Apple Flavor Profile: The Best Subtle Sweet, Fruity Smoke

Profil jablečné chuti: Nejlepší Jemné sladké, ovocné Kouř

Posted on: January 12, 2023



Jablečné kouření dřeva je ideální pro drůbež, hovězí maso, vepřové (zejména šunku), zvěř, jehněčí a některé mořské plody.

Dřevo na uzení z jablek je ideální pro drůbež, hovězí maso, vepřové maso (zejména šunku), pernatou zvěř, jehněčí maso a některé mořské plody. Jablko má velmi jemnou s jemnou sladkou, ovocnou chutí. A zde pokryjeme všechny detaily profilu Apple Flavour: The Best Subtle Sweet, Fruity Smoke!

Mezi dřeviny s jemnou příchutí patří všechna ovocná dřeva, jako je jablko, broskev, třešeň a hruška, které mohou dodat sladkost, na kterou vaši přátelé přísahají, a také vyzařovat dostatečně jemnou chuť pro použití s lehčími pokrmy, jako je drůbež nebo ryby, a někdy vepřové. Jemné a ovocné, jablečné dřevo dobře doplňuje vepřové maso. Při příliš dlouhém uzení však může drůbež přetěžovat.

Jablečné dřevo je z nějakého důvodu jedním z nejoblíbenějších dřevin pro dlouhé kouření. Jablko je jemnější dřevo a má jiný tón než bílý ořech a dobře se vsakuje do masa.

Jabloňové dřevo je také snadné najít ve všech ročních obdobích. Zatímco jiná dřeva jako broskev, třešeň a pekanové ořechy mohou být k dispozici na jaře a v létě, většina maloobchodních prodejen se vrací k hickory, mesquite a jabloňovému dřevu.

Co dělat Jablečné biskety Dobře spárovat s?

Pokud jde o chuť, je nesmírně důležitá také kvalita dřeva. Pokud kouříte vlhkým a plesnivým dřevem, vytvoří se spousta černého kouře, který zanechá vaše jídlo zapáchající a zatuchlé. To nikdo nikdy nechce! Pro dosažení nejlepších výsledků byste měli vždy udit dřevem, které prošlo přísným procesem sušení v peci. Zde přichází na řadu naše biskety. Zajistí, že dřevo bude suché, husté a čisté. Při vaření nezískáte nic jiného než prémiovou jablečnou příchuť kvalitní jablečné biskety, takže se nespokojte s ničím jiným než s nejlepší kvalitou! Zde jsou některé z našich oblíbených receptů s jablečným dřevem:

Recept na uzené kuřecí paličky z jablkového dřeva

Snadné potírání cukru a koření ze spíže. To je vše, co budete potřebovat ke zvýraznění chuti uzeného jablkového dřeva v těchto chutných kuřecích paličkách. Tento recept na kuře je skvělý na výbornou večeři nebo jako součást větší pomazánky z uzeného a grilovaného masa. Je to ideální recept, jak nakrmit dav!

Vynikající recept na uzený aljašský losos Bradley

Pro začátek je zahrnut následující recept na slaný nálev, ale doporučujeme vám experimentovat s vlastní solí/cukrem, javorem, medem, paprikou a kořením, abyste si vyvinuli vlastní. (Spin-off z neuvěřitelného receptu Boba Kitchena.)

Recept na uzené slané plněné sýrové karbanátky

Skvělá svačina, která se podává na večírku nebo jakékoli příležitosti, kde se pobavíte a vychutnáte si dobré jídlo! Doporučené dřevo k tomu je jablko.

Recept na uzené datle se slaninou a sýrem Parmigiano-Reggiano

Uzené plněné datle mohou, ale nemusí mít chuť. Pamatuji si, že když jsem je dělal poprvé, nebyl jsem ohromen, teď dokážu zhltnout celý tác na jedno nastavení.

Profesionální tip: Venku můžete přidat trochu tepla (koření). Můžete použít směs chilli Tularosa (mletá) s ancho. Tularosa má teplo, ale mizí opravdu rychle, skoro jako wasabi. Ancho je spíše jako sušená rozinka. Sladkost datlí s teplem a kouřem chile je opravdu skvělá.

Recept na koláč z uzených jahod

Tento koláč s uzenými jahodami rozhodně MUSÍTE VYZKOUŠET! Nastavte udírnu na 275 F pomocí bisket z ovocného dřeva (jako třešeň nebo jablko).

Závěr

A tady to máte, tohle byl náš profil jablečné chuti: Nejlepší jemný sladký, ovocný kouř na Zemi! Jablko se běžně používá pro uzené kuře kvůli jeho jemnější chuti. Díky své jemné, ovocně sladké chuti je však ideální přidat tuto příchuť, která je ideální pro téměř každé jídlo. Nezapomeňte se podívat na další Bradley Smoker Apple související recepty!