How to Make Good Beef Jerky in an Electric Smoker

Jak udělat Dobrý Beef Jerky v elektrické udírně

Posted on: January 16, 2023



Hovězí jerky je populární předkrm nebo snack v americké barbeque tradici. Tyto suché pikantní pásy mohou být krmeny kdykoliv během dne, aniž by museli vařit je každý čas před jídlem. Je to proto, že hovězí jerky lze bezpečně uložit na týden bez ztráty jeho autentických chutí.

Beef jerky je oblíbený předkrm nebo svačina v americké tradici grilování. Tyto suché kořeněné nudličky můžete žvýkat kdykoli během dne, aniž byste je museli vařit pokaždé před jídlem. Hovězí jerky totiž lze bezpečně skladovat týden, aniž by ztratily svou autentickou chuť. Mnoho značek nyní prodává hovězí jerky balené v nádobách, ale nic se nevyrovná trhadlům, které se tradičně vyrábějí doma. S autentickými chutěmi a dokonalou texturou je domácí hovězí jerky vždy napřed před jakoukoli značkou zakoupenou v obchodě.

V tomto článku se podělíme o jednoduchý recept na přípravu hovězího jerky pomocí Bradley Smoker. Recept byl vybrán tak, aby ho mohli vyzkoušet lidé všech věkových skupin. Podívejte se na níže uvedený postup krok za krokem.

Příprava masa

Jedná se o složitý proces, protože hovězí maso by mělo být zcela bez tuku a stříbrné kůže. Tuk může zabránit sušení trhaviny, zatímco stříbrná slupka může ztvrdnout a deformovat maso při uzení. Zbavte se tuku tím, že maso oříznete nožem. 3 libry hovězího masa v kulatém steaku budou pro tento recept stačit. Stříbrnou slupku odstraníte tak, že pod kůži zasunete tupý nůž a papírovou utěrkou přitlačíte horní plochu a pokusíte se ji odtrhnout. Zmizí během jednoho nebo dvou pokusů.

Nyní nakrájejte oříznutý steak na tenké proužky o šířce čtvrt palce. Dávejte pozor, abyste krájeli proti srsti, aby trhanec neztvrdl nebo se nerozkousal.

Příprava marinády

Na dochucení jerky si připravte marinádu. Zde je seznam některých běžných surovin, které jsou nutné k přípravě marinády.

  • 1 polévková lžíce vloček červené papriky
  • ¼ šálku medu
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • ¼ šálku worcesterské omáčky
  • ¼ šálku hnědého cukru
  • 1 lžička košer soli
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 2 lžičky cibulového prášku

Vezměte pánev a zahřejte ji. Smíchejte v něm všechny ingredience a míchejte, dokud se úplně nespojí. Jakmile je hotovo, vypněte plamen a nechte směs vychladnout.

Marinování masa

Nyní, když je marináda hotová, vložte plátky hovězího masa do marinády a snažte se každý plátek rovnoměrně obalit. Jakmile je hotovo, přemístěte hovězí maso do sáčku Ziploc. Zbylou marinádu sceďte také do sáčku Ziploc. Jako náhradu za sáček Ziploc můžete použít i vzduchotěsnou nádobu. Hovězí plátky dejte do lednice přes noc nebo alespoň na 12 hodin, aby se chuť vsákla do masa.

Uzení hovězího na přípravu jerky

Spusťte Bradley Smoker při 165 stupních F (73,8 C). Připravte si plech vyložením plechu papírovou utěrkou. Nyní vezměte chlazené plátky hovězího masa a každý proužek jemně položte na tác, aby se vysušil. Jeden plátek by se neměl překrývat s druhým, aby bylo zajištěno jednotné vaření.

Přidejte do krmítka několik Bradley Bisquettes a přendejte maso na udící rošty. Zavřete dvířka udírny a nechte 3 hodiny udit. Nezapomeňte zkontrolovat plátky hovězího masa mezi nimi, abyste se ujistili, že jsou rovnoměrně propečené. V opačném případě znovu uspořádejte plátky pro rovnoměrné vaření. Po 3 hodinách vyndejte trhanec a nechte vychladnout.

Trhanec chladnutím ztvrdne a uschne. Dokonalé trhance se nezlomí ani při složení nebo ohnutí. Nyní můžete jerky skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici až na několik týdnů.

Závěrečné myšlenky

Doufáme, že vám tento recept pomůže podávat lahodné hovězí jerky, které navždy nahradí ty z obchodu. Tyto jednoduché Bradleyho tipy a triky pro kuřáky pro potraviny byly určeny k tomu, aby lidem pomohly investovat do správného produktu pro skvělý zážitek z kouření. Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.