Většina lidí měla potíže s rozmrazováním jídla, jeho ohříváním, aby pak zjistili, že se vůbec neohřívalo. Pak vyvstává otázka, jak správně uchovávat, ohřívat a připravovat jídlo a postupy se u každého druhu jídla liší. Zejména maso je nejchoulostivější, pokud jde o zmrazování a ohřívání, protože hrozí riziko, že nebude bezpečné pro konzumaci, pokud nebude správně udělané.
Zbytky jsou dobrým příkladem toho, že většinou pocházejí z masa vycházejícího z udírny nebo trouby a nejlépe se podávají, když jsou velmi horké. Existují lahůdky, které chutnají jako čerstvě uvařené po rozmrazení a ohřátí, jako je trhané vepřové maso a hrudí. Pamatujte však, že ne všechna jídla chutná tak dobře, když je ohřejete. Některé druhy masa můžete také opékat pouze jednou, aby nedošlo k poškození jejich kvality.
Tipy na ohřívání masa
Při ohřívání jakéhokoli jídla, zejména masa, je primárním zájmem zabránit otravě sebe a zbytku vaší rodiny a hostů. Nechtěli byste plýtvat masem, protože by to také znamenalo plýtvání penězi. Food Safety and Inspection Service doporučuje uchovávat maso při teplotě 40 °F (5 °C) nebo nižší, protože za nebezpečnou zónu se považuje cokoliv od 40 °F (5 °C) do 140 °F (60 °C).
Tipy na zmrazení
Pokud jde o zmrazování masa, jsou věci, které musíte zvážit, než je uložíte do mrazáku. Chladničky vám umožňují ukládat přebytečné potraviny a ohřívat je, když máte chuť na další prasknutí. Maso je delikátní ingredience v každém jídelníčku a jeho skladování je stejně důležité jako jeho správné vaření.
Maso musíte zmrazit co nejrychleji, aby se velké krystalky ledu nerozšířily po mase, když už mrzne. Pokud při ohřívání existují velké kapsy ledu, dojde k vyluhování vlhkosti v mase. Maso v tomto stavu bude sušší a jeho kusy budou tužší, takže vaše mraznička musí mít teplotu 0 °F (-18 °C) nebo nižší.
Při zmrazování potravin je třeba mít na paměti jednu důležitou věc, a to minimalizovat vnější expozici. V případě masa důrazně doporučujeme dvojité balení pomocí kombinace fólie, plastového obalu, vzduchotěsných sáčků na zip a mrazicího papíru. Ať už plánujete použít jakýkoli balicí materiál, před uzavřením z něj vypusťte přebytečný vzduch.
Pro každý druh masa, jako je kuřecí a jiné drůbeží maso, existují specifické postupy zmrazování, které vyžaduje další vrstvu ochrany proti mrazu. Na druhou stranu ryby vyžadují pečlivý proces solení v závislosti na odrůdě ryb. Hubené ryby, jako je treska, kanice a chňapal, musí být předem ošetřeny, zatímco tučnější ryby je třeba ponořit do studené vody s krystalickou kyselinou askorbovou.
Skladování masa
Při skladování masa se snažte uchovávat je v porcích o velikosti jídla a označte jeho množství, řez a datum skladování. Menší kusy masa, jako je jedno kuřecí prso nebo vepřové kotlety, je zabalte jednotlivě, abyste zabránili vystavení dalších porcí. Pokud je to možné, zaměřte se na rovnoměrné zmrazení masa tím, že je rozložíte v jedné vrstvě. Počkejte, až úplně zmrznou, abyste je mohli naskládat blíž, abyste ušetřili místo.
Jakmile budete připraveni vyjmout maso z lednice nebo jej ohřát, nezapomeňte, že nikdy nepoužívejte pomalý hrnec. Nedoporučuje se také odírat nádobí a parní stoly, protože trvá příliš dlouho, než se jídlo dostane z nebezpečné zóny. Také mějte na paměti, že maso nesmí mít teplotu vyšší než 140 °F (60 °C) od doby, kdy ho sníte, nebo jej umístěte do lednice na další jídlo.
Závěrečné myšlenky
Zmrazování a ohřívání masa jsou dva způsoby, jak co nejlépe využít své peníze, čas a úsilí. V těchto dnech se technologie dramaticky vyvíjela a varná zařízení se na trhu objevují vlevo i vpravo. Bradley dělá pozitivní rozdíl v tom, jak připravovat a vařit jídlo.
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.