Top 5 Smoked Dips You Can Make During Your Next BBQ

Top 5 Uzené Dipy Můžete si udělat během příštího grilování

Posted on: January 17, 2023



Pokud jde o BBQ, existují nekonečné možnosti pro lahodné jídlo. Ale jedna z našich nejoblíbenějších věcí je uzený dip. Nepotřebujete moc, aby je udělali, a chuť je neuvěřitelná. Zde jsou naše top 5 uzených dips, které budou mít jistotu, aby vaše další BBQ památné.

Pokud jde o grilování, existují nekonečné možnosti pro lahodná jídla. Ale jednou z našich oblíbených věcí, které děláme, je uzený dip. K jejich výrobě toho nepotřebujete moc a chuť je neuvěřitelná. Zde je našich 5 nejlepších uzených dipů, díky kterým bude vaše další grilování nezapomenutelné.

1) Uzená salsa

Salsa je oblíbená u davu a není lepší způsob, jak to smíchat, než kouřením! Nejen, že kouření vaší salsy dodává fantastickou kouřovou chuť, díky které si vaši hosté budou olizovat rty, ale také zabrání tomu, aby se přísady oddělily. Zde jsou ingredience, které potřebujete a jak na to:

Ve velké misce smíchejte 1 1/2 libry rajčat, 1/2 bílé cibule nakrájené nadrobno, 3 velké jalapenos (se semínky a jemně nasekané), 2 stroužky česneku nasekané nadrobno, 2 lžíce čerstvých lístků koriandru (hrubě nasekané), šťávu z 1 limetka, špetka soli.

Zeleninu vložte do udírny nebo jednorázové alobalové pánve navrstvené šťávou.

Udí se při teplotě 225 °F (107 °C) po dobu dvou hodin za občasného míchání. Uzenou zeleninu dejte do misky a chlaďte ji do vychladnutí.

Vychladlou zeleninu nalijte do mixéru nebo kuchyňského robotu s 1/2 šálku nasekaných lístků koriandru a rozmixujte na požadovanou konzistenci. V případě potřeby dochuťte solí, vložte do vzduchotěsné nádoby a nechte přes noc chladit. To umožní, aby se chutě promíchaly, a když se konečně zaryjete, získáte úžasný pokrm.

2) Dip z uzené francouzské cibule

Uzení cibulového dipu dodává úžasně kouřovou chuť, která se dobře hodí k mnoha různým pokrmům. Klidně použijte i jiné druhy dipů, jako je špenát nebo artyčok. Zde je to, co potřebujete:

1 šálek zakysané smetany (8 uncí), 1 šálek majonézy (8 uncí), 1 malá cibule nakrájená najemno, 3 stroužky česneku nakrájené najemno, 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu, 1/4 lžičky soli.

Vložte cibuli do pánve s trochou vody. Udit jednu hodinu při 225 °F (107 °C) nebo do změknutí. Nechte dobře okapat na papírových utěrkách nebo čisté utěrce, poté přendejte do kuchyňského robotu a 5krát pulzujte.

Do kuchyňského robotu přidejte zakysanou smetanu, majonézu, česnek, lístky tymiánu a sůl. Rozdrťte do hladka, poté vložte do vzduchotěsné nádoby a uchovávejte v lednici po dobu až 3 dnů.

3) Koule z uzeného sýra

Sýrové kuličky jsou vždy hitem každé párty a jejich uzením jsou jen lepší! Nejen, že uzení sýru dodává fantastický chuťový profil, ale působí také jako konzervační látka.

Zde jsou ingredience, které potřebujete k výrobě této pochoutky:

1/2 hrnku nesoleného másla pokojové teploty, 1/4 hrnku smetanového sýra pokojové teploty, 2 hrnky strouhaného ostrého sýra čedar (8 uncí), 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce feferonkové omáčky, 1 lžička česnekového prášku, 1/4 lžička soli, 1 hrnek univerzální mouky.

V malé misce smíchejte máslo a smetanový sýr. Mixujte do hladka. Přidejte sýr čedar, worcesterskou omáčku, feferonkovou omáčku, česnekový prášek a sůl. Dobře promíchejte a poté zformujte do koule.

Umístěte míč na kus fólie, srolujte, aby se obalil, a poté vložte do udírny na nízkou teplotu (200 °F nebo 93 °C) na jednu hodinu. Vyjměte z udírny a před podáváním nechte vychladnout.

4) Dip z uzených fazolí

Fazolový dip je vždy hitem na každé párty a kouření ho prostě posune na další úroveň! Nejen, že kouř dodává fantastickou chuť, ale také dělá dip extra krémový. K jeho výrobě budete potřebovat:

1 plechovka černých fazolí (scezených a propláchnutých), 1/2 šálku salsy, 1/4 šálku nakrájené cibule, 2 stroužky nasekaného česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky chilli a sůl a pepř podle chuti.

V malé misce smíchejte černé fazole, salsu, cibuli, česnek, olivový olej a chilli prášek. Ingredience dobře promíchejte a poté dochuťte dle libosti.

Udit směs v udírně zeleninové pánve na středně vysoké teplotě po dobu 30 minut nebo dokud se nezahřeje. Podávejte s hranolky nebo tortillami.

5) Dip z uzeného lososa

Lososový dip je vždy hitem na každém večírku a jeho uzení mu dodává tak krásnou tečku! Nejen, že kouř dodává fantastickou chuť, ale také eliminuje rybí chuť, kterou losos někdy má. Tento chutný recept potřebuje:

1 1/2 hrnku smetanového sýra (12 uncí), 8 uncový balíček uzeného lososa, nahrubo nakrájeného, 1/4 hrnku nakrájené červené cibule, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce křenové omáčky, 1 lžička uzené papriky, a sůl a pepř podle chuti.

V kuchyňském robotu smíchejte smetanový sýr, uzeného lososa, červenou cibuli, kapary, citronovou šťávu, křenovou omáčku a uzenou papriku. Pulzujte do hladka. Podle chuti osolíme a opepříme.

Umístěte směs do vzduchotěsné nádoby a před podáváním nechte přes noc vychladit. Podávejte s krekry nebo bagetovými chipsy.

Závěrečné myšlenky

Recept na uzený dip můžete trochu upravit, abyste z jídla dostali to nejlepší. Před podáváním nechte uzený dip odpočinout, aby získal maximální chuť. Zvolte váš Bradley Bisquettes opatrně, protože ovlivní výslednou chuť vašeho dipu.

Máte zájem o další recepty na dip? Máme vás na dosah! Zkontrolujte níže uvedené recepty:
Sýrový dip z uzeného proscuitto brie
Recept na dip z uzených ryb
Recept na teplé uzené kuře a čedarový dip

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.