5 Best Kinds Of Wood For Smoking Brisket

5 Nejlepší Druhy Dřeva Pro Kouření hrudí

Posted on: January 13, 2023



Takže máte Bradleyho kuřáka a jste připraveni uvařit velký hovězí hrudník. Ale věděli jste, že dostat to nejvíce z vašeho kuřáka a své hrudí, je důležité použít správný druh dřeva?

Takže máte Bradleyho udírnu a jste připraveni uvařit velkou starou hruď. Věděli jste ale, že abyste ze svého udírny a hrudníku vytěžili maximum, je důležité používat správný druh dřeva?

Mnoho začátečníků tento zásadní kousek přehlíží, ale je to tak a vy si všimnete – každý druh dřeva dodává hrudi jinou chuť. Pojďme se ponořit do detailů!

Kouření hrudí

Hrudník je kus masa, který pochází z oblasti hrudníku nebo prsou krávy – zahrnuje hluboké prsní svaly, takže je přirozeně těžké uvařit maso. Ideální je proto uzení hrudí.

Při uzení hrudí potřebujete pouze základní ingredience; česnek, sůl, pepř, celerová sůl a cibulový prášek. Pokud jsou správně přidány, tyto základní ingredience zvýrazní chuť a vůni tohoto již tak voňavého masa. Vzhledem k tomu, že budete udit hrudí, je důležité použít pro kouř tvrdé dřevo, abyste získali lahodnou chuť, jakou chcete.


Domácí uzená grilovaná hovězí hruď s omáčkou

Dřevo je také složkou

Hrudník budete muset vařit při nízkých teplotách, aby tuhé části masa změkly. Není neobvyklé ho vařit 10–12 hodin, v závislosti na velikosti – a po celou dobu vystavíte hruď kouři. Dejte si dostatek času.

The Bradley Bisquettes jsou speciálně navrženy tak, aby vám poskytly kouřovou chuť, kterou chcete, aniž by se změnily v popel. To je důležité, protože když se tvrdé dřevo změní na popel, uvolňuje chemikálie, které způsobují, že vaše maso nechutná. Naše biskety samy zhasnou dříve, než se promění v popel, takže pokaždé získáte lahodné uzené jídlo.

Jaký je nejlepší druh dřeva na uzení hrudí?

Bradley Bisquettes jsou k dispozici v široké škále příchutí. Zde pokryjeme naše nejlepší tipy na nejlepší druhy dřeva pro uzení hrudí a prodiskutujeme jemné rozdíly mezi nimi.


Zásobník kuřáckých bisket z tvrdého dřeva na černé skále.

1. Bílý ořech

Hickory se skládá z čistých dřevěných kousků, také známých jako MVP – nejlépe funguje s jakýmkoli řezem, pokud jde o uzení hovězího a vepřového masa. Se správným udírnou dodá bílý ořech silnou a bohatou slaninovou vůni a chuť, kterou mnozí z nás při uzení jídla očekávají. Na praktické úrovni toto tvrdé dřevo produkuje hodně kouře, takže byste to neměli přehánět.

2. Mesquite

Uzení hrudí s mesquitem je zlatým standardem pro určité druhy uzeného masa. Ve srovnání s ostatními druhy dřeva přidanými do tohoto seznamu má mesquite intenzivnější chuťový profil a vydává silnou, mírně sladkou a vydatnou chuť. Mesquite má silnou chuť, takže jej používejte s mírou, když kouříte hrudí po dlouhé hodiny.

3. Dub

Chuť středně silného a bohatého kouře dělá z dubu číslo jedna z tvrdého dřeva pro uzení hrudí a různých bílkovin a zeleniny. Za prvé, dřevo se velmi snadno zpracovává a u většiny kuřáků trvale hoří po dlouhou dobu – to je skutečně nutné pro uzení hrudí po celý den. Samozřejmě, že s Bradley Bisquettes se toho nemusíte obávat, protože jsou navrženy tak, aby vám vždy poskytly správné množství kouře bez ohledu na to, jaké dřevo použijete.

Chuť dubu můžete také smíchat s jinými dřevinami. Ať už se rozhodnete míchat dub s mesquite (silnější dřeva), nebo třešeň (světlejší), dub dodá vašemu hrudníku lahodnou vrstvu chuti.

4. Javor

Javor má jemnou, sladkou a zemitou chuť a mnoho lidí používá toto tvrdé dřevo jako primární dřevo pro mořské plody, ryby, kuřecí, vepřové, krůtí maso, sýr a zeleninu. Z tohoto důvodu javor obvykle není nejlepší volbou pro hrudí – ale pokud jej smícháte s jiným dřevem, hruď a javor mohou být skvělou kombinací. Také je důležité vědět, že chuť javoru se zdvojnásobí, když se snoubí s mesquitem.

5. Třešeň

Pokud máte rádi jemnou, střední, sladkou a ovocnou chuť ve svém uzeném hrudníku, nehledejte dál – třešeň je fantastická volba.

Jeho chuť skvěle funguje s hrudí. Dodává povrchu vašeho hrudníku krásnou, tmavě červenou barvu, díky které vypadá krásně.

Chuť veselého se zvýrazňuje ve spojení s dubem, bílým ořechem nebo dokonce tím nejpevnějším dřevem, jako je mesquite. Není pochyb o tom, že tento veselý je skvělým kandidátem na míchání, zvláště když chcete ovocnou chuť v kombinaci se silnou kouřovou chutí.

Zabalit

Normálně je uzení hrudí těžké, protože vyžaduje značné množství času. Potřebujete správné množství tepla a kouře, aby bylo jemné a šťavnaté.

Naštěstí, Bradley Smoker neuvěřitelně usnadňuje uzení dokonalého hrudníku. Naše udírna je navržena tak, abyste ji mohli nastavit pomocí naší automatické regulace teploty a časovače bez hlídání dětí a bez potíží. Bisquettes Bradley zajistí, že získáte správné množství kouřové chuti a nezmění se v popel, takže vaše hrudí nebo jakékoli jiné uzené jídlo bude chutnat pokaždé úžasně.

Vyzkoušejte různé druhy Bradley Bisquettes, abyste našli kombinaci chutí, která je pro vás ta pravá, a posuňte svůj hrudník na další úroveň lahodnosti. Více najdete na našem blogu Bradley tipy a triky na uzení jídla abyste dosáhli s kuřákem Bradley Smoker pokaždé lahodných výsledků.