Jak si připravujete porterhouse nebo T-bone steak? Pro porterhouse nebo T-bone steak existují různé způsoby vaření, včetně uzení.
V průběhu let se uzení potravin stalo stále populárnějším a vyvinulo se z pouhé techniky konzervace potravin na základní způsob vaření. Díky technologickému pokroku je přechod hladký a na trhu je spousta kuřáků, kteří nyní motivují mnoho lidí, aby začali kouřit, nemluvě o mnoha receptech dostupných online. V tomto článku se podíváme na jeden ze způsobů, jak udit svůj porterhouse nebo T-bone steak, abyste získali chuť na lízání prstů, ale nejprve se pokusíme pochopit rozdíly mezi těmito dvěma.
Jaký je rozdíl mezi porterhouse a T-bone steakem?
Pravděpodobně jste slyšeli tato dvě jména házet v restauracích nebo receptech, ale jaký je mezi nimi rozdíl? T-bone a porterhouse jsou dva téměř podobné steaky, s hlavním rozdílem, že porterhouse je větší verze T-bone.
Stejně jako její název, T-bone má kost ve tvaru T, která prochází skrz ni a je vyříznuta z krátkého bedra. T-bone má dva různé steaky připojené ke kosti, s proužkem na jedné straně a svíčkovou na druhé straně. T-bone steak má také menší porci svíčkového masa než porterhouse.
Jak kouřit porterhouse
Ingredience:
- 2 2 palce silné steaky z porterhouse (asi 3 libry každý)
- 1 a půl lžičky cukru
- Vločková mořská sůl (pro posypání po uzení)
- Kóšer sůl
- Mletý pepř
- Kuřák jídla
- Špachtle nebo kleště
- Teploměr na maso
- Dřevěné štěpky – v závislosti na typu vašeho kuřáka jsou pro každého preferovány dřevěné štěpky. Například při použití Bradley Smoker nabízíme Bradley Bisquettes, zejména kotouče na lisované dřevěné piliny, dostupné v 17 různých příchutích, včetně bílého ořechu, pekanového ořechu, jablka a třešně.
Kroky, které je třeba následovat
- Pokud jste maso skladovali v lednici, vyndejte ho pár hodin předem a nechte ho odpočinout, než ho začnete připravovat.
- Dochuťte porterhouse po celém povrchu solí, pepřem a cukrem, ujistěte se, že každý konec je pokrytý směsí, a počkejte asi 30 minut. U papriky by měla být hrubě namletá.
- Namočte svá hikorová dřeva do vody (v tomto receptu používáme hikorové štěpky).
- Přidejte dřevěné třísky a předehřejte udírnu na teplotu 225 °F (107 °C).
- Pomocí špachtle nebo kleští opatrně položte steak na spodní stranu grilu, přikryjte a nechte asi 1 hodinu a 45 minut péct.
- Sundejte svůj porterhouse z grilu a přeneste jej na plech pokrytý fólií, aby zůstal teplý.
- Zvyšte teplotu grilu a připravte se na přímé vaření, poté umístěte steak na přímé teplo a pečte dalších 10–15 minut, přičemž kontrolujte teplotu a připravenost.
- Přendejte na prkénko a před podáváním nechte odpočinout.
Jak kouřit T-bone steaky
Ingredience:
- Kuřák jídla
- T-bone steak (1 ½ až palce)
- Koření
- Nasekaný česnek
- Cibule
- Kozí sýr
- Máslo
- Fólie
- Teplotní sonda
Pokyny
- Nastavte udírnu potravin a předehřejte ji na teplotu 225 °F (107 °C).
- Nasypte na steak sůl a další koření. Můžete také přidat preferovaný steak rub.
- Nechte ho chvíli marinovat a poté přeneste steak do udírny.
- Udit, dokud nebude připraven v závislosti na tom, jak máte rádi vaše maso hotové.
- Vyjměte z udírny a nechte 5–10 minut odležet.
- Připravte si máslo z kozího sýra – rozmačkejte cibuli, česnek, sýr a máslo dohromady, dokud nebude dobře promíchané.
- Dokončete to na grilu. Předehřejte jej na 450 °F–500 ºF (232 °C–260 °C), aby se steak opékal.
- Pokryjte steak ze všech stran lehkou vrstvou majonézy a položte jej zpět na gril a nechte obě strany steaku grilovat 30–45 sekund.
- Necháme vychladnout a podáváme s máslem z kozího sýra.
Body k poznámce
K uzení T-bone steaku nebo porterhouse můžete použít gril nebo udírnu.
V obou případech nejprve kouříte při nízké teplotě a poté při navíjení zvyšujete teplo.
Koření, které použijete, bude záviset na tom, čeho chcete dosáhnout, buď více či méně pikantní.
Porterhouse nebo T-bone steaky lze spárovat s různými pokrmy, včetně bramborové kaše, pečené brokolice, smetanového špenátu a pečených brambor.
Jak jsme uzavřeli
Vaření je proces učení a je to všechno o kreativitě. Navíc neexistuje žádný správný způsob, pokud jde o vaření. Vše záleží na tom, čeho chcete dosáhnout a jak máte rádi své uzené jídlo. Výše jsou některé recepty, které můžete použít při přípravě T-bone steaku a porterhouse na udírně.
Podívejte se na několik dalších článků o steacích zde:
5 Vnitřní teploty a časy propečenosti steaku
Způsob, jakým byste měli zjemňovat steak
Jak uvařit dokonalý New York Strip Steak
Další recepty, jako je tento, můžete také zkontrolovat Bradleyho web.