Try the Best Wet Cure Seasoning for Bacon

Zkuste to nejlepší Očištění o mokré čištění pro Bacon

Posted on: January 17, 2023



I když můžete vždy chodit do vašeho nejbližšího supermarketu a chytit nějakou slaninu, nic beatte naprostého uspokojení a chuť dostanete od kouření některé konzervované slaniny v pohodlí vašeho domova. Curing nejen zachovává slaninu, ale také přidává řadu chutí do toho, že zabalit punč.

I když můžete kdykoli dojít do nejbližšího supermarketu a vzít si slaninu, nic nepřekoná absolutní spokojenost a chuť, kterou získáte z uzení sušené slaniny přímo v pohodlí vašeho domova. Vytvrzení slaninu nejen zachová, ale také do ní přidá řadu příchutí, které dodají punč.

Pokud jste někdy zkusili uzení slaniny přímo na vašem vlastním dvorku, už víte, že zážitek a chuť jsou bezkonkurenční. Pokud ne, teď je čas. Těsně předtím, než se do toho pustíte, by však možná stálo za to podívat se na tento recept na nejlepší koření na mokrou slaninu. Krása domácího uzení slaniny spočívá v tom, že můžete zkoušet nekonečné kombinace receptů a upravovat chutě podle své chuti. Pojďme vás provést tímto neuvěřitelným receptem, ze kterého se vám budou sbíhat sliny.

Ingredience

Budete potřebovat:

  • 2kilový plát vepřového bůčku (s kůží nebo bez ní)
  • 2 šálky vody
  • 2,5 lžičky košer soli
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky papriky
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1/4–1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 čajové lžičky růžové konzervační soli/pražského prášku*/tvrdicí soli

(*Mějte na paměti, že se liší od himalájské růžové soli)

  • Dřevěné štěpky z jablek nebo třešní namočené ve vodě
  • Jablečná šťáva (volitelně)

Pokyny

  1. Začněte tím, že vepřový bůček opláchnete a osušíte.
  2. Pokud je na bůčku kůže, použijte tenký nůž a opatrně ji odstraňte. Tento krok může být trochu složitější v závislosti na vašich dovednostech s nožem. Přesto buďte opatrní.
  3. Poté vložte vepřový bůček do vzduchotěsného sáčku na zip.
  4. Začněte smícháním vody, košer soli (na kúru potřebujete pouze vodu a sůl. Ostatní ingredience poslouží k dochucení), hnědého cukru, papriky, chilli, černého pepře a růžové nakládací soli v misce.
  5. Jakmile jsou všechny ingredience uvnitř, míchejte, dokud nebudou dokonale promíchané.
  6. Nalijte směs do sáčku na zip. Pokuste se vytlačit co nejvíce vzduchu a poté přistoupit k utěsnění sáčku.
  7. Sáček vložte do misky (pro případ, že by vytekl) a poté jej dejte do lednice. Vepřový bůček vydrží v lednici 2 dny.
  8. Vepřový bůček otočte a nechte další 2 dny odležet. Tento postup opakujte, dokud neuplyne 7 dní.
  9. Vyjměte vepřový bůček ze sáčku a vylijte tekutinu, protože bůček potřebuje čistou studenou vodu pro další krok.
  10. Sůl z bůčku odstraňte tak, že ho vložíte do studené vody a vodu vyměníte každé 2 hodiny.

A je to! Nyní máte perfektní koření pro mokrou slaninu! Nicméně, když už jsme u toho, mohlo by být užitečné vysvětlit, jak to kouřit trochu víc. Až příště vyrazíte do kuřárny na vašem dvorku, budete připraveni. Zde je několik tipů a kroků, které vám pomohou udit tuto lahodnou ochucenou slaninu sušenou za mokra.

Uzení slaniny

  1. Předehřejte si udírnu na 200 °F (93 °C)
  2. Vodní pánev v udírně můžete naplnit jablečným džusem, vodou nebo směsí obojího!
  3. Dále umístěte a teploměr do nejtlustší části vepřového bůčku. To pomůže co nejpřesněji sledovat vnitřní teplotu.
  4. Vepřový bůček vložíme do udírny. Přidejte 1,5 šálku namočených lupínků z jablkového dřeva. To by vám mělo zajistit dostatečné množství kouře. Kdo však preferuje více, může vždy po hodině vaření přidat další půl hrnku dřevěných štěpků.
  5. Nechte to vařit! Jakmile vnitřní teplota slaniny dosáhne 150 °F (66 °C), znamená to, že je připravena ke konzumaci.
  6. Slaninu vyjmeme z udírny a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej můžete umístit do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku na zip, dokud nevychladne.
  7. A máte hotovo! Jakmile slanina vychladne, můžete použít dlouhý tenký nůž a odříznout spoustu proužků slaniny podle požadované tloušťky.

A to je vše! V několika krátkých krocích jsme vám ukázali lahodné koření na slaninu za mokra, které o víkendu zaručeně na každého zapůsobí, nebo se jen pohodlně usaďte a vychutnejte si ve své vlastní společnosti lahodnou nálož slaniny. Zkuste to spárovat s trochou restované zeleniny nebo jednoduše přidejte slaninu do báječného hovězího burgeru a vytvořte explozi chutí.

Závěrečné myšlenky

Prohlédněte si celý náš katalog článků o nakládání a nakládání masa zde:
Jaký je rozdíl mezi mořením, nakládáním, marinováním a nakládáním?
Nakládání a uzení masa pro domácí konzervaci potravin
Pokyny pro nakládání a nakládání s masem pro uzení

Tyto neuvěřitelné chutě v kombinaci s lehkostí a praktičností kouření v pohodlí vašeho domova z něj dělají dokonalý recept. Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.