Jerky Preparation and Creating Your Own Blend

Sušené maso Příprava a vytvoření vlastní směsi

Posted on: January 16, 2023



Sušená, uzená a pražená jídla získávají na popularitě díky moderním masožravcům a jejich lásce k grilovaným pokrmům. Můžeme si vychutnat občerstvení bohaté na bílkoviny, jako je Jerky.

Sušená, uzená a pražená jídla získávají na popularitě díky moderním masožravcům a jejich lásce k grilovaným pokrmům. Můžeme si vychutnat občerstvení bohaté na bílkoviny, jako je Jerky. Jerky jsou oblíbené po celé generace, a to je důvod, proč vidíme širokou škálu receptů, pokud jde o směs koření a proces vaření.

Jerky si samozřejmě můžete koupit v několika příchutích z obchodu, ale příprava s kreativními příchutěmi doma přináší jiný druh uspokojení a zároveň ušetříte nějaké peníze. Zde budeme sdílet některé oblíbené směsi pro přípravu hovězího Jerky, které můžete snadno vyzkoušet doma.

Nezapomeňte ingredience vždy důkladně promíchat. Smíchejte vše dohromady ve velké zakryté míse (plast), ujistěte se, že je všechno maso ponořené. Dejte přes noc do lednice. Druhý den maso vyjmeme a dáme do sušičky nebo udírny.

Udit maso po dobu 2 hodin s nastavením asi 120 (48,9 C) až 140 (60 C) F je v pořádku. Zdá se, že Hickory funguje nejlépe. Pokud nepoužíváte Instacure #1 (dusitan sodný), pak MUSÍTE kouřit/sušit při teplotách nad 140F (60C).

Zde je video pro a recept na trhaný hamburger a další video pro a recept na hovězí jerky.

#1. Pikantní hovězí Jerky

Smíchejte 2 čajové lžičky worcesterové omáčky a černého pepře, cibulového prášku a soli. Přidejte půl lžičky česnekového prášku a půl šálku sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku. V tomto receptu použijte 2 libry hovězího flank steaku.

#2. Jerky z limetky a chilli

Vezměte 2 polévkové lžíce worcesterské omáčky, sójové omáčky a chilli česnekové omáčky a půl lžičky soli. Nyní to pořádně promíchejte a přidejte kůru z 1 limetky, 1 polévkové lžíce hnědého cukru a 1 a půl polévkové lžíce limetkové šťávy. V tomto receptu použijte 1 lb libového hovězího masa.

#3. Sladké a pikantní hovězí Jerky

Smíchejte 1 lžičku soli s půl lžičkou cibulového prášku a česnekového prášku. Přidejte 1 lžičku černého pepře, 2 lžičky cukru a 2 celé Habaneros. Nakonec vmíchejte 2 lžíce worcesterové omáčky a trochu studené vody. V tomto receptu použijte 1 lb libového hovězího masa.

#4. Hovězí jerky s česnekem a pepřem

Vezměte ¼ šálku sójové omáčky se stejným množstvím vody. Nyní smíchejte 2 polévkové lžíce hnědého cukru a černého pepře s půl lžičkou soli a česnekovým práškem. Nakonec přidejte čtvrt lžičky cibulového prášku. Pro tento recept použijte 1 lb hovězího masa (nebo zvěřiny).

#5. Uzené hovězí Jerky

Smíchejte ¼ šálku worcesterské omáčky a sójové omáčky s 1 polévkovou lžící černého pepře. Přidejte 4 polévkové lžíce oblíbené horké omáčky a trochu studené vody. Pro tento recept použijte 1 lb hovězího masa.

#6 Recept na uzený medový losos Jerky

Cure #1 se skládá z 1 šálku košer soli, 1 šálku hnědého cukru a 1/2 šálku javorového sirupu nebo březového sirupu. Tento Smoked Honey Salmon Jerky můžete připravit v sušičce. Pokud do toho plánujete kouřit, pamatujte na svůj lék č. 1. Na jednu libru budete potřebovat jen trochu pod 1/4 lžičky. Stačí přidat 1/2 lžičky kúry #1 smíchané s 1/4 šálku vody do marinády na několik hodin. Studený kouř s olšovými bisketami. Tento recept je na 1 lb uzeného lososa.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.