A Beginner’s Guide to Charcuterie

Průvodce pro začátečníky Uzenářství

Posted on: January 12, 2023



Charcuterie se stala docela populární v těchto dnech. Výsledkem je, že většina módních zařízení bude mít v jejich jídelně nějakou charterovou desku nebo podplatku.

Uzenářství se v dnešní době stalo velmi populární. Výsledkem je, že většina moderních podniků bude mít na jídelním lístku nějaký druh uzeniny nebo talíř.

Na první pohled může aranžmá a rozmanitost působit trochu krkolomně (a zní to také trochu snobsky), ale je to jednodušší a rustikálnější, než by se mohlo zdát.

Trocha historie

Charcuterie je odvozeno z francouzských slov židle, což znamená maso, a střih, což znamená vařené. Tradičně byl určen ke konzervaci masa ve dnech před chlazením. V dnešní době však lidé používají techniky Charcuterie k výrobě jedinečných chutí, které pocházejí z konzervace.

Uzenina byla zaznamenána již v prvním století našeho letopočtu a svého vrcholu dosáhla v 15čt století ve Francii, kde založili cech uzenářů.

Velký výběr produktů

Rozmanitost produktů vyráběných v rámci Charcuterie je skvělá. Uzené a fermentované klobásy, paštiky a teriny, stejně jako solené a slané maso. Kromě toho existují tři hlavní způsoby, jak konzervovat maso:

  • Salt Curing, jako pro lokše nebo slaninu
  • Suché nakládání jako prosciutto nebo feferonky
  • Vaření a zavařování v tuku jako u kachního konfitování

Kouření je klíčovým krokem v téměř všech uzenářských technikách

Kouření masa předchází všechny fantastické dovednosti Charcuterie, protože to bylo něco, co objevili jeskynní lidé! Kombinace solení a uzení masa poskytuje kromě konzervace produktu řízeným sušením lahodnou chuť.

Při jednoduchém sušení masa je cílem odstranit z masa co nejvíce vlhkosti v průběhu času (obvykle týdny). Přidání fáze uzení urychlí proces sušení a dodá chutnou kouřovost.

Vytvrzování a kouření kráčí po jemné linii konzervace a znehodnocení kultivací dobrých bakterií, aby převýšily ty špatné. Dbejte tedy na to, abyste během procesu udržovali velmi čisté povrchy a ruce a také přesně dodržovali své recepty. Zde je několik odkazů na skvělé recepty, které můžete udělat se svým Bradley Smoker:

Klobásy Elk Landjæger

Studený uzený losos

Klobásy Kabanos

Kančí šunka

Pikantní kančí feferonky

Kombinace konzervační chuti z těchto jedinečných technik a vašeho vlastního přidání koření a koření vytváří vynikající pokrmy. A nejlepší na tom podle mě je, že tak úžasný finální produkt můžete vyrobit v podstatě z odřezků!

Skvělý způsob, jak ušetřit peníze

Když navštěvuji místního řezníka, často se ptám, jaké zbytky a odřezky se povalují, které mohu použít. Můžete to všechno použít: tuk, odřezky, zvláštní kusy, cokoliv opravdu k výrobě klobás, terin, paštik, rolád atd. Nejen, že to ve vás podnítí kreativitu, ale je to tak dostupný způsob, jak vyrábět jemné a kvalitní jídlo. Ve výsledku tak nic nepřijde nazmar.

Předveďte se se svým kuřákem Bradleym

Nyní, poté, co jste se nadřeli klobásy, šunky, teriny a podobně, je čas je představit svým zbožňujícím přátelům a rodině na jednom z těch vytoužených uzenin!

Při výrobě vlastní desky Charcuterie nezapomeňte, že rozmanitost je klíčová. Zahrňte několik jemných a některé odvážné příchutě, aby vyhovovaly paletě každého. Přidejte na nástěnku nějaké nakládané předměty a sladké předměty, jako jsou džemy, sušené ovoce atd., abyste měli trochu kontrastu. Nezapomeňte také na pěkné plátky chleba a sušenky. A voilà! YMáte prvotřídní, řemeslně vyrobené, domácí uzenářské prkno, kterým uděláte dojem na každého!