Jídlo Kouření je jedna z nejzábavnějších a nejuspokojivějších věcí, které kdy při vaření můžete dělat. Je úžasné mít možnost vzít trochu masa a udělat mu 100x lepší chuť s minimálním úsilím! Znalost základů uzení potravin je klíčem k tomu, abyste se ujistili, že vaše maso bude dokonale uzené a důkladně propečené. Jedním z klíčů k uzení potravin je dobrá kontrola teploty. Uzení jídla se nejlépe provádí v rozmezí 200-220 stupňů F.
Dobrá regulace teploty je klíčem k úspěchu
Udržování nízké teploty je klíčem k úspěšnému uzení potravin. Dá to kouři dostatek času, aby obalil vaše maso a přirozeně ho změkčil. Pomalé uzení masa také dává vláknům v mase čas, aby se rozpadly a zkřehly. To umožňuje, aby se vláknina změnila na základní cukry, což jí pomáhá chutnat o něco lépe (bez přidávání kalorií)!
Jistota je jistota
Ale co je nejdůležitější; je lepší být v bezpečí, než litovat. Proto před podáváním vždy zkontrolujte vnitřní teplotu masa. Pokud dodržíte vnitřní teploty, jak je uvedeno níže, můžete začít. Můžete si ho dokonce připnout na ledničku, takže ho budete mít vždy po ruce!