A Beginner's Guide to Food Smoking

Příspěvky na blogu a Průvodce začátečníkem K kouření jídla

Posted on: January 12, 2023



Takže jste se právě připojili k rodině Bradleyho Smokera. Gratulujeme! Nyní, když máte udírnu smontovanou a na dvorku, pojďme kouřit! Ale jak začít?

Takže jste se právě připojili k rodině Bradleyho Smokera. Gratulujeme! Nyní, když máte udírnu sestavenou a na dvorku, pojďme kouřit! Ale jak začít?

Zde je několik užitečných tipů, jak začít kouřit:

Vyberte si správný produkt

Za prvé, výběr správného jídla ke kouření. Nyní, když většina lidí myslí na uzené jídlo, myslí si slaninu, kuřecí křidélka, trhané vepřové maso, žebra atd... ale k uzení je víc než jen maso.

Myslete na uzené sýry, ořechy, zeleninu nebo dokonce ovoce. Pokud jde o uzení jídla, je tolik možností, ale nemůžete udit všechno (ať se snažím, jak se snažím!).

Aby se kouřová chuť na pokrmu držela, potřebuje obsahovat vlhkost. Například, když kouříte věci, jako jsou ořechy, budete je muset před uzením namočit do vody, abyste zajistili, že kouř bude mít na čem ulpívat.

Během dlouhého procesu uzení je důležité maso předem naložit, aby se nevysušilo.

Při výběru sýra, masa, ovoce nebo čehokoli jiného, co plánujete udit, volte vysoce kvalitní suroviny. Žádná technika, omáčka nebo koření nedokáže proměnit plátky taveného sýra na vyzrálý anglický čedar.

Pokud je to možné, vybírejte vysoce kvalitní maso krmené trávou a z volného výběhu. Kvalita v konečném výsledku stojí za ty dolary navíc.

Kindling pro vaše kouření

Stejně jako je klíčový výběr toho, co budete kouřit, je důležité, abyste si vybrali správné biskety, se kterými budete kouřit. Překontrolovat tento blog na všech bisketách, které Bradley nabízí, aby vám poskytl několik tipů, jak vybrat ty správné.

Chuť, Chuť, Chuť

Jídlo, které udíte, a dřevo, které použijete, to vše samozřejmě dodá chuť konečnému jídlu, ale existuje několik dalších způsobů, jak do něj vnést chuť a koření, než se vydáte do udírny.

Zvažte předem nasolené maso (jak je uvedeno v bodě 1), abyste mu dodali extra chuť a pomohli udržet vlhkost po dlouhou dobu kouře, nebo u potravin, které se snadno vysychají, jako je drůbež.

Nebo můžete maso vždy předem potřít nebo marinovat, abyste mu dodali jedinečnou chuť.

Jak dlouho? Jak horké?

Ideální kouření je nízké a pomalé. Udržování nízkých teplot způsobí, že vaše maso bude šťavnatější a křehčí a zároveň poskytne kouři čas, aby se vstřebal.

Jak dlouho budete kouřit, závisí na produktu. S masem se musí dosáhnout bezpečného vnitřního teploty.

Stejně jako při zvažování, zda kuříte nebo hovězí, musíte vzít v úvahu konečný produkt. Pokud prostě udíte celé kuřecí prso, uďte je, dokud nedosáhne vnitřní teploty 165 °F. Poté jej ihned vyjměte z udírny.

Pokud však chcete udělat něco jako trhané kuře, měli byste udit při nižší teplotě déle, dokonce i přes to, co je považováno za bezpečnou vnitřní teplotu.

Každý recept, který použijete, vám poskytne vodítko pro doby a teploty uzení. Nakonec zjistíte správné časy a teploty.

Další tipy a triky

  • Někdy je nejlepší teplota bez tepla. Při uzení syrové slaniny, sušených uzených klobás nebo sýra se vám nechce výrobek vařit (nebo rozpouštět!). Takže v těchto případech chcete udržet kuřák na nízké úrovni, nebo nastavit nástavec pro studený kuřák. Podívejte se na několik dalších tipů studené kouření až budete připraveni se rozvětvit.
  • Při uzení masa horkým kouřem je znamením, že jste uspěli: kouřový kroužek! Při krájení masa zkontrolujte, zda se těsně pod povrchem masa nenachází růžový kroužek (který pochází z tvorby kyseliny dusičné; produkt bílkovin prosycený kouřem).
  • U žeber a hrudí se někdy doporučuje maso v polovině uzení zakrýt alobalem, aby maso změklo a vnitřně se prohřálo. Poté ji dodělejte odkrytou, aby se vytvořila kůra podobná zevnějšku.
  • Polévání „mopovou omáčkou“ je skvělý způsob, jak dochutit pokrm, ze kterého se bude dlouho kouřit.

Experiment!

S trochou znalostí a zkušeností o tom, jak tento proces funguje, byste měli experimentovat s novými chutěmi a recepty.

Ne všechno však bude fungovat. Uzené pomeranče...bez úspěchu. Teď to vím jistě, ale některé věci budou. uzená zmrzlina, lze udělat a chutně! Budete z toho všichni moudří a kuřáci. Happy Smoking!