How to Ensure Your Chicken Is Cooked

Jak zajistit Kuře Je předvařený

Posted on: January 18, 2023



Může být nesmírně lákavé dostat to prskající horké kuře z udírny nebo pánve a rýpnout si do něj. Na rozdíl od jiných druhů masa, které lze konzumovat středně nebo vzácně, však kuře nemůže.

Může být nesmírně lákavé dostat to prskající horké kuře z udírny nebo pánve a rýpnout si do něj. Na rozdíl od jiných druhů masa, které lze konzumovat středně nebo vzácně, však kuře nemůže. Je tedy důležité se ujistit, že je vaše kuře správně propečené, než do něj nakrájíte, protože nikdo nechce, aby z něj vytékalo tepelně neupravené maso, šťáva nebo krev.

Připravili jsme 5 jednoduchých způsobů, jak se vyhnout nepříjemné situaci, kdy na talíři najdete nedovařené kuře. Zde je několik tipů, jak zajistit, aby bylo vaše kuře vařené:

1. Použijte teploměr na maso

A teploměr na maso může být skvělým nástrojem, který se vám bude hodit při kontrole propečenosti vašeho kuřete (nebo jiného masa). Teploměr by měl být vložen do nejsilnější části masa, abyste získali přesné výsledky. Pamatujte, že pokud vaříte kuře s kostí, ujistěte se, že teploměr nepřijde do kontaktu s kostí. Je to proto, že kost, která je tepelným vodičem, vám poskytne nepřesné údaje.

Měli byste také znát základní minimální vnitřní teploty doporučené USDA. U kuřete a jiné drůbeže by to mělo být 165 °F (73,9 °C).

2. Cítit texturu

Tato technika je obvykle pro ty, kteří v kuchyni strávili přiměřené množství času. Pokud s vařením kuřete nebo masa začínáte, je nejlepší mít u sebe teploměr, abyste si ho mohli zkontrolovat.

Vzhledem k tomu, že kuře musí být dobře propečené, zde je návod, jak pomocí prstového testu zjistit, zda je upečené nebo ne. Začněte tím, že se dotknete malíčka a palce k sobě. Pokud je to textura a pocit, který získáte z dotyku kuřete, pak je to dobře hotové. Jak však bylo zmíněno, může to vyžadovat určitý čas a trénink, takže dokud si nebudete zcela jisti, je nejlepší mít teploměr v pohotovostním režimu jako záložní opatření.

3. Zkontrolujte šťávy

Když je vaše kuře správně propečené a nakrájíte do něj, šťáva by měla vytéct úplně čistá. Pokud je však šťáva červená nebo narůžovělá, znamená to, že kuře je třeba vařit déle, protože ještě není úplně hotové. Nezapomeňte stále používat teploměr jako záložní metodu, pokud potřebujete provést dvojitou kontrolu.

4. Zkontrolujte velikost

Kuře se scvrklo? Při vaření kuřete je velikost také důležitým faktorem, který může pomoci upozornit na to, zda je kuře uvařené nebo ne. Pokud grilujete kuře, často se vám může zdát, že je hotové, když na něm jsou stopy po grilování, abyste zjistili, že je uvnitř syrové. Do hry pak přichází velikost kuřete.

Pokud tedy nevidíte zmenšení velikosti kuřete, znamená to, že pravděpodobně potřebuje více času na vaření.

5. Zkontrolujte barvu masa

Je docela možné, že nebudete chtít čekat, až kuře sundáte, abyste zkontrolovali, zda je uvařené nebo ne. I když by byl ideální teploměr, je v pořádku, pokud jej tentokrát nemáte.

Pomocí nože a vidličky můžete udělat malý zářez do nejsilnější části kuřete. Pomocí vidličky držte kuře na místě a zabraňte mu v pohybu, když krájíte do kuřete nožem. Pokračujte v používání nože, abyste řez otevřeli natolik, abyste se mohli podívat na maso. Vařené kuře by mělo být jasně bílé – cokoli jiného, červené nebo růžové, bude potřebovat více času.

Dalším důležitým faktorem této metody je osvětlení. Ujistěte se, že máte dostatečné a vyvážené osvětlení. Někdy může bílé světlo způsobit, že vaše růžové kuřecí maso bude vypadat bíle, což vás vede k tomu, že si je mylně řeknete, že je vařené.

Závěrečné myšlenky

Toto jsou některé snadné a jednoduché metody, které můžete použít, abyste se ujistili, že kuře, které vaříte, je skutečně uvařené. Na rozdíl od mnoha jiných druhů masa je kuře méně shovívavé, což znamená, že musí být důkladně propečené. Pokud ne, můžete vážně onemocnět. Použitím výše uvedených metod se tedy můžete sami nebo s rodinou či přáteli vyhnout nepříjemnému pohledu na tepelně neupravené kuře.

I když jsou tyto metody účinné a určitě fungují, nejlepší způsob, jak zkontrolovat propečenost vašeho kuřete, je použít teploměr na maso. Pokud ještě žádný nemáte, měli byste jít ven a pořídit si ho! Teploměr na maso vám pomůže nejen určit teplotu vaření kuřete, ale i jakéhokoli jiného masa. Ujistěte se, že vnitřní teplota kuřete je 165 °F (73,9 °C).

Podívejte se na několik dalších článků o kuře:
Jak zajistit, aby bylo vaše kuře vařené
Jak rozbít celé kuře

Díky tomu jste nyní připraveni jít ven a vařit nebo udit kuře přesně tak, jak ho máte rádi, a nyní jste ještě bezpečnější. Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.