Famous Sauce Types Paired with Delicious Recipes

Slavní Typy omáček Parován s Delicious Recipes

Posted on: January 16, 2023



S evolucí v metodě barbequing, omáčka vstoupila do scény a třese se věci nahoru. Zde jsou nejslavnější typy omáčky párované s některými lahodnými recepty můžete zkusit.

S evolucí v metodě grilování vstoupila na scénu omáčka, která otřásá. Zde jsou nejznámější druhy omáček spárované s některými lahodnými recepty, které můžete vyzkoušet.

Barbeque omáčka na rajčatové bázi

Toto je nejčastěji používaná grilovaná omáčka na tomto seznamu. Má kečupový základ, který poskytuje sladkou a pikantní chuť. Worcestershire omáčka, Kansas City Barbecue Sauce, Memphis Barbecue Sauce atd. jsou známé grilované omáčky na bázi rajčat.

S touto omáčkou můžete vytvořit zázraky, protože se hodí ke každému druhu masa. Barbeque omáčka na rajčatové bázi má bohatou hustou konzistenci, která z ní dělá skvělou marinádu. Žebra, slanina, klobásy a dokonce i steaky chutnají skvěle, když se vaří s touto omáčkou.

Recept na omáčku:

– 2 šálky rajčatové omáčky nebo kečupu
– 1/2 šálku jablečné šťávy
– 1/2 šálku jablečného octa
– 1/2 šálku hnědého cukru
– 5 PL másla
– 3 PL papriky
– 2 lžíce chilli prášku
– 1 lžíce chipotle prášku (volitelně)
– 4 jemně nasekané stroužky česneku
– 1/2 střední cibule, jemně nakrájené
– Sůl podle chuti
– Cayenne podle chuti

Do hrnce přidejte ingredience. Vařte 15 až 30 minut, aby se chutě propojily, aby rajče nepřebilo zbytek. Použijte okamžitě nebo omáčku před použitím dejte na den do chladničky.

Tuto domácí BBQ omáčku můžete použít na trhané vepřové maso a za 4 žebírka.

Barbeque omáčka na bázi octa

Barbeque omáčka na bázi octa má řídkou konzistenci a poskytuje pikantní kořeněnou chuť. Klasická omáčka ze Severní Karolíny a floridská barbeque omáčka jsou nejlepšími příklady barbeque omáček na bázi octa.

Grilování na octě se skvěle hodí ke každému receptu z vepřového masa. S touto omáčkou si můžete vyzkoušet výrobu taženého vepřového masa, filipínského vepřového grilu, lepkavých hoisin vepřových steaků, plátků vepřového bůčku, vepřových žebírek nebo Pinoy vepřového barbecue.

Recept na omáčku:

– 2 šálky jablečného octa
– 1 hrnek kečupu
– ½ šálku hnědého cukru
– ¼ šálku horké omáčky
– 2 polévkové lžíce chilli
– 2 lžíce celého pepře
– 1 lžička soli
– 1 lžíce vloček červené chilli papričky
– 1 lžička suché hořčice

Smíchejte všechny ingredience v hrnci na středním ohni. Míchejte, dokud se cukr a koření nerozpustí. Přiveďte k varu a vařte 10–15 minut, poté vypněte oheň. Přeceďte omáčku do misky, abyste odstranili vločky chilli papričky a kuličky pepře (a vločky pepře a pepře vyhoďte). Poté, když vychladne, vložte BBQ omáčku do sklenice s těsným uzávěrem. Uchovávejte v chladničce po dobu až 4 týdnů.

Tuto domácí BBQ omáčku můžete použít na vepřový bůček.

Barbeque omáčka na bázi hořčice

Hořčice má opravdu výraznou chuť a s tím jako základem je tato grilovaná omáčka trochu pikantnější. Barbeque omáčka na bázi hořčice má řídkou konzistenci, díky které je ideální pro marinování a polevu. Omáčka z Jižní Karolíny a gruzínská hořčičná barbeque omáčka jsou nejčastěji používané grilovací omáčky na bázi hořčice.

Stejně jako barbeque omáčka na bázi octa, i omáčka na bázi hořčice promění každé grilování vepřového masa v něco báječného. Můžete vařit úžasné vepřové kotlety, steaky a žebra s grilovanou omáčkou na bázi hořčice.

Recept na omáčku:

– 1 šálek připravené žluté hořčice
– ¼ šálku medu
– ¼ šálku světle hnědého cukru
– ¼ šálku bílého octa
- mletý černý pepř podle chuti

V hrnci na středním plameni smíchejte hořčici, med, hnědý cukr a ocet. Okořeníme černým pepřem. Přiveďte k varu a nechte 5 minut vařit. Přelijeme uvařeným trhaným vepřovým nebo hovězím masem. Pokud chcete více chuti, nechte maso v omáčce dusit asi 30 minut.

Tuto domácí BBQ omáčku můžete použít na vepřové kotlety, steaky, a žebra.

Barbeque omáčka na bázi majonézy

Mayo má jemnou chuť a krémovou konzistenci, která dává barbeque omáčce na bázi majonézy uklidňující chuť, která se zcela mísí s kořením a kořením. Omáčka není příliš řídká ani hustá v konzistenci, což je skvělé pro marinádu. Alabama White Barbecue Sauce je nejoblíbenější barbeque omáčka na bázi majonézy.

Jemná chuť barbeque omáčky na bázi majonézy se dobře hodí ke kuřecím receptům. S touto omáčkou můžete zkusit připravit grilované celé kuře, grilovaná kuřecí prsa, grilovaná kuřecí stehna atd.

Recept na omáčku:

- 1 ½ šálku majonézy
– ¼ šálku vody
– ¼ šálku bílého vinného octa
– 1 lžíce hrubě mletého pepře
– 1 lžíce kreolské hořčice
– 1 lžička soli
-1 lžička cukru
– 2 stroužky česneku
– 2 lžičky připraveného křenu

Smíchejte všechny ingredience ve středně velké míse; šlehejte, dokud se úplně nespojí. Podávejte s oblíbenými grilovanými pokrmy. Uchovávejte v chladničce po dobu až 1 týdne.

Použijte tuto BBQ omáčku kuřecí prsa a kuřecí stehna.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.