Smoked Vegetable Guide

Uzený Zelenina Průvodce

Posted on: January 10, 2023



Pokud se vám líbil průvodce grilováním zeleniny, pak se vám bude líbit i náš průvodce uzenou zeleninou! Přichází k vám právě včas na sklizeň, která je hned za rohem.

Pokud se vám líbil náš Průvodce grilováním zeleniny, pak se vám bude líbit i průvodce uzenou zeleninou! Přichází k vám právě včas na sklizeň, která je hned za rohem.

Usnadnili jsme přístup k chutným uzeným receptům na oblíbenou zeleninu na jednom místě. Vytvořte si záložku, abyste na ni mohli rychle odkazovat, kdykoli budete potřebovat.

Protože uzení je pomalý a pomalý proces, ujistěte se, že porce zeleniny mají stejnou tloušťku. To jim pomáhá vařit rovnoměrně po celou dobu. V níže uvedených částech upřesníme, jak krájet jednotlivé druhy zeleniny.

Přejděte dolů a vyhledejte zeleninu, kterou hledáte, nebo klikněte na odkaz níže:

Artyčoky

Příprava: Odřízněte hroty a odřízněte stonky v úrovni základny. Seškrábněte fuzzy tlumivku. Napařujte 20 minut, opláchněte vodou a nechte uschnout.

Metoda kouření: Udit celé 2 hodiny s bisketami dle vašeho výběru při 100 °C (225 °F) nebo do změknutí.

Spropitné: Plněné uzené artyčoky naplňte oblíbeným dresinkem a posypte petrželkou.

Chřest

Příprava: Konce ustřihněte, potřete olivovým olejem a posypte košer solí.

Metoda kouření: Udit po dobu 90 minut s bisketami dle vašeho výběru při 100 °C (225 °F) nebo do změknutí.

Spropitné: Pokapejte máslem a pečeným česnekem a položte na restovanou cibuli, aby byla pěkná prezentace.

Zvonovité papriky

Příprava: Uzení celých papriček umožňuje zachovat více tekutiny. Jednoduše je omyjte a odstřihněte stonky.

Metoda kouření: Kouřte 90 minut s Mesquite Bikety ochutíme při 100 °C (225 °F) nebo do měkka.

Spropitné: Uzené papriky vytvářejí lépe chutnající omelety, saláty, sendviče a další. Věci s klobásou Andouille pro dokonalý zážitek.

Zelí

Příprava: Zelí vydlabejte a dobře propláchněte vodou. Středem položte tyčinku másla a do másla zapíchněte dvě kostky kuřecího bujonu. Částečně zabalte do alobalu, horní část nechte otevřenou.

Kouření Metoda: Kouřte 4 hodiny s Bílý ořech Bikety ochutíme při 100 °C (225 °F) nebo do měkka.

Spropitné: Pro větší chuť posypte asi 1 1/2 lžičky steakového koření.

Chilli papričky

Příprava: Použijte potravinářské rukavice a ochranné brýle, opláchněte papriky a položte je přímo na udírnu. U feferonek odstraňte stonky a vyřízněte semínka, abyste méně kopali.

Kouření Metoda: Kouřte 3 hodiny s Pekanový ořech Bikety ochutnejte při 95°C (200°F) nebo do měkka.

Spropitné: Chilli papričky můžete dochutit jejich dehydratací, aby mohly být uloženy v sáčku Ziploc. Znovu je hydratujte buď vodou nebo olivovým olejem.

Kukuřičný klas

Příprava: Jemně stáhněte slupky, abyste odstranili hedvábí. Namočte na několik hodin do vody. Kukuřici potřete olivovým olejem, posypte lžičkou zelené cibulky a složte slupky tak, jak je zavazovaly nebo zakrucovaly konce.

Kouření Metoda: Kouřte 90 minut s Olše příchuť Bikety při 100°C (225°F), jednou v polovině otočte.

Spropitné: Před vložením do udírny namočte kukuřici na několik hodin do vody, aby byla větší vlhkost. Více informací tady

Lilek

Příprava: Nakrájejte na 1/4 palce silné kulaté plátky a marinujte s česnekem, bazalkou, balzamikovým octem, solí a pepřem. Nechte 15 minut tuhnout.

Kouření Metoda: Kouřte 60 minut s Jablko Bikety ochutnejte při 95°C (200°F) nebo do měkka. Hotové přendejte do velké mísy a lehce pokapejte olivovým olejem.

Spropitné: Když podáváte lilek mimo gril, zdá se, že po vychladnutí ztuhne, takže je obtížné jíst v sendvičích. Uzení lilku se o to postará!

Česnek

Příprava: Oloupejte cibuli a odstraňte konec kořene. Potřete olivovým olejem a vložte do udírny tak, aby mezi každou žárovkou byla vzdálenost alespoň 1/2 palce.

Kouření Metoda: Kouřte 2 hodiny s Pekanový ořech příchuť Bikety při 100°C (225°F).

Spropitné: Po nanesení kouře můžete žárovky dopéct v troubě při vyšší teplotě, aby se zvýraznila jejich chuť.

Houby

Příprava: Dobře očistěte a potřete olivovým olejem. Posypeme trochou čerstvě mletého černého pepře, česnekovou solí a nasekanými bylinkami. Vložte do kuřáckého košíku.

Kouření Metoda: Udit po dobu 90 minut s bisketami dle vašeho výběru při 100 °C (225 °F) nebo do změknutí.

Spropitné: Použijte velké čepice Portobello pro větší chuť a nakrájejte na silnější plátky. Pro pěknou prezentaci podávejte přelité nakrájenými rajčaty a zelenou cibulkou.

Cibule

Příprava: Odstraňte slupku a nakrájejte horní a spodní část cibule. Každou cibuli posypeme čerstvě mletým černým pepřem, česnekovou solí a plátkem másla. Částečně zabalte do alobalu a nechte vršky otevřené.

Kouření Metoda: Kouřte 2 hodiny s bisketami dle vašeho výběru při 100 °C (225 °F) nebo do změknutí.

Spropitné: Před vložením do udírny přidejte plátek slaniny a pokapejte vínem Marsala pro větší chuť.

Brambory

Příprava: Nechte celé nebo nakrájejte na poloviny podle velikosti, potřete olivovým olejem a posypte košer solí a čerstvě mletým černým pepřem (potřete tukem ze slaniny?).

Kouření Metoda: Kouřte 2 hodiny s bisketami dle vašeho výběru při 100 °C (225 °F) nebo do změknutí.

Spropitné: Posypeme směsí česnekového prášku, cibulového prášku, papriky, sušeného rozmarýnu a sušeného tymiánu pro vynikající kořeněnou chuť.

Rajčata

Příprava: Rozřízněte na polovinu shora dolů. Potřete olivovým olejem, posypte košer solí a vložte do udírny řeznou stranou dolů.

Kouření Metoda: Kouřte asi 45 minut s Mesquite příchuť Bikety při 95°C (200°F) nebo dokud se slupka nebude snadno loupat.

Spropitné: Zbytky rajčat lze použít do omáček a sals podle stejných pokynů, jaké byste normálně použili u běžných rajčat.

Cuketa a tykev

Příprava: Nakrájejte podélně na 1/2″ poloviny. Potřete olivovým olejem, posypte košer solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Kouření Metoda: Kouřte 60 minut s Bílý ořech Bikety ochutíme při 100 °C (225 °F) nebo do měkka.

Spropitné: Před podáváním cuketu lehce pokapejte balzamikovým octem.

Celkem

Uzená zelenina je chutná, ať už ji podáváte samotnou nebo k lahodnému uzenému masu.

Nezapomeňte zeleninu potřít olivovým olejem, aby se nepřilepila na mřížky na uzení. Lehké posypání košer solí je také vždy dobrý nápad. Pro větší chuť přidejte nové koření a bylinky dle vaší chuti.

Jako vždy bychom rádi slyšeli vaše návrhy v komentářích níže!