How to Make Beef Jerky: Tips, Tricks & 2 Recipes for your Bradley

Jak udělat hovězí maso: Tipy, triky a 2 recepty pro váš Bradley

Posted on: January 12, 2023



Přečtěte si náš článek o tom, jak udělat hovězí maso Jerky: Tipy, triky a 2 recepty na váš Bradley! Hovězí Jerky je jeden z nejoblíbenějších receptů Bradley Smoker majitelé připravit. A dnes budeme sdílet dva recepty, ze kterých si můžete vybrat.

Přečtěte si náš článek Jak vyrobit Beef Jerky: Tipy, triky a 2 recepty pro vašeho Bradleyho! Beef Jerky je jedním z nejoblíbenějších receptů, které majitelé Bradley Smoker připravují. A dnes se podělíme o dva recepty, ze kterých si můžete vybrat.

Na níže uvedeném videu vám naši přátelé z kanálu Armadillo Pepper ukážou, jak vyrobit lahodné hovězí jerky v profesionálním kuřákovi Bradley P10.

Delicious Beef Jerky Vyrobeno v Bradley P10 Professional Smoker

Jak vyrobit hovězí jerky: tipy a triky

Recept Bradley Smoker:

Základní směry zpracování pro výrobu obou produktů jsou stejné. Jen koření je jiné. Doporučujeme hovězí, ale můžete použít jakékoliv maso. Vepřové maso nebo jakékoli maso, které může obsahovat trichinelu, by se mělo ohřívat, dokud vnitřní teplota P10 nebude alespoň 71 °C (160 °F).

Vybírejte libové maso, jako je hovězí spodní kulaté nebo horní kulaté, protože tučné maso zpracované na trhané rychle žlukne. Mějte na paměti, že při výrobě jerky dojde ke 40% až 50% úbytku hmotnosti. Z deseti liber (4,5 kg) syrového masa se stane 5 až 6 liber (2,25 až 2,75 kg) trhaného masa.

Následující trhané kořenící receptury nejsou pravé marinády a nejsou to ani pravé slané nálevy. Jsou někde mezi. Přesto tyto kúry fungují velmi dobře na jerky a můžete je použít jako modely pro výrobu bezpočtu dalších trhavých kořenících receptur.

Naše kořenící přísady:

Koření na 5 LBS. (2,25 kg) krájeného masa

  • 3 polévkové lžíce (45 ml) masová kúra – jakákoliv příchuť (Nepoužívejte více než toto množství.)
  • 4 lžičky (20 ml) zázvorový prášek
  • 4 lžičky (20 ml) česnekový prášek
  • 4 lžičky (20 ml) pepř, černý
  • 1 lžička (5 ml) tekutá medová marináda
  • 1 1/2 šálku (360 ml) pomerančové šťávy
  • 6 polévkových lžic (90 ml) sójová omáčka
  • 1/2 šálku (960 ml) studené vody

Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2 1/2 libry (1,15 kg), pak je třeba každou přísadu, včetně Bradley Cure, rozpůlit.

Příprava a koření

  1. Začněte s kusy masa, spíše než s masem, které bylo nakrájeno na steaky nebo kotlety. (Steaky a kotlety jsou krájeny napříč zrnem masa. To je činí nevhodnými pro jerky.)
  2. Maso důkladně vychladíme. Studené maso se snadněji krájí a zpomaluje se růst bakterií.
  3. Z masa odřízněte tuk. Je nemožné odstranit pruhy tuku, které jsou v mase mramorované, ale měli byste odstranit veškerý tuk, který lze snadno odstranit.
  4. Pomocí dlouhého krájecího nože nebo elektrického kráječe na maso nakrájejte proužky o tloušťce 1/4 palce (7 mm). Proužky by měly být široké 1 až 2 palce (2,5 až 5 cm). Nakrájejte maso se zrnem, ne napříč zrnem. Pokud maso naříznete napříč zrnem, bude po usušení příliš křehké. Zda jste to udělali správně, zjistíte zatažením za konce proužku. Pokud je to správné, pás se natáhne; pokud ne, svalová vlákna se oddělí a pruh se roztrhne.
  5. Během přípravy kořenící směsi maso znovu ochlaďte.
  6. Hned za tímto návodem, jak jerky zpracovat, následují dva recepty na jerky: California Jerky a Wild West Jerky. Vyberte a připravte jednu z těchto kořenících směsí. Směs koření dobře promíchejte, dokud se všechny přísady nerozpustí. Směs dobře vychlaďte. Přidejte nudličky masa a čas od času je promíchejte, zvláště během prvních několika hodin nakládání. Dejte přes noc do lednice.
  7. Během dopoledne druhého dne použijte cedník (nebo podobný) k vypuštění konzervační tekutiny z masa. Neoplachovat!

Hovězí trhané v procesu přípravy na troubě, pohled zblízka

Sušení a kouření Jerky

  1. Proužky zavěste, umístěte na udírny nebo je položte do drátěných udicích košů. (Vhodnější jsou košíčky z drátěného pletiva; zavěšení proužků umožní zpracovat větší množství produktu, ale použití košů zpracování usnadňuje a urychluje.) Na hovězí, vepřové ani jiné druhy nebudete potřebovat teploměr. maso, pokud dodržíte doporučené vysoké teploty a dlouhou dobu zpracování. Můžete použít běžnou udírnu se zdrojem tepla uvnitř. Pro usnadnění sušení by měla být klapka udírny zcela otevřená.
  2. Sušte při 140°F (60°C) bez kouře, dokud povrch neuschne. To bude vyžadovat alespoň jednu hodinu. Pokud jsou proužky na drátěném pletivu, otočte je po 30 až 45 minutách, abyste zabránili slepení.
  3. Zvyšte teplotu na 160 °F (71 °C) a kouřte 2 nebo 3 hodiny.
  4. Zvyšte teplotu na 175 °F (80 °C) — u drůbeže zvyšte teplotu na 185 °F (85 °C) — a pokračujte v sušení bez kouře, dokud nebude hotovo. Toto konečné sušení a vaření bude vyžadovat asi tři hodiny. Když je trhanec hotový, bude mít asi poloviční tloušťku než syrový trhanec a zdá se, že ztratil asi 50 % své hmotnosti. Trhlina se při ohnutí neutrhne, ale několik svalových vláken se roztřepí. Pokud se trhanec suší, až při ohýbání praskne, bude mít delší trvanlivost, ale nebude tak chutný. Nechte jitrnici vychladnout na pokojovou teplotu a buď ji zmrazte nebo zchlaďte.

Profesionální tip: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku.

Časová razítka

Bonusový profi tip: Jerky se mohou přilepit na stojany na kuřákya až budete připraveni, můžete přijít o hodně masa. Abyste tomu zabránili, můžete použít Kouzelné podložky Bradley Smoker, umístěte jej na horní části stojanů, aby se snadno čistily a nelepily.

Zde najdete všechny podrobnosti z videa:

Krájení hovězího masa 0:29

Výroba trhané marinády a léku 1:46 (Používá Mandarin Teriyaki Jerky Cure a koření) Výše jsme zahrnuli naše vlastní koření a pokyny)

Sušení hovězích plátků 4:43

Přehled kouře Bradley Professional P10 5:10

Vložte hovězí plátky do Bradley 8:49

Jak zjistit, kdy je Beef Jerky připraveno 11:29

 Test chuti hovězího Jerky 12:16

Tady to je, náš článek o tom, jak udělat hovězí jerky: tipy, triky a 2 recepty pro vašeho Bradleyho. Navštivte naši blog pro více tipů a triků pro kouření Bradley!

Happy Smoking!