Smoked Olives, Love ’em or you hate ’em

Uzené Olivy, Miluj 'em nebo nenávidíte' em

Posted on: January 11, 2023



V průběhu let jsem změnil své oblíbené a neoblíbenosti, jak většina lidí dělá. Pijeme litr mléka denně k pití absolutně žádné. Od opovržení žampiony-jejich přítomnost v misku je nejedlá-aby se k nim nedostala už dost. Udělal jsem si pár dalších jídel, než bych chtěl přiznat masovou mísu vařených hub. Od požadavku na jared koktejlů jako má narozeninová večeře, aby se vyhnula i letování na nich v obchodě, aby se zabránilo vytahování se.

V průběhu let jsem změnil své libosti a nelibosti, jako to dělá většina lidí. Od pití litru mléka denně k pití absolutně žádného. Od pohrdání houbami – jejich přítomnost v pokrmu je činí nepoživatelnými – až po neschopnost se jich nabažit. Z masivní mísy vařených hub jsem udělal o něco více jídel, než bych chtěl přiznat. Od požadavku na zavařené koktejlové párky jako narozeninovou večeři až po to, že jsem se na ně v obchodě s potravinami ani nepodíval, abych se nedávil.

Náš vkus se vyvíjí s časem

Mnoho lidí věří, že náš vkus se vyvíjí, aby byl stále sofistikovanější. Koneckonců, pokud dokážete ocenit jemnou whisky podávanou úhledně a nějaký dobrý smradlavý sýr, vaše patro musí být jemnější. Že jo?

Přes všechny změny v chuti se objevila jedna, která zůstala vždy stejná. Olivy. Nesnáším je. Nesnáším je.

Přesvědčený milovník oliv

Než budete soudit, věřte mi. Velmi jsem se snažil mít je rád, jedl jsem každý druh oliv připravený na několik různých způsobů, ale ne. Nenávist tu stále byla! A pro někoho, kdo zbožňuje fermentovaná, nakládaná a konzervovaná jídla, bylo opravdu zvláštní nemít rád olivy. Je to jediná věc, kterou nemůžu vystát jíst.

Hrozný incident situaci ještě zhoršil! Jeden z mých kuchařů mi připravil večeři. Udělal mi těstoviny se sušenými rajčaty, špenátem a artyčokovými srdíčky. Bezpečné pro milovníka oliv, jako jsem já, že? Špatně! Uvnitř okvětních lístků jednoho ze srdcí artyčoku byla skryta oliva!

Jaké nepříjemné překvapení! Když jsem kousl olivu, vzalo to veškerou svou sebekontrolu, abych ji nevyplivl na talíř (seděl jsem u baru vedle dvou svých štamgastů). Omluvil jsem se s plnou pusou a běžel do zadní části domu, abych to vyplivl. Dodnes tvrdí, že to nebyl úmysl. Když na konci večera odpeckoval olivy, když mi připravoval večeři, jeden musel sklouznout na pánev... Pravděpodobný příběh.

Milujte to nebo nenávidět

Neexistuje žádná střední cesta. Buď se mnou lidé v mém pohrdání olivami důrazně souhlasí, nebo nesouhlasí a prohlašují jim svou nehynoucí lásku. Zdá se, že je to jedna z těch věcí, jako je černá lékořice nebo tequila, které buď milujete, nebo nenávidíte.

Zoufale jsem se snažil překročit hranici mezi nenávistí a láskou k olivám a pohrával jsem si s olivami a snažil se z nich udělat něco, co mě baví. A konečně mi to došlo, kouř!

Koho by napadlo kouřit olivy?

Vyberte tři různé druhy oliv, osušte je a vložte do děrované hliníkové misky. Poté hodinu a půl kouřte při 200 °F.

Můžete experimentovat s několika různými bisketami; olše, hikor a dub, ale mně se nejlépe osvědčil hikor. Konečný výsledek byl tak chutný! Miloval jsem je a jedl jsem je po hrstičkách. Uzení oliv utlumilo až příliš štiplavou chuť a přineslo příjemný nádech pikantní kouřové chuti. Byli perfektní!

Dělají perfektní koktejlovou párty!

I když jsem slíbil, že něco ušetřím pro kamarádku... Nakonec jsem je všechny snědl a musel jsem pro ni víc kouřit...a trochu víc pro sebe.
Jak jsem na sebe hrdý! Nejsem vybíravý, sním cokoliv, i olivy (pokud jsou uzené)! Kdykoli je v mé udírně volné místo, určitě tam bude podnos s olivami, které si můžu při práci sníst. Tyto malé kousky by byly také skvělým občerstvením na koktejlovou párty!