How to Ace the Art of Food Smoking

Jak Ace the Art kouření potravin

Posted on: January 12, 2023



Uzení jídla je oblíbený způsob přípravy hovězího, vepřového, ryb a drůbeže. Uzená chuť, kterou masu dodává, je neuvěřitelně lahodná.

Uzení jídla je oblíbený způsob přípravy hovězího, vepřového, ryb a drůbeže. Uzená chuť, kterou masu dodává, je neuvěřitelně lahodná. Uzení je skvělý způsob, jak vařit, ale musíte dodržovat několik pravidel, abyste zvládli umění získat jemné, šťavnaté a lahodné maso se správným množstvím kouře.

Uzená krůta a další maso jsou oblíbené na svátky. Pro většinu kuchařů je však velký rozdíl mezi našimi očekáváními a realitou. Spíše než křehké a šťavnaté maso, ve které jste doufali, skončíte s masem, které je suché, tuhé a chutná jako kůže. Zde se dozvíte, jak zajistit, aby se vám to nikdy nestalo.

Dnes přichází k záchraně How to Ace the Art of Food Smoking, aby vám ukázal, jak si vybrat udírnu se správnými vlastnostmi, dřevem a tajnými tipy, díky kterým bude grinch ve vaší rodině zelený závistí.


Uzený losos v Bradley Smoker přes Instagram sarahmarie_stevens

Jak vybrat správnou udírnu potravin

Kvalitní udírna by vám měla pomoci připravit lahodné uzeniny, měla by se snadno používat a snadno čistit. Zde jsou některé z funkcí, které je třeba hledat u dobrého kuřáka.

#1. Multifunkční topné články: Oddělené ovládací prvky pro troubu a kouř umožňují zařízení fungovat jako horký udírník, studený udírník, sušička nebo trouba.

#2. Automatický termostat: To zajišťuje, že udírna udržuje konzistentní teplotu po celou dobu vaření podle předem nastavené teploty.

#3. Automatické vypnutí: Tato funkce automaticky vypne hořák na dřevo nebo udírnu, jakmile uplyne doba uzení. Pomůže vám nezmeškat dokonalou propečenost!

#4. Digitální rozhraní: Díky tomu je celý zážitek z vaření mnohem jednodušší, protože nabízí všechny funkce na dosah ruky. Zařízení můžete nastavit na pečení, grilování nebo uzení při požadované teplotě.

#5. Izolované tělo s magnetickými dvířky: Magnetická dvířka zajišťují, že při vaření neuniká kouř a usnadňuje také čištění.

#6. Automatický systém podávání: Tato funkce ušetří spoustu času na překládání dřeva, když vaříte pro dav. Například systém na Bradley Smoker běží asi 9 hodin bez doplňování dřeva Bradley Bisquettes. Žádné hlídání, žádný shon!

Existuje řada skvělých kuřáků s těmito funkcemi. Samozřejmě, Bradley Smoker nabízí všechny tyto funkce a další.


Uzený celý pstruh duhový členem komunity Bradley Smoker @ryanfashfood. Vypadá lahodně!

Tipy pro dokonalé uzení jídla

Každé kulinářské umění má nějaké skryté tipy a triky, u uzení jídla tomu není jinak. Chcete-li získat nejlepší chuť a dokonale křehké maso, nabízíme vám Bradleyho tipy a triky, jak posunout vaše maso na další úroveň lahodnosti.

#1. Vykuřte to celou cestu: Jedním z velkých mýtů je, že byste měli maso dokončit v udírně poté, co je již většinou uvařené. Problém s tímto přístupem je, že nezískáte mnoho kouřové chuti, protože kouřová chuť proniká masem pouze syrové. Kvalitní uzenář je schopen správně uvařit maso k dokonalosti. Lepší přístup je začít maso v udírně a v případě potřeby ho dokončit na grilu.

#2. Udržujte nízkou teplotu pro pomalé vaření: Tajemství výroby šťavnatého a jemného masa je vařit ho při nízkých teplotách, aby se maso nevysušilo.

Také nízký a pomalý přístup funguje opravdu dobře u levnějších kusů masa a zvěřiny. Nižší teploty a delší doba uzení způsobí, že ty obtížně uvařitelné kousky budou křehké a chutnají úžasně!

#3. Před uzením maso nasolte: Sůl použitá v procesu solení zlepšuje vlastnosti masa absorbovat vodu. Maso tak zůstane vlhké po celou dobu uzení.

#4. Nechte trochu proudit vzduch: Udržujte horní ventil udírny pootevřený, aby bylo umožněno čisté větrání. To umožní, aby se kouř ze dřeva dostal k potravinám a poté vycházel ze stejného otvoru.

#5. Vyrovnat vlhkost: Udržujte nádobu na vodu pro parní hrnec naplněnou, když je udírna zapnutá. Tím zajistíte, že se jídlo při uzení vaří v páře, aby si zachovalo svou jemnost.

#6. Čištění kouřem: Když se dřevěné štěpky promění v popel, uvolňují kouř, který způsobí, že vaše maso bude mít špatnou chuť. Chcete, aby dřevo zhaslo dříve, než se změní na popel, abyste získali čistý kouř a nejlepší chuť. Bradley Bisquettes jsou speciálně navrženy tak, aby uhasily dříve, než se promění v popel, aby vám poskytly lahodně čistý kouř.

Závěrečné myšlenky

Uzení jídla je zábavný a lahodný způsob, jak si vychutnat maso a dokonce i velké množství zeleniny. Ukázali jsme vám vlastnosti, které byste měli hledat u kvalitní udírny, dali jsme vám naše nejlepší tipy na lahodná a šťavnatá masa a poskytli vám tajemství lepší chuti uzení.

Ať už kuříte krocana o prázdninách nebo v jakémkoli jiném ročním období, přejeme vám to nejlepší ve vašich kuřáckých dobrodružstvích. Nezapomeňte se podívat na naše recepty na uzení jídla pro další tipy a triky pro kouření jídla.