Jídlo Kouření je horké a v trendu z mnoha důvodů. Nebuďte překvapeni, když na dnešních předních stolech najdete lahodné kouřové chutě dodávané v tak rozmanitých potravinách, jako je máslo, ovoce, jogurt, dezerty a nápoje, stejně jako v tradičních položkách, jako je maso, marinády a omáčky. Kuřácké příchutě přidávají nuance různým aplikacím! To je důvod, proč je kouření novým oblíbeným trendem vaření!
Za posledních pár let se kouř stal nedílnou součástí jídelníčků po celém světě. Od uzení masa po celé hodiny přes den až po prvky uzení, které tvoří dezert, způsoby použití kouře při vaření se postupem času staly rozmanitějšími a rozhodně zpochybnily způsob, jakým lidé přemýšlejí o jeho použití v jídle. .
Nejde jen o rovnováhu koření a ochucení jídla, ale také o rovnováhu kouře a tepla. Uzení je přesná aplikace pro dodání hlubších chutí a návrat ke dřevu pro vaření.
Proč byly techniky kouření v poslední době středem zájmu
Protein (maso) se neustále dostává do centra pozornosti při uzení potravin, ale každý den se vyrábí také zelenina a nové experimentální výtvory.
Na jednoduchosti dřeva a ohně je něco tak uspokojivě primárního. Je to jistě atraktivní úleva od jemnějších technik. Vaření s kouřem samozřejmě stále vyžaduje hodně zručnosti, ale je to tak zábavné a je zde spousta prostoru pro experimentování s různými přísadami, které by obvykle nepřišly do styku s kouřem. Například pitmistři a fandové kouře mohou experimentovat s různými příchutěmi dřeva nebo teplým a studeným uzením.
V minulosti jste museli postavit udírnu, řezat a sušit dřevo a hlídat ho, abyste se ujistili, že do svých receptů nepřidáváte chuť popela. Ale teď na chvíli, moderní kuřáci potravin aby to log jednodušší a zábavné experimentovat!
V potravinách existuje trend k obecnému zaměření na jednoduchost. Udržitelné zemědělství v malém měřítku dává kuchařům a kuchařům neuvěřitelné produkty, se kterými můžeme pracovat. Aby byla ingredience spravedlivá, někdy jednoduše kouření s bisketami s minimálním hlídáním dětí přináší to nejlepší z produktu. Jak již bylo zmíněno dříve, účast na uzení jídla je také velmi prvotní proces. Když používáte skvělé produkty, nechcete s nimi dělat příliš mnoho jiného, než je hodit do udírny.
Proč je kouř nedílnou součástí každého menu
Každý kuchař může v udírně experimentovat se spoustou různých pokrmů. Můžete například udit smažené kuře a samozřejmě je tu naše charakteristická hruď, který se kouří celé hodiny.
Kouřová chuť, kterou získáte buď vařením s bisketami, nebo adaptér pro studený kouř je opravdu unikátní. Studené uzení můžete použít i k dezertům. Můžete si například vyrobit uzenou zmrzlinu z javorového sirupu podávanou s kešu oříšky, hnědým cukrem a olejem z konopných semínek v točené cukrové kleci. Zmrzlina se udí na objednávku z javorových bisket a podává se v uzavřené nádobě, takže když strávník zvedne víko, ucítí všechen ten voňavý javorový kouř a pak ho znovu ochutná ve zmrzlině. Zní to fantasticky, ale naprosto proveditelné!
Lososa můžete dostat na další úroveň tím, že ho připravíte v jiné udírně než v běžné troubě!
Proč je kouření zvláštním procesem
Skvělá věc na kouření je, že existuje tolik jemností, se kterými si mohou pohrát kuchaři, mistři pitů a dokonce i průměrný Joe. Různá dřeva produkují různé chutě a samozřejmě nechybí ani studené uzení. Existuje tolik způsobů, jak experimentovat! Takže vás k tomu rozhodně vybízíme.
Čím více si kuchaři zvyknou na uzení jídla, tím více tam bude „kouřový podpis“, podle kterého poznáte, který kuchař vytvořil typ kouřové chuti ve vašem jídle.
„Naši hosté obvykle pořizují fotografie a videa procesu zvedání kupole, aby se uvolnil kouř, a pak to zveřejní na sociálních sítích a označí nás,“ říká šéfkuchař Dmitrij Rodov z restaurace Duet v newyorské West Village, kde se prodává kolem 50 kusů. udí pokrmy týdně.
Uzení se již zavádí do všech stylů kuchyní, nejen do slaných aplikací. V některých kuchyních se vyrábí uzená čokoládová zmrzlina, na trhu jsou uzené sójové produkty a některé skvělé jikry z uzeného lososa. V blízké budoucnosti bude kouření na rozdíl od vaření na plynu v restauracích a potravinářském průmyslu stále běžnější.
Závěr
A tady to máte, tohle je důvod, proč je kouření novým oblíbeným trendem vaření! S udírnou můžete často experimentovat a vytvářet si vlastní repertoár receptů a výtvorů. Nezapomeňte se podívat na Blog Bradley Smoker pro další lahodné tipy a triky na kouření.