8 Tips and Tricks You Need to be a Food Smoking Master

8 tipů a triků, které musíte být Kouření jídla

Posted on: January 12, 2023



Existuje jen málo jídel chutnější než uzené maso. Případ lze učinit, že dobrý kus uzeného masa je jako dílo výtvarného umění.

Existuje jen málo potravin chutnějších než uzené maso. Dá se říci, že dobrý kus uzeného masa je jako umělecké dílo. Chce to čas, odhodlání a know-how, aby to bylo správně. I když se mistři pitů po celém světě neshodnou na nejmenších detailech, jsme si jisti, že se všichni shodnou na jedné věci: uzené maso je zatraceně úžasné. Zde je našich 8 tipů a triků, které potřebujete, abyste byli mistrem v kouření jídla!

Video o několika tipech na uzení jídla s Bradley Smoker!

1. Vždy kouřte syrovou stravu

Začněte udit brzy během dne, protože mnoho aromatických sloučenin v kouři je rozpustných v tucích a ve vodě, což znamená, že cokoli, co vaříte, absorbuje kouřové chutě nejlépe, když je syrové. Jak se povrch vaří a vysychá, kouř neproniká tak dobře.

2. Jděte nízko a pomalu

Skutečný proces uzení jídla se vaří pomalu při nízkém, nepřímém žáru s kouřem ze dřeva (bisket). Aby se maso nevysušilo, musíte vařit při nižších teplotách, aby bylo šlachovité maso tak jemné, že nebudete potřebovat zuby. Ale nenechte si ujít snadné příležitosti experimentovat s přidáváním sladkých vůní dřeva v různých příchutích bisket do jídel, jako jsou steaky, krevety a dokonce i zelenina.

Vaření při nízkých teplotách také umožňuje, aby v pojivové tkáni masa byly pevné kolageny hydrolyzovaný do želatiny, aniž by došlo k přehřátí bílkovin. Jinými slovy, nízké a pomalé uzení umožní, aby se veškerá tuhá tkáň rozpustila v mase a zároveň poskytla kouři čas, aby se vstřebal.

3. Musíte použít Solanku

Nakládáním maso zabráníte jeho vysychání během procesu uzení. Sůl ve slaném nálevu způsobuje, že bílkoviny v mase lépe absorbují vodu. Když se sodíkové a chloridové ionty dostanou do tkáně masa, jejich elektrické náboje se zapletou s proteiny (zejména myosin), takže mohou účinněji zadržovat vlhkost a méně ztrácet během procesu vaření. Pro optimální udržení vlhkosti namočte maso před uzením na 10-12 hodin do slaného nálevu.

Ve své nejzákladnější podobě není solanka nic jiného než slaná voda, nicméně prospívá jí přidání bylinek a koření. Chcete-li vytvořit dobrý základ, přidejte tři polévkové lžíce soli do jednoho litru vody a poté přidejte cokoli jiného, co chcete.

Profesionální tip: Bring je tak trochu dvousečná zbraň. Pomáhá masu udržet vlhkost, ale také ho činí slanějším. Někteří kuchaři používají cukr a melasu k boji proti slané chuti.

4. Nepřehánějte kouř

Jedná se o rozšíření přechodu nízko a pomalu. Nekuřte jídlo tak dlouho, aby se maso vysušilo. Po dlouhé době v udírně by maso mohlo chutnat hořce. Obecně platí, že byste neměli jídlo udit déle než polovinu doby vaření. Kouř by měl také proudit jako jemný proud, ne jako vyvalující se z vlakového motoru.

Digitální kuřák Bradley umožňuje nastavit časovač na tak dlouho, jak chcete udírnu, a přesnou teplotu, kterou potřebujete pro přípravu jakéhokoli receptu!

5. Důležité je proudění vzduchu

Ponechte větrací otvory na horní části udírny Bradley otevřené a umístěte větrací otvor alespoň do poloviny. Otevřené průduchy budou odvádět kouř z bisket, takže ten správně víří nad vaším jídlem a ven, což vám poskytne nejlepší ventilaci a nejčistší kouř.

6. Kupte si nejlepší maso na uzení

Při hledání správného kusu masa se snažte vybrat něco, co bude těžit z procesu pomalého vaření. Nevyhýbejte se řezům s velkým množstvím pojivové tkáně a tuku známým jako „mramorování“. Díky velkorysému mramoru bude hotový produkt šťavnatější a lahodnější. Hovězí hruď, žebra, vepřová plec a steak. Výběr je nekonečný!

Dokonce i méně známé řezy, jako je tri-tip a chuck eye, lze hodit do udírny Bradley. Kdo ví? Možná se do tohoto nově nalezeného kusu masa prostě zamilujete.

7. Použijte Bradley Bisquettes

Naše biskety jsou tajemstvím Bradley Smoker. Bikety mají jedinečný design hoření při stálých teplotách a po kontrolovanou dobu. Skládají se z přesných množství pilin z tvrdého dřeva ve spojení s řízenými tlaky a hustotou dřeva.

Biskety nabízejí pokaždé dokonalé a konzistentní výsledky.

Při použití bisket Bradley se nemusíte bát, že by se vaše piliny příliš dlouho spalovaly a dodávaly vašemu jídlu pachuť. Poskytnou vám dokonalé výsledky! Stejné výsledky, jaké si užívají uživatelé Bradley už léta.

Součástí vzrušení z uzení jídla je experimentování s různými tvrdými dřevy. Vyzkoušejte, dokud nenajdete perfektní dřevitou příchuť pro vaše jídlo.

Bisquettes Bradley Flavour Bisquettes používají piliny z tvrdého dřeva spojené s přesným množstvím při kontrolovaném tlaku a hustotě, přičemž chuť kouře je určena rozmanitostí spalovaného dřeva.

Například olše a javor dodávají bohatou a výraznou chuť běžně používanou s mořskými plody, šunkou a slaninou. Jablko a třešně dodávají sladší, jemnější kouřovou chuť, která se běžně používá u drůbeže a masa divoké zvěře.

Najděte nejkvalitnější kuřácké biskety tím, že navštívíte naši Web Bradley Smoker dnes.

8. Udržujte vlhkost

Kromě toho, že se ujistíte, že váš kuřák kouří, musíte také zajistit, aby kouřil. Udržování plné nádoby na vodu, která je součástí balení Bradley Smoker, je klíčovou součástí procesu uzení. Pokud máte velkou udírnu, budete pravděpodobně muset během uzení několikrát doplnit nádobu na vodu.

Miska na vodu dodává vlhkost vašim přípravám jídla. Tato část není volitelná! Přidání marinády před vařením nebo omáčky během uzení pomůže udržet maso vlhké, ale je to zcela na vás.

Závěrečné myšlenky

Tolik lidí se v minulosti vyhýbalo uzení masa kvůli problémům s udržováním stálého tepla během procesu uzení. Bradley Smokers vám umožní vytvořit si zážitek bez shonu a bez hlídání dětí. S Bradleym už nikdy nebudete mít problémy s kouřením notoricky známého těžkého masa, jako je hrudí.

Ještě nikdy nebylo uzení masa tak snadné. Pokud budete používat tyto tipy a triky, vytvoříte úžasně uzená jídla.

Nezapomeňte navštívit naše Blog Bradley Smoker pro další tipy a triky na uzení lahodných jídel!