6 Marvellous Steps to Make the Best Smoked Apple Ribs

6 úžasných kroků k provedení Nejlepší uzená jablečná žebra

Posted on: January 12, 2023



Nejlepší kuřák může snadno produkovat pikantní, kouřové desky, které jsou všechny dvorní barbecue je konečná cena. Následujte tyto 6 úžasných kroků k tomu, aby nejlepší uzené jablečné žebra!

Nejlepší kuřák může snadno vyrobit kořeněné, kouřové pláty, které jsou konečnou cenou každého zahradního grilu. Postupujte podle těchto 6 úžasných kroků a připravte ta nejlepší uzená jablečná žebírka!

Můžete to uskutečnit. Zde je recept na skutečná uzená jablková žebírka, dost dobrá na to, abyste si domů přivezli trofej. V tomto procesu může být o několik kroků více, než se vám líbí, ale není to těžké a mluvíme zde o kvalitě restaurace. Lepší. Budete potřebovat a Bradley Smoker pro tohle.

Možná jste si mysleli, že taková alchymie je možná jen u těch nejlepších grilovacích míst. Ale skvělá žebírka se překvapivě snadno vyrábí doma, což je dobrá zpráva v době, kdy jídlo venku může být náročné.

Nebudu říkat, že jejich vaření je rychlý proces. Pokud chcete rychlost, grilujte raději steak. Pokud ale žebra zaberou celkem dvě až tři hodiny, skutečná příprava může být hotová za 30 minut. Ale výsledky jsou dosažitelné všemi a rozhodně stojí za námahu.

Stačí dodržet těchto 6 kroků. Kromě kuřáka, kterého už pravděpodobně máte na zahradě, nepotřebujete žádné speciální vybavení.

Co budete potřebovat

  • Bradley Smoker
  • Bikety…. Mám rád jablko
  • hnědý cukr
  • Miláček
  • Dijonská hořčice
  • Jablečný džus, rozprašovač
  • Třít
  • Hliníková fólie
  • BBQ omáčka (cokoli vám vyhovuje)

Krok #1: Vyberte si správná žebra


Čerstvé syrové žebra s kořením a bylinkami.

Prase dodává čtyři druhy žeber: dětská hřbety (někdy nazývaná horní bederní žebra), náhradní žebra, žebra a žebra ve venkovském stylu.

Chcete použít dětské hřbety, které jsou odebrány z horní části prasete (jako páteř, doslova). Dětská záda mají nejštědřejší mramorování a nejjemnější maso, díky čemuž se vaří poměrně rychle – a pro nováčky je to přirozené.

Kupte si žebra z tradičního plemene vepřového masa, jako je Berkshire (někdy nazývané Kurobuta) nebo Mangalitsa, kdykoli je to možné. Jsou dražší, ale cena je odůvodněna jejich silnou vepřovou chutí.

Krok č. 2: Navrstvěte vrstvu


Koření a bylinky na dřevěné desce. Pepř, sůl, paprika, bazalka, kurkuma.

Proces, který vytváří vrstvy chutí, je jedním z tajemství uzených žeber. Začněte šlehačkou, jako je dijonská hořčice, kterou poté natřete na obě strany každého roštu na žebra.

Poté aplikujte tření. Nasaďte si ho těsně před vložením do udírny nebo nejlépe několik hodin předem. Rub se hojně aplikuje jako další, nikde nechybí. Můj rub se skládá z:

  • 5T hnědý cukr
  • 1 1/2T košer soli…. Méně, pokud chcete
  • 1/2T chilli prášek
  • 1/4 t černého mletého pepře
  • 1/4t kajenského pepře nebo více pro více tepla
  • 1t česnekového prášku
  • 1/2 t cibulového prášku
  • 1t vloček červené papriky

Krok č. 3: Čas pro kuřáky


Uzená, křehká, šťavnatá žebra čekají ve vašem udírně Bradley. Mňam!

Udírna se zahřeje na asi 270 F. Nezapomeňte v tomto okamžiku přidat biskety do dýmky, a když je vše na teplotě, žebra se vloží masovou stranou nahoru na 1,5 hodiny. Poté otočte masovou stranou dolů ještě 1,5 hodiny.

V tomto okamžiku mohou vypadat trochu suché, ale nejsou. Pokud chcete, po první hodině a půl je pokapejte jablečnou šťávou.

Profesionální tip: Žebra by měla být křehká, ale rozhodně by si měla udržet trochu žvýkání. Proto máme zuby.

Krok #4: Nasaďte si dobroty

Příprava na další krok: Na každý stojan použijte 2 listy fólie. Tím se zabalí žebra, pak na žebra dejte trochu hnědého cukru, na hnědý cukr med a na med postříkejte trochou jablečné šťávy. Pevně zabalte, 1 šev dolů a 1 šev nahoru. Dejte to zpět do udírny.

Po 2 hodinách vyjměte žebra z udírny a poté žebra odkryjte.

 Tip pro profesionály: Buďte velmi opatrní, protože žebra a šťávy budou velmi horké.

Krok #5: Čas potřít žebra omáčkou

Žebra potřete oblíbenou BBQ omáčkou a jako na obrázku je vložte zpět do udírny asi na 1 hodinu.

Recept na omáčku:

  • 3 šálky hnědého cukru
  • 3 šálky kečupu
  • ¾ šálku červeného vinného octa
  • ¼ šálku vody nebo piva.
  • 2T worcesterská omáčka
  • 2T česnekový prášek
  • 3T suchá hořčice
  • 2t papriky
  • 5t soli
  • 5t mletého černého pepře
  • 2-3T citronové šťávy
  • 5T pálivá omáčka nebo podle chuti

Žebra sbíhající se z úst!

Žebra zabalená v alobalu vyjměte z udírny, pokapejte je BBQ omáčkou, zabalte zpět a nechte jen odpočinout. Tím se zkrátí doba vaření asi o hodinu a stále chutnají výborně!

Nyní máte masité pláty prošpikované kořením, bronzované kouřem a polité lepkavou sladkou barbecue omáčkou. Maso je jemné, ale ne příliš křehké, s hlubokou chutí vepřového masa umocněnou uměním mistra.

Pro jednoho z nejlepších kuřáků v okolí nehledejte nic jiného než jednoho z našich Bradley Smokers. Naše produkty poskytují konzistentní kouření pokaždé.

Happy Smoking!