Dub je nejuniverzálnější z dřevěných příchutí, které fungují s většinou potravin, tento typ dřeva poskytuje silnou kouřovou příchuť, která je zvláště vhodná pro červené maso, těžkou zvěřinu a vepřové maso. Je široce používán v komerčním uzení a běžně se používá s lososem a jinými rybami. Je také fantastický s klobásami a může být smíchán s příchutí ovocného dřeva, pokud plánujete udit krůtu.
Dubový profil má středně kouřovou chuť, která je silnější než jablko a třešeň, ale světlejší než bílý ořech a mesquite. Je skvělý sám o sobě, ale dobře se hodí i v kombinaci s jabloňovým, třešňovým nebo bílým ořechem! Dub se hodí téměř ke každému masu, a proto je to nejuniverzálnější dřevěný kouř.
Co dělat Dubové biskety Dobře spárovat s?
Dub má střední chuť a běžně se používá pro různé druhy masa. Dub se hodí zejména k vepřovému masu, ale také k drůbeži a hovězímu masu. Tento druh dřeva také dodává masu při kouření pěkný, hluboký odstín hnědé, mahagonové barvy. Použití dubu s jinými dřevinami, jako je bílý ořech a světlé ovoce, jako je hruška, dodává pěknou, klidnou rovnováhu pro drůbež a různé druhy ryb, stejně jako zeleninu nebo ořechy.
Dubové biskety jsou nejuniverzálnější z tvrdého dřeva, dobře se mísí s většinou mas. Vytváří jemný kouř bez pachuti a dodává jídlu krásnou uzenou barvu.
Zde jsou naše oblíbené recepty z dubových bisket:
Recept na plněné a uzené losí srdce
![](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0634/2810/0335/files/Screen-Shot-2020-10-19-at-10_50_22-AM_png_480x480.webp?v=1673556817)
Připraví 4 vydatné porce. Nahraďte jakýkoli jiný druh srdce, po kterém toužíte.
Recept na uzený salám (kuřecí, vepřové, hovězí nebo zvěřina)
![](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0634/2810/0335/files/Screen-Shot-2020-10-19-at-10_51_11-AM_png_480x480.webp?v=1673556830)
Existuje mnoho druhů salámů. Většina druhů se suší za sucha po mnoho týdnů a nevaří se ani se neudí. (V žargonu uzenářů má sušení speciální význam, to znamená sušení syrové klobásy za kontrolované teploty a vlhkosti, dokud se hmotnost klobásy nesníží o určité procento.)
Uzená kanadská slanina – recept na suchou kúru
![](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0634/2810/0335/files/AdobeStock_267403016-scaled_jpeg_b3f03e4b-f57e-4d35-bea4-f396ce2f3e44_480x480.webp?v=1673556846)
Kanadská slanina je skvělá věc. Protože je tak štíhlý, stačí ho opravdu jen ohřát, než smažit jako naši milovanou americkou slaninu, což z něj činí rychlejší a pohodlnější snídani na cestách.
Nejlepší recept na uzený losos LOX
![](https://cdn.shopify.com/s/files/1/0634/2810/0335/files/Screen-Shot-2020-10-19-at-1_00_17-PM_png_480x480.webp?v=1673556861)
Po hledání různých receptů na dobrý LOX jsem nakonec vytvořil tento, který je kompilací mnoha, o kterých jsem slyšel, vyzkoušel a upravil. Udělat dobrého uzeného lososa není záhadou ani otázkou štěstí. Je to otázka trpělivosti a času! S tímto receptem můžete dosáhnout konzistentních výsledků!
Závěrečné myšlenky
Ve střední části chuťového spektra je dubové dřevo. Jsou skvělé k vepřovému masu a jsou dostatečně silné, aby obstály i v mase hovězím a zvěřině. Nemá tendenci přebíjet chuť a texturu masa. Určitě se podívejte na naše další receptury související s dubem na Blog Bradley Smoker!