5 Methods to Smoke Ribs Faster Without Sacrificing Quality

5 Metody Kouřit žebra rychleji bez obětování kvality

Posted on: January 17, 2023



Někdy k večeři zatoužíte po dokonale propečených žebírkách, která spadnou z kosti, ale podíváte se na hodinky a změníte názor. Na přípravu večeře zbývaly jen 3 až 4 hodiny, možná jste tolikrát obětovali myšlenku uzení žebírek.

Někdy k večeři zatoužíte po dokonale propečených žebírkách, která spadnou z kosti, ale podíváte se na hodinky a změníte názor. Na přípravu večeře zbývaly jen 3 až 4 hodiny, možná jste tolikrát obětovali myšlenku uzení žebírek. Už ne. Pokud máte před večeří alespoň 3 až 4 hodiny volného času, můžete si pomocí těchto jednoduchých receptů vyrobit ta nejchutnější, šťavnatá žebírka ve svém udírně. Náš průvodce rychlejším uzením žebírek má 5 jednoduchých receptů, které vám pomohou vytáhnout uzená žebra za polovinu času. věř nám. Vaše uzená žebra budou stále stejně chutná jako metoda origin 3-2-1. Tak, pojďme se do toho rýpat.

Používejte správné řezy

Uzení jídla není kouzlo. Jednoduchý nápad je ochutit jídlo kouřem tím, že ho opečete v kouři. Aby se žebra uvařila rychleji, použijeme stejný postup, ale s obratem. Abyste se ujistili, že jsou žebírka dobře propečená, vybírejte kusy, které potřebují k dosažení propečenosti srovnatelně méně času, jako jsou žebírka ze zad, St. Louis atd. Zkontrolujte také čerstvé syrové maso, které absorbuje maximum chuti za minimální dobu.

5 metod, jak udit žebra rychleji

Nyní, když už znáte předpoklady k tomu, abyste odpadávající kostní žebra vykouřili za poloviční dobu. Takže, začněme.

Metoda 1

Místo pomalého uzení při 220 °F až 240 °F (104 °C až 115 °C) zvyšte teplotu na 300 °F (149 °C). Nyní udělejte žebra asi hodinu a 15 minut. Nezapomeňte občas nastříkat. Tím se změní barva a struktura vnější části žeber a zároveň se lehce opeče. Nyní vezměte žebra a zabalte je do fólie s rozpuštěným máslem, hnědým cukrem a sodou nebo šťávou. Vložte zpět do udírny a 45 minut uďte. Do této doby budou žebra křehká. Rozbalte je, potřete trochou barbeque omáčky a znovu 15 minut uďte. Propečenost zkontrolujte pomocí a teploměr na maso a vychutnejte si šťavnatá, uzená žebra.

Metoda 2

Předehřejte udírnu a okořeňte žebírka, aniž byste odstranili stříbrnou membránu. Necháme 2 a půl hodiny udit, občas podlijeme. Vyjmeme, potřeme máslem a grilovací omáčkou z obou stran a zabalíme do alobalu. Nyní kuřte obalená žebra asi 45 minut. Před krájením a podáváním horkých uzených žebírek vyndejte a odpočívejte dalších 10 minut.

Metoda 3

Předehřejte udírnu na nejvyšší teplotu se zavřenými dvířky. Před dochucováním žebírek stáhněte membránu a ořízněte přebytečný tuk. Žebírka položíme přímo na rošt a udíme 30 minut při nejvyšší teplotě. Pokračujte uzením dalších 2,5 hodiny, dokud nedosáhne požadované propečení. Občas postříkejte jablečným džusem, aby nevyschly.

Metoda 4

Začněte tím, že odstraníte blánu a maso dochutíte solí a pepřem. Nyní kouřte 1 hodinu při vysoké teplotě a uvidíte, jak se barva na vnějším povrchu mění. Vyndejte, zabalte do fólie a kuřte další 1,5 hodiny, dokud nezměkne. Aby se vytvořila kůra na vnějším povrchu a přitom zůstal vnitřek měkký, rozbalte žebírka a kuřte dalších 30 minut.

Metoda 5

Odstraňte přebytečný tuk a blánu z žeber. Naneste suchý hadřík, zabalte jej do fólie a dejte na hodinu do chladničky. Vyjměte ji a nechte ji odpočinout a přitom předehřívejte udírnu. Nyní rozbalte žebra a položte je na rošt kostěnou stranou dolů. Nechte je tři hodiny kouřit. Vyjměte je, potřete trochou másla a medu, zabalte do alobalu a znovu 45 minut uďte kostnatou stranou nahoru. Vyjměte žebra a ještě několik minut kuřte bez obalu, abyste získali ztvrdlou vnější vrstvu.

Tím jsme se dostali na konec tohoto článku o 5 metodách, jak vařit uzená žebra rychleji. Zatímco teplota hraje velkou roli, musíte být opatrní s časem uvedeným v každé metodě. Doufáme, že vás tyto Bradleyho tipy a triky povzbudily, abyste zkusili kouřit žebírka rychleji než obvyklá metoda 3-2-1.

Podívejte se na několik dalších článků o uzených žebrech:
Jak vyrobit 3-2-1 uzená žebra a proč byste to měli dělat
Můžete zmrazit uzená žebra?
Dětská záda vs. náhradní žebra: Co potřebujete vědět o vepřových žebrech

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.