Wagyu Beef Tallow – The Ultimate Brisket Secret?

Vozy Wagyu -Ultimate Brisket?

Posted on: January 17, 2023



Uzení hrudí je bezpochyby jedním z vrcholných zážitků venkovního vaření. Dlouhý proces vaření nabízí ten nejlepší zážitek pro zapojení vaší rodiny a přátel při přípravě vašeho oblíbeného kusu masa.

Uzení hrudí je bezpochyby jedním z vrcholných zážitků venkovního vaření. Dlouhý proces vaření nabízí ten nejlepší zážitek pro zapojení vaší rodiny a přátel při přípravě vašeho oblíbeného kusu masa. Je to snadný recept a nemusíte být zkušeným pitmasterem, abyste uvařili pikantní, chutnou a šťavnatou hrudí.

Podělíme se o to, jak nejlépe vyvést vašeho pitmastera s hovězím lojem Wagyu, nejvyšším tajemstvím hrudí.

Co je Wagyu hovězí lůj?

Hovězí lůj Wagyu je tuk získaný z kravského masa. Je to spíše jako máslo, ale získává se tavením tuku, aby se odstranily pevné zbytky a nečistoty. Hovězí lůj Wagyu je při pokojové teplotě hlavně tuhý a při vložení do pánve se roztaví. Obvykle se používá jako běžný olej na vaření, aby pomohl zjemnit tvrdé kusy hovězího masa, jako je hrudí.

Jméno Wagyu pochází z japonského plemene krav, které je známé svým vysokým obsahem tuku, který je patrný z bohatého mramorování.

Proč je hovězí lůj Wagyu nejlepší

Navzdory druhu krávy, ze které získáváte hovězí lůj Wagyu, můžete vždy zaručit vyšší obsah tuku. Vysoký obsah tuku je přítomen v každém kousku steaku Wagyu, bez ohledu na to, zda se jednalo o tlustou krávu.

Bohatá chuť hovězího loje z prvotřídního steaku Wagyu je téměř stejná, jakou byste dostali ve všech ostatních steacích. Mohou existovat drobné odchylky, ale hovězí lůj Wagyu bude vždy lepší než lůj nižší kvality.

Je wagyu hovězí lůj nejvyšším tajemstvím hrudí?

Pravdou je, že pokud jde o vytvoření šťavnatějšího hrudníku, nic nepřekoná hovězí tuk Wagyu. Je to nejvyšší tajemství, jak překonat tvrdou, nechutnou hruď.

Jediná opatrnost, na kterou si musíte dát pozor, je, že příliš mnoho hovězího loje Wagyu může snadno zkazit vaše vaření. Je to proto, že vymývá koření, kterým je hruď potažena, aby doplnila přirozenou chuť masa. V důsledku toho doporučujeme před přidáním hovězího loje Wagyu zajistit, aby povlak koření dobře přilnul k řezu hrudí.

Jak aplikovat hovězí lůj Wagyu

Obalení nebo injekce jsou dva běžné způsoby, jak přidat Wagyu hovězí lůj do hrudníku. Můžete se rozhodnout přidat jej do obalu tak, že položíte nějakou hliníkovou fólii, potřete ji hovězím lojem a poté ji zabalíte.

Případně můžete do hrudníku vstříknout hovězí lůj, aby se vložil do masa. Toto je jeden z nejlepších způsobů, jak zajistit, aby vaše hruď během vaření nevyschla.

Jak skladovat hovězí lůj Wagyu

Hovězí lůj Wagyu můžete snadno skladovat ve vzduchotěsné nádobě a nechat usadit při pokojové teplotě. Můžete ho skladovat i v lednici, což by bylo bezpečnější. Ale ať si vyberete kteroukoli metodu, váš hovězí lůj Wagyu bude bezpečně použitelný po delší dobu.

Alternativně můžete lůj zmrazit tak, že ho nasypete do podnosu a necháte v mrazáku. Plech na ledové kostky dokáže kouzlit, protože vám umožní vybrat tolik kostek, kolik potřebujete, a hodit je na pánev.

Většina výrobců loje doporučuje uskladnit váš hovězí lůj Wagyu na polici maximálně rok. Uchovávání déle než při pokojové teplotě může být pro člověka škodlivé.

Jiná jídla, která můžete vařit s lojem

Ve většině případů budete potřebovat pouze kus hovězího loje Wagyu, abyste okořenili hruď. Ve výsledku budete mít navíc částku, která s tím nemá nic moc společného. Nemusíte však čekat, až budete příště vařit hrudí. Podělíme se s vámi o další druhy pokrmů, které můžete připravit se svým hovězím lojem Wagyu.

1. Basted Ribeye – Svůj recept na podlévané ribeye můžete posunout na další úroveň přidáním hovězího loje Wagyu do seznamu ingrediencí. Dokonale se mísí s česnekem a dalším kořením pro zvýraznění přirozené chuti masa.

2. Čokoládové torty – Čokoládový dezert je rozhodně jedním z top jídel, které si můžete dát kdykoli během dne. Odvážní mistři kuchyně mohou přihodit špetku hovězího loje Wagyu, aby okořenili slanou karamelovou omáčku běžně používanou v dezertu.

3. Furikake hranolky – Tuto dokonalou směs mořských řas, soli, sezamových semínek a dalšího běžného koření lze ještě více oživit přidáním hovězího loje Wagyu. Doporučujeme vyzkoušet s bramborovými hranolky a nahradit máslo, které se často používá s hovězím lojem.

Podívejte se na několik dalších článků o hovězím mase níže:
Pokyny Ke Kouření Hovězí Korunka Žebra Pečeně
3 méně známé kusy hovězího masa, které jsou ideální pro uzení
Jak uvařit dokonalý New York Strip Steak

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.