Uzení jídla je v poslední době velmi populární jako další způsob přípravy chutného masa. Uzení jídla je velmi pracný, ale mimořádně přínosný způsob přípravy masa, protože tato metoda přináší více živin ve srovnání s jinými metodami. V závislosti na typu, části a složce masa, které uzení užijete, může být potřeba několik hodin až téměř celý den, než skončíte. Nemusíte se však bát, stejně jako zde v Bradley Smoker rozdáváme kuřácké hacky, díky kterým si zamilujete umění kouření.
Kvalitní kuřák na profesionální úrovni je první věc, kterou budete potřebovat k úspěšnému kouření bez stresu. Vzhledem k tomu, že budete potřebovat nespočet hodin, než budete kouřit, bude váš úkol snazší. Čím méně času strávíte sledováním svého jídla v udírně, tím více času budete mít na plnění ostatních úkolů souvisejících s vaším lahodným jídlem.
Kuřák Bradley
Dobrá zpráva pro všechny domácí kuchaře a milovníky masa: náš Bradley Smoker toho má nejvíc aktuální funkce. Do naší nejnovější sady udíren jsme přidali duální topná tělesa, automatický podavač dřeva a digitální konzolu. Všechny tyto úžasné funkce pomáhají při péči o krmení, dobu vaření a regulaci teplot. To znamená, že nebudete muset tolik pracovat, abyste dosáhli požadovaných výsledků.
1. Výběr masa
Druhá a neméně důležitá věc, kterou si musíte před uzením zapamatovat, je ujistit se, že znáte své maso. Doporučujeme, abyste, pokud je to možné, volili bio produkty, produkty krmené trávou a lokálně pěstované produkty. Vědět, co jíte, je nezbytné nejen z bezpečnostních důvodů, ale také proto, aby byl proces kouření lépe zvládnutelný.
2. Příprava masa
Pro dokonalý výsledek vašeho receptu je zásadní, jak maso připravíte. Doporučujeme maso před vložením do udírny alespoň na hodinu až dvě vytáhnout z lednice. Možná v tuto chvíli neznáte vnitřní teplotu masa, ale budete chtít, aby se co nejvíce blížila vaší cílové teplotě.
3. Nízká a pomalá
Třetím hackem pro úspěšné uzení vašeho oblíbeného masa je jeho uzení nízko a pomalu. To je velmi náročné, protože to prověří vaši trpělivost, zvláště pokud plánujete vařit velké množství masa. Pokud však plně pochopíte hodnotu nespěchat, dosáhnete úžasných a naplňujících výsledků.
Pomalé vaření poskytne pojivovým vláknům v mase dostatek času k rozpadu, díky čemuž bude chutnější s jemnou texturou. Také vaření při nižších teplotách umožní, aby každým kouskem masa proniklo právě tolik kouře. Pamatujte, že každý kus masa se peče v různých časech a teplotách, proto se podívejte na naše webové stránky, kde najdete doporučené teploty pro všechny druhy masa.
4. Vyhněte se nadměrnému kouření
Nakonec se ujistěte, že to s uzením masa nepřeháníte, abyste maximalizovali jeho účinek na váš recept. Nanášení příliš velkého množství kouře na maso nebo jeho uzení příliš dlouho je hlavní chybou. Jakmile určité maso dosáhne určité teploty, kouř, který může absorbovat, se výrazně sníží. Nadměrné kouření masa proto není tak prospěšné, jak si většina lidí může myslet.
Překuřování masa je něco jiného než převaření. Ujistěte se, že maso neudíte déle než polovinu celkové doby vaření. Například rezervní žebra se vaří pět až sedm hodin, takže nepřekračujte jedenáct hodin uzení.
Závěrečné myšlenky
Kouření je umění, které vyžaduje čas, úsilí, hodně trpělivosti a správnou sadu ingrediencí a vybavení. Zde v Bradley Smoker vám garantujeme, že se vám dostane veškeré pomoci, kterou potřebujete, abyste zvládli řemeslo uzení masa. Nyní můžete jíst uzené hovězí prsy, kuřecí křidélka, vepřovou panenku a mnoho dalších v pohodlí domova.
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.