Mesquite Flavor Profile: Intense, Earthy Food Smoke For Dark Meats

Profil chuti Mesquite: Intenzivní, zemité Jídlo Kouř Pro Tmavé Maso

Posted on: January 12, 2023



Mesquite má tendenci hořet horko a rychle, produkuje hodně kouře a má intenzivní, zemitou chuť. Mesquite se léčí dlouho, ale kouř lze zkrotit.

Mesquite má tendenci hořet horko a rychle, produkuje hodně kouře a má intenzivní, zemitou chuť. Mesquite se léčí dlouho, ale kouř lze zkrotit. Nejlépe se používá pro rychlé vaření, jako je steak! Věděli jste, že Mesquite je nejhojnější dřevo v Texasu? Zde je náš profil chuti Mesquite: Intenzivní, zemitý kouř pro tmavé maso!

Zajímavostí je, že mesquite má vysoký obsah ligninu, složky dřeva, která se spaluje za vzniku kouře, díky čemuž je neuvěřitelně kouřový. U druhů dřeva je na opačném konci chuťového spektra mírné olšové dřevo. Dřevo Mesquite dává velmi odvážnou, velmi jednoznačnou chuť, která bude univerzálně identifikovatelná na první kousnutí.

Co dělat Mesquite Bisquettes Dobře spárovat s?

Vzhledem k tomu, že mesquite dřevo hoří tak rychle, může snadno přidat hořkou chuť místo požadované kouřové chuti do uzených jídel. Mesquite Bisquettes jsou vyrobeny z čistého dřeva. Můžete tak udit jídlo s čistou lahodnou chutí, s čistým kouřem a zároveň udělit správné množství mesquite kouře, takže nikdy nebude chutnat hořce.

Jako nejsilnější z kouřových lesů nic neříká Texas tak jako a Uzená hovězí hruď Mesquite! Jeho silná a vydatná kouřová chuť dělá z Mesquite nejoblíbenější dřevo používané při jižním grilování. Skvěle doplňuje bohatá masa, jako je kachna a jehněčí, svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než chuť bílého ořechu. Biskety s příchutí Mesquite se obzvláště dobře hodí k hovězímu, vepřovému, zvěřině, rybám, mořským plodům, vodní drůbeži a ořechům.

Kromě toho vyzkoušejte kouř z mesquitu na grilování steaků, zeleniny a dalších rychle uvařených a chutných jídel.

Profesionální tip: Silná chuť dřeva Mesquite může překonat jemnou drůbež, vepřová plec, žebra a ryby. Takže rozhodně buďte opatrní při výběru těchto mas k uzení s mesquite bisketami!

Zde jsou naše oblíbené recepty s použitím mesquite bisket:

Recept na pomalu uzené hrnce Mesquite

Uzení je jedním z nejlepších způsobů, jak rozvinout přirozenou chuť hovězího masa. Důvod, proč je uzené hovězí maso tak dobré, je ten, že uzení koncentruje chutě v hovězím mase a zároveň vytváří vizuálně ohromující pečínku, která se může stát středem pozornosti při večeři, grilování na dvorku nebo mít týden opakovaných vystoupení jako hvězda lahodných sendvičů. Tato pečeně je ideální pro jakékoli venkovní vaření v každém ročním období!

Recept na uzená BBQ hovězí žebra Mesquite


Velký pařící voňavý kus pečené hovězí hrudí na žebrech s tmavou kůrkou. Klasické texaské grilování

Je pravděpodobné, že jste zde viděli mnoho receptů na vepřová žebírka. Méně oblíbená hovězí žebra jsou větší a vyžadují nízkou a pomalou přípravu. Tento recept vám však zabere pouhé 3 hodiny uzení a dopadne skvěle.

Udělejte si svůj vlastní jerky!

Výroba Jerkyho je mnohem jednodušší, než by se mohlo zdát. Jakkoli dobrý může být trhanec z obchodu, domácí trhanec je fenomenální! Zde je několik triků a tipů, které vám pomohou začít.

Závěrečné myšlenky

Měli byste používat pouze mesquite dřevo s robustnějšími kusy masa a měli byste se držet pouze červeného masa. Nejběžnějším řezem, který lidé používají k vaření s mesquite, je hrudí.

Pokud jste rozhodnuti použít mesquitové dřevo, mějte na paměti, že může snadno doplnit jakýkoli pokrm, pokud použijete malé množství mesquitového dřeva a jemnější kouř pro zbytek pokrmu. Nezapomeňte se podívat na další Recepty související s Bradley Smoker Mesquite!

Také se nezapomeňte podívat na Blog Bradley Smoker pro další lahodně jednoduché tipy a triky na uzení jídla pro vaše příští vaření!