Everything You Need To Know About Wood, Food Smoke, And Combustion

Vše, co potřebujete vědět Dřevo, Kouř z Potravin A Spalování

Posted on: January 13, 2023



Kouření jídla je populárnější než kdy předtím. Proč? Protože uzená jídla mají nádhernou chuť a vůni, kterou nemůžete získat s žádnou jinou metodou vaření.

Uzení potravin je populárnější než kdy jindy. Proč? Uzená jídla totiž mají úžasnou chuť a vůni, kterou jiným způsobem vaření nezískáte.

Dnes mnoho kuřáků používá kombinaci technologie a dřeva. Díky tomu je proces kontroly důležitých proměnných teploty, času a kouře jednodušší, aniž byste se museli neustále starat o kuřáka. Nejlepší ze všeho je, že tato konzistence zajišťuje, že vaše uzené maso bude pokaždé jemné a šťavnaté.

Zábava z uzení potravin pochází z experimentování s různými tvrdými dřevy za účelem vytvoření různých chutí. Ale není snadné ovládat chuť a teplo při vaření s dřevěnými peletami, zvláště pokud jste nový. Jaké je řešení?

Chuť i vůni můžete zvýraznit použitím dřeva v podobě našeho biskety navrženo tak, aby vám poskytlo dokonalý kouř. Po zahřátí vytvářejí správné množství kouře po celou dobu vaření, takže získáte lahodnou chuť, kterou hledáte.

Je důležité vědět, že ne každý kouř je stvořen sobě rovný. Kuřáci, kteří používají různé zdroje paliva, jako je elektřina, plyn, pelety, dřevěná polena a dřevěné uhlí, produkují každé palivo jiné příchutě. To se děje díky jedinečné kombinaci oxidu uhelnatého, oxidu siřičitého, vodní páry, oxidu dusičitého, oxidu uhličitého a uhlovodíků – známé jako vedlejší produkty spalování.

Co je spalování?

v spalování (vědecké slovo je hořící), palivo reaguje s kyslíkem, obvykle atmosférickým kyslíkem. Chemická reakce probíhá za vysokých teplot, uvolňuje tepelnou a světelnou energii do okolí.

Vzorec reakce spalování je uhlovodík + kyslík = tepelná energie.

Jaké je nejlepší dřevo na uzení?

Pro začátek je pro uzení nejlepší tvrdé dřevo. Obecně platí, že stromy z tvrdého dřeva rostou pomaleji, takže jsou hustší.

Hustá tvrdá dřeva se lépe udí, protože když jsou vysušená, hoří pomaleji a kouř, který z těchto dřevin vychází, je čistý, díky čemuž vaše jídlo chutná skvěle!

Zde jsou některé z nejlepších tvrdých dřev pro uzení masa a dalších potravin.

Vyberte si správné dřevo--Chuť, chuť, chuť

Stejně jako výběr toho, co budete kouřit, je stejně důležitý výběr správných bisket Bradley. Světlejší dřeviny, jako je jablko, třešeň, broskev a hruška, dodávají sladkou a jemnou chuť lehčím potravinám, jako je drůbež, ryby a někdy vepřové maso. Dále, lesy jako bílý ořech, javor, pekanové ořechy a dub jsou skvělé pro vepřové, hovězí a zvěřinu. Konečně, nejpevnější dřevo ze všech je ve své vlastní kategorii. Mesquite dodává výraznou a úžasnou chuť, ale měl by být používán s mírou. Podobně jako pikantní koření by se mělo používat střídmě v kombinaci s jinými příchutěmi.

Nezapomeňte se podívat na Chuťové profily Bradley Bisquette které jsme pečlivě vybrali pro vaše další dobrodružství s vařením!

Bradleyho tipy a triky

1. Vždy kouřte syrovou stravu

Bez ohledu na to, co kouříte; kuřecí křídla, slanina, trhané vepřové maso, žebra nebo dokonce uzené ovoce, zelenina a ořechy, před uzením nepředvařujte. Chuťové sloučeniny v kouři jsou rozpustné ve vodě, což znamená, že syrové potraviny nejlépe absorbují kouřové chutě.

2. Jděte nízko a pomalu

Pro proces uzení jídla budete muset být trpěliví. Chcete-li získat úžasné lahodné uzené jídlo pokaždé, když si potřebujete udělat čas. Nízké teploty udrží vlhkost masa a učiní ho šťavnatějším ke konzumaci. Můžete také přidat sladká dřevitá aromata v různých příchutích Bradley Bisquette při vaření steaků a dokonce i zeleniny.

3. Použijte solný roztok

Solanka je skvělý pro tužší kusy masa, které má přirozeně málo vlhkosti. Tím zajistíte, že během uzení nevyschne. Když plánujete uzení, v ideálním případě chcete maso nasytit 10-12 hodin před začátkem uzení.

4. Nepřekuřujte jídlo

Ano, je možné mít příliš mnoho dobrých věcí. Pokud budete kouřit jídlo příliš dlouho, vyschne a bude těžké ho sníst. S tímto se nikdy nemusíte bát Bradley Smoker protože funkce automatického ovládání vám umožňuje nastavit časovač kouře a teplotu, takže vaše maso bude pokaždé jemné a chutné.

5. Nenechte dřevo shořet na popel

Když se dřevo ve vaší udírně změní na popel, uvolňuje chemikálie, které způsobují hořkou chuť vašeho uzeného jídla. Nicméně s Bradley Bisquettes se toho nemusíte obávat, protože automaticky zhasnou dříve, než se změní v popel, takže pokaždé získáte dokonalou chuť kouře.

Výběr správného udírny potravin

Když hledáte udírnu, ujistěte se, že jste si vybrali vysoce kvalitní udírnu, která vždy poskytne lahodné uzené jídlo se správnými vlastnostmi. Zde jsou funkce, které nabízíme s udírnou Bradley.

  • Multifunkční topné články
  • Automatický termostat
  • Automatické vypnutí
  • Izolované tělo s magnetickými dvířky
  • Automatický systém podávání

Závěrečné myšlenky

Mnoho lidí se v minulosti vyhýbalo kouření potravin kvůli potížím s udržením stálého tepla a kouře během celého procesu. S Bradley Smoker a Bradley Bisquettes získáte správné množství tepla a kouře během celého procesu uzení. Náš bezproblémový systém bez hlídání dětí vám poskytne vynikající výsledky od kratších osmi hodin kouření až po delší kouření, které může trvat dny. Užijte si uzená jídla, o která se budete hrdě dělit se svou rodinou, přáteli a všemi blízkými vašemu srdci. Nezapomeňte se podívat na Blog Bradley Smoker pro další tipy a triky pro kouření jídla!