The 5 Best Tools You Need to Deliciously Smoke Food

The 5 nejlepších nástrojů Potřebujete lahodně udit jídlo

Posted on: January 17, 2023



Po letech kulinářských pokusů a omyly a technologických pokroků se kouření potravin vyvinulo z toho, že je jen technologie konzervace potravin pro jednu z nejoblíbenějších metod vaření. To je částečně proto, že kouření na rozdíl od jiných metod vaření pomáhá zvýšit chuť masa a zároveň se tím více tenčí.

Po letech kulinářských pokusů a omylů a technologického pokroku se uzení potravin vyvinulo z pouhé techniky konzervace potravin na jednu z nejoblíbenějších metod vaření. Částečně je to proto, že na rozdíl od jiných způsobů vaření pomáhá uzení zvýraznit chuť masa a zároveň ho učinit jemnějším.

S vylepšenými nástroji pro vaření je také zážitek z uzení jídla snadnější než kdy jindy. Podíváme se na pět nejlepších nástrojů, které vám pomohou posunout vaše kuchařské dovednosti na další úroveň a připravit chutné jídlo.

Co potřebujete k dosažení lahodného kouře jídla

Zvládnout umění kouření vyžaduje opravdové odhodlání a vášeň. Jako každá jiná metoda vaření vyžaduje uzení jídla kombinaci technik a správné nástroje a náležitosti.

Zde jsou nejlepší nástroje, které potřebujete, abyste si usnadnili proces uzení a dosáhli lahodného výsledku.

1. Kvalitní kuřák potravin

Udírna je jedním ze základních předpokladů pro uzení potravin, protože dělá většinu práce, a proto je váš výběr kuřáka extrémně důležitý. Existují různé typy kuřáků potravin, včetně kuřáků na pelety a elektrických kuřáků. I když všechny plní stejnou funkci, každý z nich má jedinečné vlastnosti, které ovlivňují celkovou chuť vašeho hrudníku.

Například na rozdíl od kuřáků na pelety, kteří používají pelety nebo dřevo, jsou elektrické udírny poháněny elektřinou. To znamená, že můžete jednoduše nastavit teplotu udírny a vrátit se, jakmile je maso hotové. Elektrické udírny však neposkytují tu pevnou a křupavou kůru.

Co je třeba zvážit při nákupu kuřáka

  • Distribuce tepla – Někteří kuřáci mají tendenci mít proměnlivé horké zóny, takže když si je chcete koupit, je důležité věnovat pozornost distribuci tepla, protože vám to pomůže pečlivě řídit.
  • Nastavení teploty – Má vylepšené ovládací prvky pro nastavení teploty a doby uzení? Stálá teplota je nezbytná pro dosažení plně propečeného a lahodného jídla při uzení masa. Udírna potravin s ovládáním nastavení teploty vám pomůže získat požadovanou chuť a vyhnout se převaření nebo nedovaření.
  • Funkčnost – bude částečně ovlivněna primárním účelem kuřáka. Zatímco některé udírny mohou být použity jak v troubě, tak v udírnách potravin, jiné nikoli.
  • Typ kuřáka – Váš kuřák ovlivňuje celkovou chuť a prezentaci jídla. V závislosti na tom, jak bohatou chuť nebo druh kůry chcete, jsou to věci, které byste měli zvážit při výběru svého udírny. Například naši Bradley Smokers používají Bradley Bisquettes v procesu uzení, což dává extra kouřovou chuť. Bradley Bisquettes jsou k dispozici v 17 různých příchutích, včetně jablka, dubu, třešně a pekanu.

2. Teploměr

Čas, který strávíte uzením jídla, závisí na kusu masa a na tom, jak ho máte rádi. I když může být obtížné zjistit, kdy je vaše hruď připravena, teploměr na maso vám pomůže zbavit se všech dohadů, což vám umožní mít jistotu.

Při použití a teploměr, pro přesnější výsledky se doporučuje vkládat jej opatrně a zajistit, aby se nedotýkal horkých povrchů.

3. Nůž na šunku nebo hruď

Udržování ostrého nože vám pomůže nakrájet steak správně, abyste získali konzistentní, jednotné kousky.

Abyste ušetřili čas, zejména při přípravě jídla, musíte mít ostrý nůž. K řezání vyžaduje menší tlak, což znamená, že nepoškodí maso a minimalizuje možnost zranění.

4. Koření a koření nástroje

Bylinky a koření dokážou přeměnit každodenní ingredience na lahodnější a aromatičtější jídlo. Dodávají chuť a některé lze použít ke konzervaci potravin.

Při přípravě masa vás nástroje pro koření a koření dovedou k dosažení dokonalého mixu a vyrovná vaše vaření. Pomáhají vám zajistit, abyste nepřidávali příliš mnoho nebo příliš málo čehokoli. Kromě toho nástroje na koření a koření, jako jsou lisy, usnadňují přípravu jídla a jsou méně časově náročné.

5. Rukavice na vaření

Při uzení masa obejdete tolik vysoce horkých předmětů a je možné se spálit. Abyste se vyhnuli riziku zpomalení procesu uzení nebo zničení jídla, je důležité používat rukavice. Tepelně odolné rukavice vám umožní pohodlně otočit maso nebo zkontrolovat, kdy je hotové, aniž byste si popálili prsty.

Na závěr

Stejně jako každá jiná technika vaření je uzení jídla snadné a zábavné, když máte správné nástroje.

Vaření je proces a příprava lahodného jídla vyžaduje hodně, a proto je i ten nejmenší krok naprosto důležitý. Je to také o kreativitě a experimentování, protože pomocí pokusů a omylů přicházíme na vynikající a jedinečné recepty. Výše uvedené nástroje, mimo jiné, které jsme nezmínili, jsou tím, co by měl mít každý milovník grilování připravený pro hladké uzení jídla a přípravu chutných jídel.

Podívejte se na několik dalších článků o kuřácích níže:
Jak používat kuřák jako troubu
Nejlepší způsoby čištění grilu a udírny
Jak získat lepší kouř z vašeho kuřáka

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.