Directions for Choosing the Best Wood to Smoke Cheese at Home

Pokyny pro Výběr nejlepšího dřeva kouřit sýr doma

Posted on: November 26, 2021
Read time: Read Time: 10 min



Spárujte text s obrázkem a zaměřte se na vybraný produkt, kolekci nebo blogový příspěvek. Přidejte podrobnosti o dostupnosti, stylu nebo dokonce uveďte recenzi.

Není pochyb o tom, že sýr je jedním z nejoblíbenějších mléčných výrobků. Je to aromatický a lahodný pokrm se smetanovou chutí, který v mnoha lidech zanechá touhu po více. Uzený sýr má jedinečnou chuť s jemně zemitými, opečenými tóny, což je jeden z důvodů, proč lidé uzený sýr. Někteří se rozhodnou udit sýr, aby prodloužili jeho trvanlivost. Abychom toho dosáhli, dobré dřevo na uzení pro tento proces nelze podceňovat.

Uzení sýra doma je poměrně snadné a uspokojivé, protože různé druhy dřeva jsou snadno dostupné. Budete muset připravit udírnu pomocí sady adaptéru pro studený kouř. To je základní krok při vytváření studeného kouře pro sýr, což je jinak u běžného udírny nemožné.

Nejlepší sýr na uzení

Než budeme diskutovat o tom, jak vybrat nejlepší dřevo k uzení, je nezbytné nejprve určit nejlepší sýr na uzení. V ideálním případě lze většinu tvrdých sýrů snadno použít, pokud při tom neproklouznou mřížkou. Čedar a parmezán jsou skvělé možnosti pro lahodné výsledky uzení.

Pro začátečníky doporučujeme tvrdé sýry, jako je čedar, Monterey Jack, Gouda a parmezán, protože se snadno nepřekousnou. Ale také budete muset udržovat teploty pod 90 °F, abyste zabránili úplnému roztavení sýra.

Poloměkký sýr, jako je Gorgonzola a Provolone, není ideální pro uzení, protože rychle absorbuje kouř, takže je těžké je umístit na udírnu. Také netrvá dlouho, než se roztaví, což zničí celý proces.

Jak získat to nejlepší dřevo na uzení sýra

Dobrá věc je, že většina z nejlepších a špičkových dřeva na uzení potravin je snadno dostupná v obchodě.

Budete také chtít věnovat pozornost přirozené chuti sýra a zvolit správný typ dřeva, které nejlépe doplní chuť. To je nezbytné, protože má přímý vliv na chuť a chuť sýra.

Obecně platí, že chuť sýra informuje o typu dřeva, které používáte. Fruitwood je nejlepší a nejbezpečnější volbou pro uzení sýra, který má přirozeně jemnou chuť. Použití ovocných dřev k uzení vašeho sýra může poskytnout štiplavou, jemnou a sladkou chuť, která dokonale splyne s přirozenou chutí sýra.

Existuje celá řada příchutí dřeva, které si můžete vybrat pro proces uzení, a my se s vámi podělíme o několik poznatků, které vám pomohou rozhodnout se pro to nejlepší.

Jabloňové dřevo

Jabloňové dřevo je jedním z nejlepších dřev pro sýr uzení za studena. Má nejvyšší koncentraci jemných chutí, ale přesto vám umožní vychutnat si přirozenou chuť sýra. Můžete jít pro naše Dřevěné bikety Bradley Smoker Apple, který dokonale zvýrazní přirozenou chuť sýra s jemnou, ovocnou a sladkou chutí. Uzený sýr Applewood je ideální na sendviče a saláty.

Javorové dřevo

Javorové dřevo je možná jedním z nejoblíbenějších dřev pro uzení sýra s různými proteiny, které se dokonale hodí k většině sýrů. Má jemnou, sladkou chuť, která prostupuje sýrem a dodává sladké aroma. Pokud si nejste jisti, kde ji získat, můžete získat naši Bikety z javorového dřeva Bradley Smoker které mají čistou, lahodnou chuť.

Třešňové dřevo

Stejně jako ovoce samotné, i třešňové dřevo přináší sladkost svým těžkým kouřem, který sýr rychle naplní. Pokud používáte sýry, které mají přirozeně jemnou chuť, můžete použít třešňové dřevo. Náš Bikety z třešňového dřeva Bradley Smoker také poskytují růžový odstín hotovému výrobku. Je to jedna z jedinečných vlastností třešňového dřeva, díky které je ideální pro estetické účely.

Hickory Wood

Hickory je perfektní dřevo pro milovníky intenzivní vůně, protože má silnou chuť. Většina lidí používá hickory dřevo k uzení masa, ale je také ideální pro uzení sýrů. Není to jemná varianta jako třešeň, jablko a javor, ale chuť bílého ořechu nezastíní přirozenou chuť sýra. Můžete jít pro naše Dřevěné bikety Bradley Smoker Hickory.

Dubové dřevo

Dub je považován za jednu z nejuniverzálnějších příchutí dřeva na trhu. Je známý pro svůj zlatavý povlak a je ideální pro většinu tvrdých sýrů, jako je čedar. Sýr totiž nepřebije a často nezanechá žádnou pachuť. Určitě se podívejte na naše Bikety z dubového dřeva Bradley Smoker.

V tomto videu Joe udí čtyři druhy sýra, které se skvěle hodí k sendvičům nebo k vašemu oblíbenému červenému vínu:

Recepty na uzený sýr

Máte chuť vyzkoušet nějaké recepty na uzený sýr doma? Máme vás na dosah! Podívejte se na naše úžasné recepty na níže uvedených odkazech:
Recept na uzený čedar
Studený Uzený Sýr V Bradley Smoker
Sýrový dip z uzeného proscuitto brie

Uzený sýr je lahodným doplňkem každého uzeninového prkénka nebo se podává ke sklence vína. Důrazně doporučujeme každému fanouškovi uzeného sýra, aby si alespoň jednou zkusil vyrobit vlastní a těžil z jeho výhod.

Další skvělé nápady, jak ze sebe dostat maximum Bradley Smoker, podívejte se na úžasné články na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.