Tady v Bradley se nás lidé neustále ptají, jak dlouho vařit různé kusy masa. Jedna věc je velmi důležité zvážit! Při uzení jídla není doba uzení tak důležitá jako teplota jídla.
Propečení je ovlivněno teplotou vaření, tloušťkou masa, typem masa a dalšími proměnnými. Proto je nemožné přesně určit, jak dlouho bude 5 lb hrudí nebo 12 lb celému ptákovi trvat, než dosáhne požadované vnitřní teploty. No, možná v dokonalém světě.
Doba kouření se bude lišit
Následujícího průvodce jsme vytvořili, abychom vám poskytli obecnou představu o tom, jak dlouho bude vaše maso vařit a jaká by měla být konečná vnitřní teplota. Pamatujte, že doba kouření je pouze odhad. To vůle lišit se.
Důrazně doporučujeme, abyste se řídili receptem, abyste se vyhnuli nedostatečnému nebo nadměrnému kouření. Ke sledování vnitřní teploty masa navíc používáte kvalitní digitální sondový teploměr na maso.
Uvedené konečné teploty představují bezpečné vnitřní teploty masa. Možná budete chtít vařit některá masa o něco déle. Dobrým příkladem je vepřový zadek nebo hovězí hrudí. Chcete-li zvýšit teplotu masa, pokud to recept vyžaduje, měli byste střílet na 185 F (85 °C) pro dobré hrudí.
U některých druhů masa, jako jsou kuřecí stehna a krůtí stehna, je také rozumné zkontrolovat vnitřní teplotu na více než jednom místě, abyste se ujistili, že je maso plně propečené.
*Tender je slovo používané k popisu propečenosti žeber. Lze jej snadno změřit uchopením každého konce stojanu a tažením v opačných směrech. Pokud je maso „křehké“, snadno se roztrhne.
Bradley Smoker je globální kuřácká společnost, která se specializuje na kuřácké produkty, biskety a receptury! Výše uvedené obrázky nejsou naše vlastní.