6 Marvelous Tips to Smoke The Best Wild Game Recipe

6 úžasných tipů, jak kouřit Nejlepší divoká hra Recept

Posted on: January 12, 2023



Lov je jednou z nejtradičnějších forem sklizně potravy pro vaši rodinu. Je to tradice a zábavný koníček, ale zatímco mnozí se zaměřují na mrazení, grilování nebo pečení divoké zvěře, přicházejí o jednu z nejchutnějších metod uchování lovu – uzení!

Lov je jednou z nejtradičnějších forem sklizně potravy pro vaši rodinu. Je to tradice a zábavný koníček, ale zatímco mnozí se zaměřují na mražení, grilování nebo pečení divoké zvěře, přicházejí o jednu z nejchutnějších metod uchování lovu – uzení! Je důležité, abyste to udělali správně, abyste ze své divoké zvěře získali co nejvíce chuti. Pokud chcete svou divokou zvěř okořenit kouřem, existuje několik tipů, které můžete použít, abyste byli úspěšní. Zde je 6 úžasných tipů, jak kouřit nejlepší recept na divokou hru!


Jerky z uzené zvěřiny!

1. Je čas vážit si maso

Úspěšné kouření začíná mnohem dříve, než jej vložíte do udírny. Po odkrojení veškerého tuku na řezu masa je důležité maso zvážit, abyste přesně věděli, kolik koření a nálevu budete potřebovat. Všechny kvalitní recepty by měly mít recept na koření po kilech, abyste mohli divokou zvěř jak úspěšně konzervovat, tak dochucovat.

Překontrolovat Recepty na hru Bradley Smoker pro další inspiraci a nápady pro vaše příští vaření!

2. Solanka, Solanka, Solanka

Pokud udíte libové maso, jako je bažant, divoká krůta a zvěřina, musíte maso před vložením do udírny na několik hodin namočit do solného nálevu. Pokud udíte maso a nehodláte ho skladovat příliš dlouho, může solný roztok dodat libovému masu extra vlhkost.

3. Nízká a pomalá

Stejně jako křehká pečeně v troubě je klíčem k uzení pomalé a pomalé uzení. Vyšší teplota neznamená jen krátkou dobu uzení, ale také kratší trvanlivost. Čím déle je kus masa v udírně, tím více vlhkosti ztrácí a tím je slanější, obojí je pro dobře konzervovaný kus masa klíčové.

4. Nechte to odpočinout!

Pokud jíte maso hned z udírny, stejně jako kus masa vařený jinde při vyšší teplotě, potřebuje ještě odpočívat. Před krájením nechte asi 20 minut ztuhnout na desce zabalené ve fólii. To mu umožní absorbovat případné šťávy zbylé uvnitř, dá skvěle chutnající kouřové kůře čas ztuhnout a stále budete mít skvělý horký kousek uzeného masa.

5. The Right Way To Smoke Jerky

Pokud děláte trhanec v udírně a nejste si jisti, jak poznat, zda je hotový, existuje jeden jednoduchý trik: správně vyuzený trhanec by se měl ohýbat, aniž by se zlomil, a přesto by měl být pevný. Pokud je mačkavý jako syrové maso, potřebuje více času na uzení. Pokud praskne, pak se vaše trhanec uvařil v udírně, nikoli usušil. Další dávku musíte udělat při nižší teplotě. Pokud se při ohýbání zlomí, musíte to okamžitě sníst. Bude to méně žvýkací než trhané a dlouho nevydrží, ale i tak bude chutnat docela dobře.

6. Žádné pokukování

Dodržujte doporučenou dobu vaření pro váš recept a rozhodně odolejte nutkání se na něj každých pět sekund podívat. Pokaždé, když otevřete udírnu, abyste se podívali, uvolňuje teplo i kouř. To má za následek delší dobu vaření a méně chuti na vašem mase tam, kde by mělo být.

Závěrečné myšlenky

A tady to máte, tady je 6 úžasných tipů, jak kouřit nejlepší recept na divokou hru! S udírnou můžete často experimentovat a vytvářet si vlastní repertoár receptů a výtvorů. Nezapomeňte se podívat na Blog Bradley Smoker pro další lahodné tipy a triky na kouření.