete nastavit na pečení, grilování nebo uzení při požadované teplotě.
#5. Izolované tělo s magnetickými dvířky: Magnetická dvířka zajišťují, že při vaření neuniká kouř a usnadňuje také čištění.
#6. Automatický systém podávání: Tato funkce ušetří spoustu času na překládání dřeva, když vaříte pro dav. Například systém na Bradley Smoker běží asi 9 hodin bez doplňování dřeva Bradley Bisquettes. Žádné hlídání, žádný shon!
Existuje řada skvělých kuřáků s těmito funkcemi. Samozřejmě, Bradley Smoker nabízí všechny tyto funkce a další.
Tipy pro dokonalé uzení jídla
Každé kulinářské umění má nějaké skryté tipy a triky, u uzení jídla tomu není jinak. Chcete-li získat nejlepší chuť a dokonale křehké maso, nabízíme vám Bradleyho tipy a triky, jak posunout vaše maso na další úroveň lahodnosti.
#1. Vykuřte to celou cestu: Jedním z velkých mýtů je, že byste měli maso dokončit v udírně poté, co je již většinou uvařené. Problém s tímto přístupem je, že nezískáte mnoho kouřové chuti, protože kouřová chuť proniká masem pouze syrové. Kvalitní uzenář je schopen správně uvařit maso k dokonalosti. Lepší přístup je začít maso v udírně a v případě potřeby ho dokončit na grilu.
#2. Udržujte nízkou teplotu pro pomalé vaření: Tajemství výroby šťavnatého a jemného masa je vařit ho při nízkých teplotách, aby se maso nevysušilo.
Také nízký a pomalý přístup funguje opravdu dobře u levnějších kusů masa a zvěřiny. Nižší teploty a delší doba uzení způsobí, že ty obtížně uvařitelné kousky budou křehké a chutnají úžasně!
#3. Před uzením maso nasolte: Sůl použitá v procesu solení zlepšuje vlastnosti masa absorbovat vodu. Maso tak zůstane vlhké po celou dobu uzení.
#4. Nechte trochu proudit vzduch: Udržujte horní ventil udírny pootevřený, aby bylo umožněno čisté větrání. To umožní, aby se kouř ze dřeva dostal k potravinám a poté vycházel ze stejného otvoru.
#5. Vyrovnat vlhkost: Udržujte nádobu na vodu pro parní hrnec naplněnou, když je udírna zapnutá. Tím zajistíte, že se jídlo při uzení vaří v páře, aby si zachovalo svou jemnost.
#6. Čištění kouřem: Když se dřevěné štěpky promění v popel, uvolňují kouř, který způsobí, že vaše maso bude mít špatnou chuť. Chcete, aby dřevo zhaslo dříve, než se změní na popel, abyste získali čistý kouř a nejlepší chuť. Bradley Bisquettes jsou speciálně navrženy tak, aby uhasily dříve, než se promění v popel, aby vám poskytly lahodně čistý kouř.
Závěrečné myšlenky
Uzení jídla je zábavný a lahodný způsob, jak si vychutnat maso a dokonce i velké množství zeleniny. Ukázali jsme vám vlastnosti, které byste měli hledat u kvalitní udírny, dali jsme vám naše nejlepší tipy na lahodná a šťavnatá masa a poskytli vám tajemství lepší chuti uzení.
Ať už kuříte krocana o prázdninách nebo v jakémkoli jiném ročním období, přejeme vám to nejlepší ve vašich kuřáckých dobrodružstvích. Nezapomeňte se podívat na naše recepty na uzení jídla pro další tipy a triky pro kouření jídla.