Použití udírny na maso je neuvěřitelný způsob, jak vytvořit chutné klobásy a spratky. Je to snadný způsob, jak okořenit vaše grilování, a vše, co potřebujete, jsou čerstvé klobásy nebo spratci a udírna. Stejně jako u uzení jakéhokoli jiného druhu masa je třeba je vařit při nízkých teplotách po dlouhou dobu. To vystaví klobásy a spratci kouři a umožní jim absorbovat jedinečnou chuť Bradley Bisquettes. Budete také potřebovat trochu trpělivosti, protože párky a spratci se dobře uvaří přibližně 2–3 hodiny.
Uzené klobásy a spratci jsou hitem většiny grilovaček. Patří mezi nejjednodušší jídla, která můžete připravit, zvláště když vaříte pro více lidí. Jediná dvě zásadní rozhodnutí, která musíte udělat, jsou typ a počet klobás, které chcete udit. Uzení klobás nezahrnuje mnoho přípravy a stačí je vložit do udírny a nechat je až 3 hodiny na úplné provaření.
Věříme, že použití udírny na klobásy a spratky je lepší varianta než gril a je ještě lepší, když použijete určenou udírnu. Klobásy zabírají mnoho místa, což může být nepohodlné při použití grilu, což není případ mnoha stojanů na udírně. The Bradley Smoker je skvělý pro uzení párků i spratků díky několika stojanům. Tuto elektrickou udírnu stačí pouze připojit k napájení a vydat ji Bradley Bisquettes k ochucení klobás a klobás.
Vybíráme ty nejlepší klobásy a klobásy na uzení
Existuje široká škála klobás, které lze udit. Můžete si vybrat buď plně tepelně upravené pro uzení za tepla nebo fermentované klobásy pro uzení za studena. Studené uzení je výhodné, když hodláte přidat chuť. Pokud však máte zájem o fermentaci párků před uzením, měli byste se ujistit, že dodržujete pokyny uvedené na obalu konzervování.
Pro spratky by bylo nejlepší vybrat ty nevařené, protože mají vyvážený poměr libové a tučné. Tuk je hlavní složkou dobrého spratka a je vysoce zodpovědný za chuť konečného produktu. Vařené spratci nejsou ideální pro uzení, protože jsou předvařené, čímž se zředí přirozená chuť.
Uzení klobás
Počátečním krokem je nastavení udírny Bradley na 240 stupňů F. (asi 115 stupňů C.) podle Bradleyho průvodce teplotou. To je ideální teplota pro uzení uzenin i spratků.
Jakmile je udírna hotová, položte klobásy na udírny alespoň dva palce od sebe. To má umožnit stabilní proudění vzduchu a pronikání kouře.
Sledujte své uzeniny, abyste zajistili stálou teplotu 225 stupňů F. (asi 105 stupňů C) s dokonalým valivým kouřem. Doba uzení může být dvě až tři hodiny v závislosti na tloušťce klobás. Doporučujeme klobásy v polovině vaření obrátit, aby byly rovnoměrně propečené a kouř neovlivnil chuť.
Ke sledování teplot při uzení použijte kuchyňský teploměr. Vaše klobásy budou hotové, když dosáhnou vnitřní teploty 165 stupňů F. (asi 74 stupňů C.). Jen si uvědomte, že když do párků šťouchnete, uvolní tekutiny a mohou být suché, vyhněte se neustálému šťouchání.
Jakmile budete připraveni, nechte klobásy několik minut odpočinout. Můžete je také podávat přímo z udírny, protože když je necháte usadit, ztratí trochu šťávy a střívka se začne smršťovat a ztrácet křupavost.
Uzené klobásy připravené k podávání lze jíst s polévkami, těstovinami, sendviči, rýžovými pokrmy nebo snídaňovými pokrmy, jako jsou frittatas, quiche nebo snídaňové kastrolky.
Párky můžete v lednici skladovat přibližně čtyři dny a stále si zachovají kouřovou chuť. Můžete je také zmrazit, pokud je chcete uchovávat déle – až 3 měsíce.
Kouření Brats
Před kouřením svých spratků si můžete vybrat, zda je okořeníte nebo ne, v závislosti na vašich preferencích. Pokud se rozhodnete přidat koření, můžete to udělat tak, že je lehce poválíte ve vámi preferovaných ingrediencích.
Stejně jako klobásy je kouření spratků docela jednoduché. Začnete tím, že nastavíte udírnu Bradley na 240 stupňů F. (asi 110 stupňů C) a umístíte je na udírny. Nechte své spratky kouřit při stálé teplotě asi hodinu a půl. Můžete je také otočit uprostřed doby vaření, aby byly obě strany rovnoměrně hotové. Pečlivě sledujte vnitřní teploty a vaši spratci budou připraveni, jakmile dosáhnou vnitřní teploty 160 stupňů F. (asi 71 stupňů C.).
Při kontrole teplot je nezbytné použít stejného spratka. Také nesundávejte své spratky z kuřáckého stojanu, pokud jsou teploty stále pod 160 stupňů F. (asi 71 stupňů C), protože v tomto okamžiku není bezpečné je jíst. Budete-li se řídit těmito tipy, budete mít jistotu, že budete mít vynikající jídlo, které si vychutnáte s přáteli a rodinou. Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.