Ať už jde jen o obvyklé víkendové rodinné stmelení nebo o oficiální večírek, uzené maso spojené s nějakým dobrým drinkem je vždy příjemné. Často zapomínáme, že spárování těchto dvou je ve skutečnosti složité umění, které vyžaduje čas a velké možnosti. My v Bradley Smokers známe ty nejlepší kombinace uzeného masa a klasických koktejlů.
Červené maso a whisky
Uzení, ať už tradičními nebo moderními metodami, funguje nejlépe při práci s červeným masem. Při pomyšlení na žebírka, hovězí steaky, hrudí a jakýkoli jiný delikátní recept, který obsahuje červené maso, se vám možná zaleje ústa. Tyto se dokonale hodí k whisky (zejména americké whisky), protože obě mají skvělou kouřovou chuť.
Většina steakhousů nabízí whisky se svými masovými recepturami, takže jste možná tuto kombinaci již ochutnali sami. Ti, kteří vyzkoušeli kouření baby back ribs v jednom z našich Bradley Smokers, mohou také souhlasit s tím, že whisky a červené maso jsou skvělé kombinace. Mnoho milovníků masa vyzkoušelo náš recept na uzená žebírka, na který se můžete podívat níže!
Ribs a Manhattan
- Při kouření dětských zadních žeber musí být Bradley Smoker nastaven na 275 stupňů F nebo 135 stupňů C.
- Na dochucení budete potřebovat šálek cukru turbinado, jednu lžíci uzené papriky a dvě lžíce hrubé soli.
- Budete si také muset připravit 1 lžíci černého pepře a 1 lžičku mleté kurkumy, abyste masu dodali chuť.
- Na vaření dvou plátů dětských zadních žeber byste měli mít jablečné sušenky, hořčice a směs koření.
- Když je vše připraveno, začněte odstraňovat membránu ze zadní části zadních žeber dítěte.
- Poté potřete přední a zadní část zadních žeber trochou hořčice, než je posypete směsí koření. Použijte jablečné sušenky.
- Jakmile je na Bradley Smoker nastavena správná teplota, potřete žebra trochou BBQ omáčky.
Tento recept vám zabere celkem tři hodiny, než dosáhnete chutného a voňavého výsledku. Nezapomeňte samozřejmě na whisky, abyste se mohli cítit jako ve špičkové restauraci. Manhattan se také velmi dobře hodí k uzeným dětským zadním žebrům, což je další nápoj velmi oblíbený v restauracích.
Trhané vepřové a růžové nebo pivo
Uzené trhané vepřové maso a růžové víno je dalším perfektním párem, zejména pro milovníky BBQ. Rosé je jedním z nejflexibilnějších vín, protože doplňuje všechny druhy chutí. Bohatá chuť uzeného trhaného vepřového masa uvařeného v Bradley Smoker se dobře hodí k všestrannosti rosé.
Přibližně 3 libry pečeného vepřového masa budou ideální pro obsluhu dvou až tří lidí.
- Maso rozdělte na 2 kusy.
- Na tření si připravte dvě lžičky soli, papriky a černého pepře a lžičku česnekového prášku.
- Pomocí šejkru nalijte kúru do jedné z vepřových pečeně, než ji položíte na Stojan Bradley Smoker.
- Do druhé vepřové pečeně přidejte hořčici, než na ni poklepete kúru, poté vložte obě vepřové pečeně do udírny.
- Teplota musí být nastavena na 240 stupňů F. nebo 115,6 stupňů Celsia. Kouření bude trvat 8-9 hodin.
K pivu, které je velmi častým nápojem při grilování s rodinou a přáteli, se hodí i trhané vepřové maso a žebírka. Zkuste například americké světlé pivo a všimnete si, že jeho výrazná chuť se dobře hodí k bohaté chuti vepřového masa i žeber. Vepřové a hovězí steaky jsou také známé tím, že chutnají lépe s téměř jakýmkoli druhem piva, který si vyberete.
Uzené mušle a Plzeň
Plzeň neboli Plzeň je naopak vynikající v kombinaci s uzeným mořským plodem, jako je humr a krevety. Recept Bradleyho Smokera na uzené mušle na fenyklovém řízku ve vás vyvolá chuť na plzeň.
Uzení mušle vyžaduje 30 minut vaření při teplotě 250 stupňů F nebo 121,1 stupňů C. Ke zvýšení chuti lze do uzených mušlí přidat vinaigrette.
T-Bone Steak a Sangria
Nakonec jste mohli vyzkoušet sklenku sangrie spárovanou s uzeným T-bone s máslem z kozího sýra.
Dvě 1,8 libry T-bone bude třeba udit při teplotě 226 stupňů F nebo 107,2 stupňů C. Sůl, pepř a čtyři unce másla z kozího sýra dodají uzené T-bone dokonalou chuť, která se hodí k sangrii. .
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.