Slanina není jen nejlepší recept na slaninu, ale také hvězda show na každé slanině. Tento recept na uzenou slaninu může být skvělým pomocníkem při výrobě mnoha dalších receptů, které chutnají lahodně. Můžete například použít výplet z uzené slaniny v sendviči, abyste získali intenzivně kouřovou slaninu v každém soustu. Můžete ho také omotat kolem kuřecího masa, vepřových klobás a sekané, aby bylo hodné slintání. Pokud čtete tento článek, jsme si jisti, že patříte mezi milovníky slaniny a vždy jste snili o tom, že vypletete dokonale vyuzenou slaninu. žádný strach, tento průvodce je tu, aby vám pomohl s tím nejjednodušším procesem, i když jste amatérský kuchař.
Uzení slaniny není žádná velká věda. Stačí vytvořit vazbu s proužky slaniny a poté použít svůj oblíbený třen. O zbytek práce se postará elektrická udírna. věř nám. S moderní elektrickou udírnou potravin je uzení potravin hračkou. Náš výběr pro tento recept je Bradley Smoker. Dodává se s pokročilými ovládacími prvky, jako je digitální konzole pro přednastavení doby vaření a teploty. Udírna bude automaticky fungovat bez doplňování dřeva až 9 hodin.
Dobře, dost bylo řečí o elektrických udírnách, nyní se pustíme do toho pravého: receptu.
Ingredience
Pokud jde o ingredience, nemusíte běžet do obchodu s potravinami s dlouhým seznamem, protože recept vyžaduje pouze dva:
- Proužky slaniny stejné velikosti (16 nebo 20, v závislosti na velikosti vazby, kterou chcete vytvořit)
- Vaše oblíbené potírání (zde vám umožňujeme být kreativní, protože vaše slanina by měla uspokojit vaše chuťové pohárky)
Metody
Tkanina se může zdát komplikovaná, ale je docela jednoduchá. Postupujte podle následujících kroků a uvidíte, jak se kouzlo děje:
1. Rozdělte počet proužků slaniny rovnoměrně, například 10 + 10 nebo 8 + 8
2. První sadu proužků položte svisle na plech nebo plech na pečení. Dbejte na to, aby pásy byly v jedné rovině. Všechny mastné strany by měly být v jednom směru a masité strany ve druhém. Šířka první sady by měla odpovídat její délce, aby vytvořila čtvercový tvar.
3. Nyní přeložte každý alternativní proužek na polovinu.
4. Vezměte jeden proužek slaniny z druhé sady a položte jej kolmo na složené proužky.
5. Proužek přitiskněte k zadní části záhybů každého svislého proužku slaniny.
6. Nyní rozložte svislé proužky slaniny proti kolmému, abyste vytvořili první linii vazby.
7. Pokračujte ve skládání každého druhého proužku ve střídavém sloupci jako u předchozího a přiložte k němu další kolmý proužek. Poté rozložte svislé pruhy.
8. Opakujte proces, dokud nedokončíte tkaní všech pruhů druhé sady, abyste vytvořili dokonale čtvercovou vazbu.
9. Potřete vrchní a spodní stranu oblíbeným třem, abyste zajistili, že vaše slanina absorbuje maximum kouřové chuti.
10. Necháme chvíli odležet, aby se chutě z tření úplně vstřebaly. V tuto chvíli ho můžete také obalit kolem masa, pokud chcete.
Kouření slaniny
Uzení slaniny nevyžaduje žádné speciální dovednosti. Je to jako normální uzení jídla pomocí elektrické udírny. Vše, co musíte udělat, je nechat plech uvnitř kuřácký stojan a předehřejte udírnu. Nyní jemně položte slaninu na plech a zavřete dvířka. Nastavte teplotu na 350 °F nebo 177 °C a vařte 30 až 45 minut.
Slanina obvykle dosáhne dokonalé úrovně propečenosti, jakmile se začne utahovat. Pokud ho omotáváte kolem nějakého masa, pak se slaninový výplet kolem masa utáhne a po dokončení k němu přilne.
Můžete použít a teploměr na maso před vyjmutím z udírny zkontrolujte teplotu. Stačí proniknout špičkou teploměru do nejstřednější části vazby, abyste získali přesný počet.
Všimněte si také, že pokud chcete, aby byla slanina křupavá, můžete ji nechat sedět v udírně o něco déle, abyste získali požadovanou strukturu. Dávejte pozor, abyste si nepřipálili slaninu, protože to může způsobit hořkost masa.
Doufáme, že vám tento průvodce uzením slaniny pomohl. Snažili jsme se to zjednodušit pomocí Bradleyho tipů a triků, abychom začátečníky povzbudili, aby kouřili tento lahodný recept na slaninu.
Máte zájem dozvědět se více o slanině? Podívejte se na články níže:
Jak doma udit slaninu studeným kouřem
Vyzkoušejte nejlepší mokré koření na slaninu
Jaký je rozdíl mezi mletou a formovanou slaninou?
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.