How to Make Venison Shank Stew

Jak učinit Sank Steank

Posted on: January 17, 2023



Zvěřina, odvozená z latinského slova Venari, což znamená lovit, označuje maso z jakékoli lovné zvěře, včetně antilop, losů, losů, divokých prasat, jelenů a dokonce i zajíců. Většina z nás však používá termín zvěřina v souvislosti s jelením masem.

Zvěřina, odvozeno z latinského slova Venari, což znamená lovit, se vztahuje na maso z jakékoli lovné zvěře, včetně antilopy, losa, losa, divočáka, jelena a dokonce i zajíce. Většina z nás však používá termín zvěřina v souvislosti s jelením masem.

I když se zpočátku používalo k označení masa z lovné zvěře, s nárůstem komerčního chovu došlo k nárůstu jelenů chovaných na pastvě a zvěřina si našla cestu do jídelních lístků restaurací a do domácností po celé zemi. V průběhu let si zvěřina získala široké přijetí mezi americkými strávníky a přinesla nové recepty.

Zvěřinu lze spárovat s řadou pokrmů. Podobně existují různé způsoby, jak můžete připravit svou zvěřinu, abyste vyzdvihli její kulinářskou přitažlivost, včetně, ale nejen, grilování, pečení a smažení. V tomto článku se podíváme na to, jak připravit guláš ze srnčího stehna tak, že si zvěřinu nejprve užijete.

Kouření zvěřiny

Existují dva způsoby, jak kouřit zvěřinu: vyléčené nebo nevyléčené. Konzervované jeleni se vyrábí ponořením lodyh do solného roztoku nebo natíráním kořínků na kýtu. To vyžaduje, abyste maso nechali několik dní, aby bylo možné natřít.

Na druhou stranu nevytvrzené stonky nezahrnují přidávání žádného léku a nejsou příliš kořeněné.

Na rozdíl od hovězího masa je zvěřina poměrně libová a její vaření trvá méně času, takže ať už je zvěřina naložená nebo ne, je známá svou jemností. Protože jsou však srnčí stopky tvrdé a nakrájet je na zvládnutelné velikosti může být těžké, sušení pomáhá zlepšit texturu a zároveň dodává chuť.

Co potřebuješ:

  • kuřák potravin
  • dvě srnčí stopky – lze je vařit celé nebo bez kosti
  • sůl

V závislosti na tom, jak máte rádi zvěřinu, můžete také přidat další koření, když ji budete marinovat. U tohoto guláše ze zvěřiny budeme zvěřinu marinovat při uzení pro extra chuť a zjemnění masa.

Poznámka: Při uzení zvěřiny je důležité, abyste ji nenechávali v udírně příliš dlouho, aby nedošlo k převaření.

Marináda:

  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/3 šálku limetkové šťávy
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku

Instrukce:

  • V misce důkladně promícháme všechny ingredience na marinádu.
  • Naneste směs na srnčí stopku a vložte maso do jednogalonového sáčku na zip.
  • Necháme přes noc marinovat, poté vyjmeme a srnčí kýty posypeme solí.
  • Poté, co skončíte s marinováním, můžete nyní začít udit svou srnčí stopku.
  • Předehřejte si udírnu na teplotu mezi 225–240 °F (107–115 °C).
  • Vložte maso do udírny a nechte 3–4 hodiny udit, podle toho, jak máte rádi zvěřinu.
  • Po dokončení vyjměte stopky z udírny a nechte je odpočinout.

Příprava srnčího guláše

Zvěřinu lze spárovat s různými pokrmy, včetně máslové dýně, brusinek a růžičkové kapusty a další zeleniny.

Jak si připravit guláš

Toto jsou ingredience, které budete potřebovat k podávání 4–6:

  • 2 velké mrkve, oloupané a nakrájené
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 lžíce másla
  • 3–4 baby červené brambory nakrájené na polovinu
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 žebra celer, nakrájená
  • 3 bobkové listy
  • ½ lžičky uzené papriky
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 4 stroužky nasekaného česneku
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 3 šálky vývaru ze srnčích kostí

Pokyny pro vaření

  • Na středním plameni rozehřejte olej a máslo.
  • Opečte, srnčí stopku ze všech stran, poté přendejte do pomalého hrnce. Zhnědnutí má pomoci přidat chuť a umožnit stopce vyvinout hlubokou masovou barvu a sladké aroma. Také změkčuje maso.
  • K masu přidejte vývar ze srnčích kostí a nechte pár minut vařit. Pokud nemáte zvěřinový vývar, můžete použít i hovězí vývar.
  • Jemně opečte cibuli, celer a mrkev, dokud nezměknou.
  • K výše uvedenému přidejte česnek, bylinky a jakékoli další koření, které chcete do dušeného masa. V tomto případě přidáme pepř, uzenou papriku, bobkový list, sušený tymián a rozmarýn. Můžete se také rozhodnout přidat více nebo méně koření.
  • Zakryjte a nechte vařit asi čtyři hodiny.
  • Přidejte červené brambory a nechte dušené maso ještě pár minut vařit, aby se nepřevařilo. Jedním z hlavních důvodů, proč se brambory přidávají později, je zajistit, aby se nestaly kašovitými.
  • Podávejte s křupavým chlebem.

Když to zabalíme, zatímco vy můžete vařit guláš ze zvěřiny, aniž byste kýtu nejprve ucili, uzení vám pomůže strávit méně času vařením guláše, protože změkne maso. Dodává také vaší stopce kouřovou příchuť. Recepty však můžete upravit tak, aby odpovídaly vašim cílům v závislosti na tom, čeho chcete dosáhnout.

Máte zájem dozvědět se více o zvěřině? Podívejte se na články níže:
Jak vykouřit konečný srnčí burger
Pokyny ke kouření konzervy zvěřiny
Získejte ze svého lovu to nejlepší: Řezy a použití zvěřiny

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.