The Way You Should Be Tenderizing Steak

Způsob, jakým byste měli být Vyhazování Steaka

Posted on: January 17, 2023



Hněz měkký a křehký, šťavnatý steak může dostat jakoukoli barbeque milenec do slinění. Je to šťavnaté, křehké a kouřově ochucené hovězí maso, které přitahuje mnoho lidí k barbequed potravin. Pravděpodobně jste si všimli, že ne všechna barbequed maso vyjde do soutěže. Cuts masa často podstoupí speciální dotkne, aby jim měkké, juicier a platidla, prostě způsob, jakým se vám líbí.

Na prskající měkký a křehký šťavnatý steak se budou sbíhat sliny každému milovníkovi grilování. Je to šťavnaté, křehké a kouřově ochucené hovězí maso, které přitahuje mnoho lidí ke grilovanému jídlu. Pravděpodobně jste si všimli, že ne všechno grilované maso je měkké. Kusy masa často podstupují speciální úpravy, aby byly měkké, šťavnatější a křehčí, přesně tak, jak je máte rádi.

Co je tenderizace masa?

Změkčování masa je proces, jehož cílem je snížit houževnatost masa a učinit ho jemným, měkkým a snadno žvýkatelným. Tento proces snižuje houževnatost masa tím, že rozkládá vlákna, takže je chutné. Změkčování masa lze provádět v balírnách nebo doma při vaření.

Můžete použít změkčovače masa, marinovat řez v kyselé hmotě nebo vařit pomalu a pomalu. Mezi různými metodami je nízké a pomalé vaření nejběžnějším a nejdostupnějším způsobem, jak váš steak zjemnit.

Jak zjemnit maso

Hodně se diskutuje o uzení jídla a nejlepším a nejspolehlivějším způsobu, jak zjemnit steak. Určitě se setkáte s několika recepty a metodami, jak steak změkčit, zejména na tvrdý řez. Hlavním problémem je vždy nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak maso změkčit bez ztráty chuti a textury.

Víme, že existují prémiové střihy, které jsou přirozeně jemné, ale to vás bude stát jmění. Proč byste měli utrácet všechny ty peníze, když existují jednoduché a rychlé způsoby, jak si maso zjemnit sami? Ať tak či onak, poskytneme vám snadný způsob, jak zjemnit vaše maso, pokud se rozhodnete pro libovější bio řez. Naše metody jsou jednoduché a snadné, bez nutnosti nošení přes noc.

Získání nejlepšího střihu

První krok k uvaření toho nejlepšího steaku začíná správným výběrem stupně a řezu steaku. Steaky nejsou nikdy stejné a musíte si dát to nejlepší. Přestože je při získávání steaku třeba vzít v úvahu mnoho faktorů, čerstvé maso je vždy lepší než mražené. Doporučujeme také zvolit střihy s jasnou barvou, které jsou vlhké a pevné na dotek. To je jedna známka kvalitního masa, které poskytne nejjemnější a nejšťavnatější steaky.

1. Nízké a pomalé vaření

Vaření steaku na nízké teplotě po delší dobu je nejběžněji používanou metodou ke zkřehnutí. Proces zahrnuje teplo, které přirozeně rozbíjí vazby masa a činí maso měkkým. Jsme si jisti, že jste si všimli, že mnoho lidí miluje pomalé dušení nebo uzení hovězích steaků pro měkké, jemné a nepřepečené maso.

Používejte pro-food udírnu, která poskytne ty nejlepší výsledky, jaké si zasloužíte. Můžete si vybrat náš Bradley Smoker, který má automatický podavač, který vám poskytne až 9 hodin zážitku z uzení jídla. Ovládání teploty vám usnadní i digitální ovládání.

Vaření po dlouhé hodiny rozkládá kolagen, který je zodpovědný za tuhost masa. Budete potřebovat nějaký druh tekutiny k vytvoření páry, která udrží maso šťavnaté během procesu vaření a také po vaření.

Abyste zajistili, že vaše maso bude zcela měkké, doporučujeme ho vařit pomalu a pomalu, dokud nebude teploměr na maso udává 190–205 °F (88–96 °C).

Pamatujte, že nízké a pomalé vaření vyžaduje trpělivost, takže buďte připraveni věnovat pár hodin svého času.

2. Bušení ven

Naklepání steaku je také další způsob, jak zjemnit řez. Kladiva na maso nebo paličky na maso jsou nástroje používané k tlučení syrového masa. Používáte je jako kladivo a rozbíjíte svalová vlákna a rozbíjíte steak do rovnoměrné vrstvy. Palička na maso má dvě strany, plochou a texturovanou stranu, kterou použijete k texturování steaku.

Případně můžete použít stroje na zjemnění masa, které rozbijí vlákna masa a vytvoří otvory pro sůl, pepř a další marinády. Tyto stroje se snáze používají a jsou méně intenzivní než kladiva na maso.

3. Marinujte steak

Marinování masa zahrnuje použití kyseliny, tuku a chuti. Kyselina je zodpovědná za zkřehnutí masa, protože postupně rozkládá kolagen, čímž získáte křehký kus masa. Po marinování zůstane steak křehký i po uvaření.

Zde je několik rychlých tipů na nejlépe zjemněné steaky

  1. Jděte do správného výběrového řízení.
  2. Dodržujte dobu a teplotu vaření.
  3. Před podáváním je vždy nejlepší nechat steak odpočinout.
  4. Některé procesy marinování vám nemusí poskytnout křehkost, kterou hledáte, pokud je steak trochu libový.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.