Takže máte Bradleyho udírnu a jste připraveni uvařit velkou starou hruď. Věděli jste ale, že abyste ze svého udírny a hrudníku vytěžili maximum, je důležité používat správný druh dřeva?
Mnoho začátečníků tento zásadní kousek přehlíží, ale je to tak a vy si všimnete – každý druh dřeva dodává hrudi jinou chuť. Pojďme se ponořit do detailů!
Kouření hrudí
Hrudník je kus masa, který pochází z oblasti hrudníku nebo prsou krávy – zahrnuje hluboké prsní svaly, takže je přirozeně těžké uvařit maso. Ideální je proto uzení hrudí.
Při uzení hrudí potřebujete pouze základní ingredience; česnek, sůl, pepř, celerová sůl a cibulový prášek. Pokud jsou správně přidány, tyto základní ingredience zvýrazní chuť a vůni tohoto již tak voňavého masa. Vzhledem k tomu, že budete udit hrudí, je důležité použít pro kouř tvrdé dřevo, abyste získali lahodnou chuť, jakou chcete.
Dřevo je také složkou
Hrudník budete muset vařit při nízkých teplotách, aby tuhé části masa změkly. Není neobvyklé ho vařit 10–12 hodin, v závislosti na velikosti – a po celou dobu vystavíte hruď kouři. Dejte si dostatek času.
The Bradley Bisquettes jsou speciálně navrženy tak, aby vám poskytly kouřovou chuť, kterou chcete, aniž by se změnily v popel. To je důležité, protože když se tvrdé dřevo změní na popel, uvolňuje chemikálie, které způsobují, že vaše maso nechutná. Naše biskety samy zhasnou dříve, než se promění v popel, takže pokaždé získáte lahodné uzené jídlo.
Jaký je nejlepší druh dřeva na uzení hrudí?
Bradley Bisquettes jsou k dispozici v široké škále příchutí. Zde pokryjeme naše nejlepší tipy na nejlepší druhy dřeva pro uzení hrudí a prodiskutujeme jemné rozdíly mezi nimi.
1. Bílý ořech
Hickory se skládá z čistých dřevěných kousků, také známých jako MVP – nejlépe funguje s jakýmkoli řezem, pokud jde o uzení hovězího a vepřového masa. Se správným udírnou dodá bílý ořech silnou a bohatou slaninovou vůni a chuť, kterou mnozí z nás při uzení jídla očekávají. Na praktické úrovni toto tvrdé dřevo produkuje hodně kouře, takže byste to neměli přehánět.
2. Mesquite
Uzení hrudí s mesquitem je zlatým standardem pro určité druhy uzeného masa. Ve srovnání s ostatními druhy dřeva přidanými do tohoto seznamu má mesquite intenzivnější chuťový profil a vydává silnou, mírně sladkou a vydatnou chuť. Mesquite má silnou chuť, takže jej používejte s mírou, když kouříte hrudí po dlouhé hodiny.
3. Dub
Chuť středně silného a bohatého kouře dělá z dubu číslo jedna z tvrdého dřeva pro uzení hrudí a různých bílkovin a zeleniny. Za prvé, dřevo se velmi snadno zpracovává a u většiny kuřáků trvale hoří po dlouhou dobu – to je skutečně nutné pro uzení hrudí po celý den. Samozřejmě, že s Bradley Bisquettes se toho nemusíte obávat, protože jsou navrženy tak, aby vám vždy poskytly správné množství kouře bez ohledu na to, jaké dřevo použijete.
Chuť dubu můžete také smíchat s jinými dřevinami. Ať už se rozhodnete míchat dub s mesquite (silnější dřeva), nebo třešeň (světlejší), dub dodá vašemu hrudníku lahodnou vrstvu chuti.
4. Javor
Javor má jemnou, sladkou a zemitou chuť a mnoho lidí používá toto tvrdé dřevo jako primární dřevo pro mořské plody, ryby, kuřecí, vepřové, krůtí maso, sýr a zeleninu. Z tohoto důvodu javor obvykle není nejlepší volbou pro hrudí – ale pokud jej smícháte s jiným dřevem, hruď a javor mohou být skvělou kombinací. Také je důležité vědět, že chuť javoru se zdvojnásobí, když se snoubí s mesquitem.
5. Třešeň
Pokud máte rádi jemnou, střední, sladkou a ovocnou chuť ve svém uzeném hrudníku, nehledejte dál – třešeň je fantastická volba.
Jeho chuť skvěle funguje s hrudí. Dodává povrchu vašeho hrudníku krásnou, tmavě červenou barvu, díky které vypadá krásně.
Chuť veselého se zvýrazňuje ve spojení s dubem, bílým ořechem nebo dokonce tím nejpevnějším dřevem, jako je mesquite. Není pochyb o tom, že tento veselý je skvělým kandidátem na míchání, zvláště když chcete ovocnou chuť v kombinaci se silnou kouřovou chutí.
Zabalit
Normálně je uzení hrudí těžké, protože vyžaduje značné množství času. Potřebujete správné množství tepla a kouře, aby bylo jemné a šťavnaté.
Naštěstí, Bradley Smoker neuvěřitelně usnadňuje uzení dokonalého hrudníku. Naše udírna je navržena tak, abyste ji mohli nastavit pomocí naší automatické regulace teploty a časovače bez hlídání dětí a bez potíží. Bisquettes Bradley zajistí, že získáte správné množství kouřové chuti a nezmění se v popel, takže vaše hrudí nebo jakékoli jiné uzené jídlo bude chutnat pokaždé úžasně.
Vyzkoušejte různé druhy Bradley Bisquettes, abyste našli kombinaci chutí, která je pro vás ta pravá, a posuňte svůj hrudník na další úroveň lahodnosti. Více najdete na našem blogu Bradley tipy a triky na uzení jídla abyste dosáhli s kuřákem Bradley Smoker pokaždé lahodných výsledků.