All About Cold Smoking Sausage for Newbies

Vše o aplikaci Sausage za studena pro nováčky

Posted on: January 16, 2023



Studené uzení je nejlepší způsob, jak dodat klobásám intenzivní, kouřovou chuť, aniž byste je zcela uvařili. Párky uzené za studena můžete skladovat několik dní nebo dokonce týdnů, dokud je nebudete připraveni vařit a podávat. Klobásy budou mít stále bohatou kouřovou chuť, ze které milovníci grilování slintají.

Studené uzení je nejlepší způsob, jak dodat klobásám intenzivní, kouřovou chuť, aniž byste je zcela uvařili. Párky uzené za studena můžete skladovat několik dní nebo dokonce týdnů, dokud je nebudete připraveni vařit a podávat. Klobásy budou mít stále bohatou kouřovou chuť, ze které milovníci grilování slintají.

Uzeniny za studena vyžadují jen několik kroků navíc. Klobása se při studeném uzení stává náchylnější k bakteriální kontaminaci, takže nezkušení kuchaři na ni musí dávat větší pozor. Je dobré mít první praktickou zkušenost s uzením za studena s nízkorizikovými potravinami, jako je tofu nebo vejce. Tímto způsobem budete mít představu o studeném uzení a méně šancí, že se párky pokazíte. Pro ty, kteří si již oblékli zástěru na uzení párků za studena, je zde rychlý návod krok za krokem, který vám to usnadní!

Získejte čerstvé maso

To je zásadní faktor, který zajistí, že dosáhnete nejžádanějšího výsledku. Čerstvé maso dokáže během studeného uzení absorbovat maximum kouřové chuti. Také šance na bakteriální kontaminaci jsou menší, když používáte čerstvé, syrové maso. Ať už si ho tedy kupujete v obchodě nebo si ho vyrábíte doma, snažte se zajistit, aby maso bylo čerstvé.

Vytvrzování je důležité

Jídlo, teplo a vlhkost vytvářejí ideální podmínky pro růst bakterií. Při studeném kouření jsou všechny tyto faktory splněny pro podporu bakteriální kontaminace, která nakonec vede k otravě jídlem. Solení může z párků čerpat vlhkost, aby se zabránilo růstu mikrobů během studeného uzení. Kromě toho, že sůl dodává jídlu chuť a zvýrazňuje jeho barvu, má potenciál zabíjet smrtící bakterie.

Obecně platí, že vulkanizační síla #1 je považována za nejvhodnější pro klobásy uzení za studena. Jak již bylo řečeno, můžete použít lék, který je navržen v jakémkoli receptu, který dodržujete. Párky je dobré den před studeným uzením naležet a poté je na 6 až 12 hodin zchladit. Pokud chcete přidat koření, vyjměte chlazené klobásy, okořeňte je a vložte je zpět do chladničky na několik hodin. To přispívá k lepšímu vstřebávání a kořenění masa. Toto je obecná metoda pro klobásy uzení za studena, ale pokud postupujete podle receptu, doporučujeme vám držet se pokynů.

Prohlédněte si celý náš katalog článků o nakládání a nakládání masa zde:
Jaký je rozdíl mezi mořením, nakládáním, marinováním a nakládáním?
Nakládání a uzení masa pro domácí konzervaci potravin
Pokyny pro nakládání a nakládání s masem pro uzení

Vyberte si příchuť kouře

Zde přichází jedna ze vzrušujících částí uzení potravin: výběr preferovaných chutí. Ochucený kouř může dále zvýraznit intenzivní chuť uzenin a učinit je lahodnějšími. Příchutě jako bílý ořech, jablko, olše a třešeň jsou považovány za nejlepší pro klobásy uzení za studena, ale vše závisí na osobních preferencích. Zajistěte také, aby se z jídla dostal čistý kouř, aby nezapáchalo.

Bikety jsou pro tento účel ideální. Bradley představil řadu ochucených bisket, které hoří přesný čas a zhasnou, než se promění v popel. Proto Bradley Bisquettes generujte čistý, čistý ochucený kouř pro bezproblémový zážitek z uzení jídla.

Připravte Food Smoker

Nyní, když jste všichni připraveni na uzené klobásy a vybrali jste si svou oblíbenou chuť kouře, je čas zapálit udírnu.

Naše elektrická udírna potravin normálně funguje jako horká udírna a lze ji přestavět na studenou udírna sada adaptéru. Jednoduše přesuňte hořák Bisquette mimo udírnu, aby se vešel do sady adaptéru pro studené uzení Bradley mezi kouřovou věž a generátor. Pak je vaše udírna Bradley připravena na skutečné studené uzení, a to i během letních dnů.

Pro uzení uzenin by ideální teplota uvnitř udírny neměla překročit 110 stupňů F nebo 45 stupňů C. Abyste se vyhnuli překuřování uzenin, udržujte zpočátku teplotu na 80 stupních F nebo 25 stupňů C a nechte klobásy udit.

Postupujte podle správné techniky

Při studeném uzení musíte dbát na to, aby klobása nasávala kouř rovnoměrně ze všech stran. Nejlepším způsobem, jak to zajistit, je zavěsit klobásy do udírny pomocí udicích háčků.

Po dokončení odebrat

Studené uzení netrvá déle než 2 až 3 hodiny. Studeným uzením se totiž klobásy úplně neprovaří, ale pokrmu dodá pouze bohatou kouřovou chuť. Doporučujeme však, abyste se drželi receptu, který sledujete, abyste získali lahodné, bezpečně připravené klobásy.

Doufejme, že vám tyto tipy pomohou porozumět základům klobás uzení za studena. Když si přečtete více na našem blogu, budete vybaveni znalostmi, které potřebujete, abyste měli fantastický zážitek z uzení jídla.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.