Chuť je nejdůležitějším smyslem v jídle i nápoji. Doprovázet chutnou žebírku průměrným nápojem opravdu nechcete. Pravděpodobně jste navštívili bar a viděli barmana zapálit vaši Bloody Mary. Pokud jste přemýšleli, proč chutná lépe než kterákoli, co jste ochutnali dříve, odpovědí je kouř.
Dobrou zprávou je, že můžete zlepšit vůni a vzhled svých nápojů doma! Ještě lepší je, že si můžete vytvořit svůj vlastní vkus, který bude vyhovovat vaší náladě a funkci. Nemusíte vlastnit ani luxusního koktejlového kuřáka. Elektrickou udírnu můžete použít ke kouření Bloody Mary a dosáhnout tak skvělé chuti.
Připojte se k nám, když procházíme vzrušujícím světem kouřových příchutí a jak mohou zlepšit vaši Bloody Mary. Prozkoumáme, jak kouř proniká do vašeho nápoje, přidává chuť a vůni, která vezme vaše chuťové pohárky na cestu pikantními lesy.
Nejlepší recept na Bloody Mary
Bloody Mary je klasický nápoj, který se snadno připravuje. Je to koktejlový nápoj vyrobený z vodky, rajčatové šťávy, citronu a celerové soli. Předpokládá se, že tento nápoj vytvořil Fernand Petiot, barman v baru King Cole v New Yorku ve 30. letech 20. století. Spekulovalo se, že původní recept byl „směs vodky, rajčatové šťávy, citronové šťávy a worcesterské omáčky“.
Bloody Mary je velmi populární a často se podává jako předkrm nebo brunch. Všechny bary nabízejí tento nápoj a existuje mnoho jeho variací. Původní recept si můžete trochu upravit a vytvořit si vlastní verzi Bloody Mary doma.
Ingredience potřebné k domácí výrobě klasické Bloody Mary jsou jednoduché. Samozřejmě nesmí chybět vodka. Pak budete potřebovat 1 lžičku worcesterské omáčky, 1 lžičku omáčky Tabasco a rajčata nebo rajčatovou šťávu. Přidejte trochu chilli, sůl a pepř podle chuti. Nápoj můžete ozdobit bylinkami i po uzení, pokud chcete.
Jak vykouřit svou Bloody Mary doma
Stejně jako u masa může kouření nápojů výrazně zlepšit jejich chuť. Je to docela jednoduchý proces a výsledky nejsou nic menšího než lahodné.
Různí lidé mají různé preference, pokud jde o napouštění koktejlů s příchutí kouře. Můžete experimentovat s různými druhy dřeva, abyste se usadili na chuti, která vám nejlépe vyhovuje.
Kouření koktejlů doma lze provádět pomocí udicích strojů nebo jiných kuřáckých technik, jako jsou kostky cukru a suchý led. Použití udírny vám poskytne rustikálnější zážitek a maximum kouře. Pro-food kuřák, jako je Bradley Smoker, vám nabízí 17 různých bisquette příchutě na výběr!
Klíčem ke skvělé chuti je výběr správného dřeva. Třešeň, mesquite a pekan jsou oblíbené dřeviny, které můžete vyzkoušet. Cherry je jemná a ovocná, což bude s drinkem skvěle fungovat. Pokud preferujete zemitou chuť, vyzkoušejte mesquite. Pekanový ořech je sladký, ale také jemný, takže váš nápoj nepřebije. Pro podobné výsledky můžete použít hickory.
Jakmile se usadíte na dřevo, předehřejte udírnu.
Naplňte sklenici highball kostkami ledu a poté do ní nalijte 1 oz vodky, 1 lžičku worcesterské omáčky, 2 lžičky připraveného křenu, 2 lžičky citronové šťávy a 4 oz rajčatové šťávy.
Zakryjte sklenici hliníkovou fólií a ponechte malý otvor pro pronikání kouře. To jej izoluje od tepla a zabrání vaření vaší Bloody Mary (pro tento krok můžete také použít dvojitý kotel). Umístěte sklenici pokrytou fólií do udírny a nechte ji absorbovat kouř. Po 5 minutách vyjměte z udírny a zkontrolujte úroveň kouřivosti.
Zamíchejte Bloody Mary, když jste spokojeni s množstvím kouře. Vložte několik kostek ledu do jiné sklenice. Přeceďte Bloody Mary do vychlazené sklenice přes led. Důkladně promíchejte s řapíkatým celerem nebo jinou dlouhou tenkou oblohou, dokud dobře nevychladne.
Pamatujte, že pokud potřebujete připravit více nápojů, můžete odpovídajícím způsobem upravit ingredience. Bavte se s různými ingrediencemi a vytvořte si vlastní drink v pohodlí domova!
Alternativně
Pokud nevíte, jak moc zakouřenou svou Bloody Mary chcete a nechcete riskovat, že ji zkazíte, můžete zkusit jednodušší alternativu. Jednotlivé ingredience vykuřte a poté je rozmixujte. Vezměte si například rajčata. Nakrájejte je na čtvrtky a poté udit. Opakujte proces s vodkou, dejte pozor, abyste ji nevařili na udírně. Zkombinujte ingredience vaší Bloody Mary a uvidíte, jak se vám líbí chuť.
Na závěr
Nemusíte být zkušeným barmanem, abyste vytvořili skvěle chutnající Bloody Mary. Můžete experimentovat s různými, snadno dostupnými přísadami a vytvořit si nezapomenutelnou chuť. Využijte svou udírnu k přípravě úžasných jídel a doplňte je skvělými nápoji. Šťastné kouření!
Chcete se dozvědět více o kouření koktejlů? Podívejte se na články níže:
5 lahodných druhů párování uzeného masa a koktejlů
5 způsobů, jak používat kuřák na koktejly
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.