Uzení vaší dokonalé hrudi by mělo končit pěkně nakrájenými kousky. Dobrou zprávou je, že krájení uzeného hrudníku je něco, co můžete snadno udělat několika způsoby. Připojte se k nám, když v několika krocích prozkoumáme, jak nakrájet hruď jako expert.
Co je hruď?
Než půjdeme dále, zastavme se zde na chvíli a zamysleme se nad anatomií hrudního koše. Plná hruď pochází ze spodní části hrudníku zvířete.
Obsahuje dvě hlavní části: bod a plochý. Hrot je tlustší a byt je štíhlejší. Můžete si koupit každou část zvlášť nebo koupit celý balič.
Kdy byste měli začít krájet?
Chcete-li ze svého hrudníku dostat to nejlepší, nakrájejte ho, až budete připraveni podávat. Nespěchejte s krájením hned, jak se dostane z udírny. Místo toho byste to měli nechat odpočinout.
Vyjměte hrudí z udírny, jakmile je zcela uvařená. To je obvykle, jakmile dosáhne vnitřní teploty asi 190–205 stupňů Fahrenheita (88–96 stupňů Celsia).
Zabalte jej do fólie (pokud již nebyla) a nechte 1–3 hodiny odpočinout. Odborníci tvrdí, že to umožňuje šťávu přerozdělit v mase. To pomůže udržet hruď křehkou.
Během čekání si shromážděte nástroje, které budete potřebovat k rozkrojení hrudníku.
Jaké nástroje potřebujete k krájení hrudí?
Správné nástroje vám usnadní proces krájení hrudníku. Potřebujete řeznický blok a dobrý nůž.
Nůž na hruď – Abyste si proces krájení usnadnili, musíte investovat do dobrého nože na krájení hrudníku. Ideální nůž by měl být ostrý, dlouhý a dobře zoubkovaný. Ideální délka by měla být kolem 12–14 palců.
Při prořezávání se vám nechce tam a zpět, a proto je důležité mít pořádný nůž.
Řeznický špalek – Těžko si uříznete hruď, když bude stále klouzat, a proto je špalek důležitý. Umožní vám libovolně přesouvat velké kusy masa, což usnadní proces krájení.
Běžné prkénko na krájení by také fungovalo, ale potřebujete takové, které udrží váhu hrudníku a udrží ho na místě. Možná ji budete muset podepřít mokrým ručníkem, abyste zajistili, že zůstane na místě.
Jak nakrájím hruď?
Nyní máte dobře odpočatý hrudník a správné nástroje. Pojďme si projít kroky krájení hrudníku.
Oddělte díly
První částí procesu je rozříznutí hrudníku na polovinu, abyste oddělili špičku a plošku. Musíte krájet proti srsti, abyste zajistili, že si hrudí zachová svou šťavnatost.
Řezání proti zrnu prořízne svalová vlákna a zkrátí je. To pomůže zajistit, že maso bude měkké, protože nebudete mít mnoho vláken, které byste mohli rozkousat.
Vlákna hrotu a plošky probíhají v opačných směrech.
Odstraňte přebytečný tuk
Tuto část můžete přeskočit, pokud byl váš hrudník před uzením dokonale upravený. Pokud tomu tak nebylo, při podávání se stane mastným a zakryje chuť. Odstraňte veškerý tuk, který vidíte.
Odstraňte hrot
Ve většině případů se špička hrudníku spálí a přepeče. Na prsou vám to nic nepřidá, takže si to můžete nakrájet.
Najděte obilí
Toto je nejdůležitější část procesu a nechcete to pokazit.
Položte hruď na řeznický špalek a pečlivě si jej prostudujte. Podívejte se na vlákna svalů, které procházejí masem. Zobrazují se jako tlusté čáry. To je obilí.
Řekli jsme, že řezáním proti srsti je maso měkké, protože budete mít méně vláken ke žvýkání, což by měl být váš cíl. Jakmile to najdete, začněte krájet proti srsti. (Jakmile je identifikujete, nastavte nůž přes vlákna na 90 stupňů.)
Začněte od bytu a pak pokračujte k věci. Pamatujte, že zrna probíhají v obou částech různými směry. Věnujte chvíli tomu, abyste se ujistili, že stále řežete proti srsti, když se pohybujete z roviny do bodu.
Nekrájejte však celé hrudí, pokud je neplánujete podávat celé. Jen tak ztratí šťavnatost a zkazí vám hodiny pečlivé péče o kuřáka.
Možná se vám nepodaří seknout celou cestu na první pokus, a to je v pořádku. Použijte svůj nůž houpavým pohybem, pracujte shora dolů.
Při krájení se doporučuje zaměřit se na šířku tužky, ale můžete použít tenčí kousky. Můžete zkusit i silnější řez, pokud je příliš tenký nebo se vám kousky rozpadávají.
Máte zájem o další články o kouření hrudí? Tak to jste na správném místě! Podívejte se na tyto články, které jsme pro vás připravili:
Jak kouřit hruď a tipy Pro hruď
5 Nejlepších Druhů Dřeva Na Uzení Hrudníku
Terminologie hrudí a vaření pro uzení jídla
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.